Alle informatie voor de Europarcs Voetbalweek 2021

RedactieActiviteiten

Alle ouders hebben begin deze week een mail ontvangen met informatie voor de Europarcs Voetbalweek.

Graag alles goed doorlezen om misverstanden te voorkomen.

 • Introductie 
 • COVID-19 Richtlijnen (bestand in bijlage)   
 • Aanvangstijden 
 • Eindtijden 
 • Bezoek brengen aan kantine / terras / tribune 
 • Indelingen (bestand in bijlage) 
 • Landenteams 
 • Gedragsreglement (bestand in bijlage) 
 • Ontwikkelingen in het programma 
 • Wat mee te nemen 
 • Foto’s en video’s 
 • Contact 

Introductie 

Volgende week is het dan eindelijk zo ver, ondanks de Coronacrisis kunnen wij gelukkig de 19e Europarcs voetbalweek bij Sportclub Susteren door laten gaan. Alle voorbereidingen zijn getroffen voor een geslaagde week. Het was dit jaar iets meer schuiven met spelers en leiding, omdat sommige later vakantie hadden geboekt en sommige scholen eerder begonnen.  

COVID-19-richtlijnen 

De voetbalweek zal dit jaar iets anders dan normaal verlopen aangezien er bepaalde richtlijnen zijn die opgevolgd moeten worden. Lees daarom het bijgevoegde Coronaprotocol goed door en breng uw kind hiervan op de hoogte. 

Een aantal aandachtspunten: 

 • Bij gezondheidsklachten/verkoudheidsklachten/koorts blijf je thuis; 
 • Iedereen ouder dan 18 jaar: Houd 1,5 meter afstand van elkaar; 
 • Registratie voor bezoekers van de kantine is verplicht (kan ter plekke) 
 • Ouders mogen niet in kleedlokalen komen 
 • Kinderen mogen hun eigen drinkfles meenemen met water, vermeld duidelijk voor- en achternaam op de drinkfles, er worden geen drinkflessen onderling uitgewisseld; 

Aanvangstijd maandag 

Om een grote bijeenkomst te voorkomen, hakken we de groep in tweeën als het gaat om aanvangstijd. Dat betekent dat we de oudste groepen (groep 1 t/m 4) om 9.00 laten komen en dat de jongste groepen (5 t/m 8) om 8.30 welkom zijn.  

Aanvangstijd dinsdag t/m vrijdag 

Van dinsdag verwachten we de kinderen om 9.00 op Sportpark Suëstra (Maaseikerweg 2 in Susteren), zodat we om 9.15 kunnen starten met het officiële programma. Kinderen mogen maximaal 10 minuten voorafgaand aanwezig zijn. 

Eindtijd Maandag t/m Donderdag 

Om 16.15 eindigt het programma en na de afsluitende woorden kunnen de kinderen vanaf 16.30 worden opgehaald.  

Eindtijd Vrijdag 

Op vrijdag eindigt het programma om 15.00. 

Bezoek brengen aan Sportclub Susteren: Kantine / Terras / Veld / Tribune 

De kantine en het terras is gedurende de hele voetbalweek geopend. We nodigen ouders, familie of supporters graag uit voor een kopje koffie of glaasje fris / bier. In de kantine en op het terras gelden de huidige horeca-richtlijnen. 

Heeft u gezondheidsklachten of koorts? Blijf dan thuis en laat u testen op COVID-19. Ook in de kantine geldt de 1,5 meter afstand houden én een vaste zitplaats nemen. Het bijgevoegde protocol in de bijlage bevat ook richtlijnen voor ouders/toeschouwers, lees deze dus ook goed door. 

Op vrijdag begint om 13.15 de afsluiting op het hoofdveld. Er is genoeg plaats op de tribune en langs het veld om de afsluiting bij te wonen. 

Indeling 

Net zoals vorig jaar, verspreiden we de indelingen vooraf. Wederom hebben we onze uiterste best gedaan om rekening te houden met de indeling. Kijk goed naar de groep waar uw kind in zit, want dit is bepalend voor de aanvangstijd op maandag. Er zijn voldoende leiders  die uw kind kunnen helpen met aankleden/schoenen strikken. 

Landenteams tenues 

Dit jaar starten we met maar liefst 9 groepen (ook één G-Team) en deze vertegenwoordigen allemaal een land. Samen met Wim Slangen hebben wij ook dit jaar unieke tenues samengesteld, die de kleuren van het land vertegenwoordigen. De kleding krijg je maandagochtend en dien je elke dag te dragen. Uiteraard mag je bij slecht weer een trainingsjasje dragen. 

Gedragsreglement 

Na de goede ervaring en positieve reacties op ons gedragsreglement van vorig jaar hebben we besloten om ook dit jaar het gedragsreglement toe te passen. Met als doel om de sfeer binnen een groep optimaal te houden en de leiders enkele kaders mee te geven.  

Ontwikkelingen in het programma 

Enkele nieuwe spellen zijn hierin opgenomen en onze hoofdtrainer Jan Lauers en Jurgen de Haan verzorgen ook dit jaar een dagdeel met technische en tactische vormen. Mathieu Féron, hoofdkeeperstrainer van Sportclub Susteren zal op dinsdag én donderdag ochtend keeperstraining aanbieden. Daarnaast zal er woensdag een grote stormbaan worden geplaatst voor wat extra plezier. Vanaf 13.15 vindt de afsluiting plaats op het hoofdveld met de finale van de penalty’s, het ‘Ger-spel’ én uiteraard de prijsuitreiking.  

Meenemen 
– (alleen maandag) andere kleding 

– Slippers / losse schoenen voor in de pauze 

– Voetbalschoenen 

– Scheenbeschermers  

– Eigen drinkfles 

– (goede zin) 

Foto’s / Video’s 

Er worden gedurende de week foto’s gemaakt van de activiteiten op het sportpark. Daarnaast krijgt iedereen vrijdag ook een teamfoto voor de mooie herinnering. Mocht iemand vooraf bezwaar hebben, dan horen we dat graag. 

Contact 

Tijdens de voetbalweek zijn Twan Feron & Wilbert Smeets aanwezig voor de coördinatie. Daarnaast lopen er diverse vrijwilligers rond en heeft elk team uiteraard één of meerdere personen als begeleiding. Voor vragen kunt u terecht bij: 

Tijdens de voetbalweek: 

Twan Feron – 06-25343393 

Wilbert Smeets – 06-42134600 

Kantine SCS: 046 449 7131 

Daarnaast is er een Facebook-groep waarin we regelmatig updates plaatsen en kun je de site in de gaten houden. Achteraf zal er nog een mooie nieuwsbrief de deur uitgaan met alle ins- en outs. Houd dus goed je mail in de gaten. Voor kleine vragen, kun je ook even mailen naar dit e-mailadres.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en zijn er klaar voor om alle kinderen te ontvangen.