SC Susteren

A1 Kampioen in de Hoofdklasse

Home > Media > Nieuws > A1 Kampioen in de Hoofdklasse

Afgelopen week heeft de A1 van Susteren geschiedenis geschreven. Het hele jaar domineerde ze in de hoofdklasse en thuis tegen Blerick was een 2-2 gelijkspel genoeg om kampioen te worden.

Na de 0-1 winst op naaste concurrent Bekkerveld stonden alle koppen in dezelfde richting. Men moest en zou het kampioenschap binnenhalen, kosten wat kost. De gebroken neus van Dave Mooren, de ingescheurde kruisband van Randy Kantor, het maakte allemaal niets meer uit. Pijn is een emotie en emoties kun je uitschakelen (aldus Fer Eberson speler van 't 5de).

Maar die emoties waren er wel degelijk voor de wedstrijd tegen Blerick. Raoul Jeurissen trilde de schroeven uit z'n stoel en Stef Janssen heeft wel 5 tosti's besteld. Wat dat betreft konden ze een voorbeeld nemen aan de gebroeders Mooren die een 'gewone' vrijdagavond met een paar biertjes vierden.

Drukte op het sportpark

De PR-campagne had zijn werk goed gedaan, want in lange tijden was het niet zo druk als op 29 april. Ouders, kennissen, opa's en oma's, neven en nichten, leden, jeugdspelers, seniorenspelers, veteranen, bestuursleden. Allemaal waren ze aanwezig om de jongens aan te moedigen. Ruim 300 mensen zagen hoe de spelers het veld opkwamen terwijl het nieuwe VAK-S met groen-witte fakkels voor de sfeer zorgde.

2-2 gelijkspel

Zenuwachtig begonnen de spelers aan DE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN. Na 1 minuut had het al 1-0 kunnen staan, maar Stef Janssen kreeg de bal niet achter de keeper. Na 20 minuten was het echter wel raak. Sven Vergoossen zette goed door, gaf de bal strak voor en daar was diezelfde Stef, die de 1-0 maakte.

De 1-1 viel echter snel en daardoor was het in de rust nog altijd spannend.

Ook al was 1 puntje genoeg, de spanning zat er in de 2de helft goed in. De jongens van Susteren zaten er goed op en waren gebrand om het kampioenschap binnen te halen. Het was Sven Vergoossen die na een briljante steeklob van Raoul de bevrijdende 2-1 maakte! Lang hebben ze echter niet kunnen genieten, want Blerick maakte op mooie wijze de 2-2. Een schot van 40 meter op de lat, werd door de aanvoerder goed binnengekopt.

Daarna was het bijna gedaan en beide ploegen konden leven met een gelijkspel. De ontlading na afloop was groot!


Het feest in kantine was geweldig. Sjiek dat Har Peters zijn kar beschikbaar stelde om een rondje door Susteren te maken. Langs deze weg bedanken we ook alle sponsoren die de fantastische groep een drankje hebben aangeboden. Howa, Gehlen, Rijsschool Jeurissen, LKM Lijm, Robedo, Vergoossen en co, Maurice Lemmens verf en autolakken, Rijwielcentrum Susteren, Friture Ria en Café d'n Hook! Het feest heeft t/m zondagnacht geduurd en maandag ware de oogjes klein.

Geniet nog eens na van de foto's en alvast veel succes voor de nieuwe A1 in de 4de divisie. (Voor het eerst in de historie van Sportclub Susteren)


Gesprek laden
#
Gesprek laden

Klik op de poster om naar activiteiten te gaan

# #