Benauwde doch dik verdiende overwinning SCS 1 tegen EHC in Hoensbroek

RedactieSenioren, Wedstrijdverslagen

Na de ietwat teleurstellende nederlaag tegen BSV-Limburgia van vorige week, trof Susteren vandaag opnieuw geen gemakkelijke tegenstander uit de Oostelijke Mijnstreek in het ervaren EHC uit Hoensbroek.

Amper 3 weken geleden kruisten beide teams al de degens met elkaar in Susteren voor de beker met een gezapige 0-0 als eindresultaat. Zowel Susteren als EHC bekeren door dit resultaat verder. Vandaag dus een nieuwe onderlinge confrontatie in het kader van de competitie. Beide teams hadden 3 punten vergaard uit de eerste twee wedstrijden. Winst betekende dan ook omhoog kijken en verlies, ondanks het prille begin van de competitie, toch al wat meer de blik naar beneden richten.

De eerste minuten van de wedstrijd vertoonden een gelijk opgaand beeld tussen beide teams, waarbij een mooi schot van Milan Lemmens in de 4e minuut het enige echte wapenfeit was. Langzaam maar zeker nam Susteren vervolgens het initiatief over. Dit resulteerde in de 15e minuut in een verdiende 0-1 voorsprong voor Susteren. Een mooie pass van Len Schmitz bereikte broer Kay, die op zijn beurt prima aflegde op de goed meegekomen Bart Dings, die wel raad wist met deze mooie voorzet. 

Na dit mooie doelpunt bleef Susteren de betere ploeg en werden er diverse kansen gecreëerd om de voorsprong verder uit te breiden. Zo kon een korte combinatie in de 25e minuut tussen Kay Schmitz en Bart Dings net niet worden afgerond door Youri Poper. De mooiste kans in de 1e helft volgde in de 29e minuut toen dezelfde Youri Poper uitbrak over links. Jammer genoeg wist de geheel vrijstaande Lars Toonen diens afgemeten voorzet niet tot een doelpunt te promoveren. Hierna deed een oude voetbalwet zich gelden, als zulke mooie kansen niet worden benut. Geheel tegen de verhouding in kwam EHC namelijk in de 33e minuut op gelijke hoogte door een onschuldige lijkend schot van EHC speler Chebib dat ongelukkig van richting werd veranderd door Luc Joordens, waardoor keeper Dylan Creemers kansloos was.

Door deze gelukkige treffer kwam EHC even terug in de wedstrijd maar al snel werd het initiatief weer overgenomen door Susteren. Paal en lat en een prima keepende EHC doelman Dylan Vranken stonden echter vooralsnog verder succes in de weg. In de 42e minuut trof Youri Poper voor de 1e keer de paal, de rebound werd vervolgens prima gestopt door de EHC doelman. Datzelfde geldt ook voor een mooi schot van Kay Schmitz in de 43e minuut. De rust kwam hierdoor met een voor Susteren onverdiende 1-1 stand. Na rust zocht Susteren opnieuw de aanval, maar had al in de 1e minuut pech toen een mooi schot van Lars Toonen op de lat uiteen spatte. Enkele minuten later deed Youri Poper dit nog eens dunnetjes over. Ook diens mooie uithaal belandde buiten bereik van de EHC doelman op de dwarsligger. En of dit nog niet genoeg was belandden daarna in de 62e minuut een corner van Bart Dings en in de 71e minuut een mooie vrije trap van Milan Lemmens op de paal.

Ondanks dit misfortuin bleef Susteren geloven in succes en werd het harde werken en prima spel uiteindelijk toch nog in blessuretijd beloond. Goed doorzetten van Lars Toonen zorgde ervoor dat de bal in de vijf meter opnieuw voor de schietgrage voeten van Bart Dings belandde, die zich met zijn 2e treffer kroonde tot matchwinnaar en Susteren een weliswaar benauwde, doch dik verdiende overwinning bezorgde.

Komende zondag wacht thuis het Brabantse Deurne dat vandaag zijn eerste 3 punten behaalde middels de korfbalscore van 7-4 tegen SHH. Een niet te onderschatten tegenstander dus, maar gezien het vandaag vertoonde spel en de daarbij getoonde inzet, zien wij ook deze match met vertrouwen tegemoet.