Bestuur: Houd je ten alle tijde aan de (corona)regels

RedactieAlgemeen

Ondanks alle beperkingen door de corona maatregelen proberen we als vereniging zoveel mogelijk te doen om onze leden de mogelijkheden te bieden om te trainen en zelfs onderling wedstrijden te laten spelen. Maar dat is alleen mogelijk als iedereen zich aan de afspraken en regels houdt die we met elkaar afgesproken hebben en als we ons houden aan de maatregelen die door de overheid zijn aangekondigd. 

De belangrijkste regel met betrekking tot corona is: 

Blijf altijd thuis als je klachten hebt of contact hebt gehad met iemand met corona. Dit geldt ook voor kinderen!!

Voor de duidelijkheid: als iemand bij jou in huis dus corona heeft is de regel dat iedereen in huis in quarantaine gaat. Blijf dan dus ook thuis en kom niet naar de club. Ook als jij geen klachten hebt of zelf op dat moment negatief getest bent.

De quarantaine duurt 10 dagen. Dat is gerekend vanaf het moment dat je voor het laatst een tijd dicht in de buurt bent geweest van degene met corona. Je kunt je na 5 dagen opnieuw laten testen. Als deze test negatief is en je hebt geen klachten gekregen, dan mag je eerder uit quarantaine en ben je weer welkom op de club.

Alleen als iedereen zich aan deze regels houdt kunnen wij als vereniging een veilige omgeving bieden waarin we gezamenlijk kunnen sporten. Wees je ervan bewust dat je heel veel andere leden en vrijwilligers benadeeld wanneer je hier niet goed mee om gaat. Als namelijk iemand met een grote kans van besmetting aan een training of oefenwedstrijd deelneemt kan dit betekenen dat alle teamgenoten en begeleiding preventief in quarantaine moeten voor minimaal 5 dagen en kan er dus niet gesport worden. Afgezien van het feit dat we er niet aan moeten denken wat de gevolgen kunnen zijn dat mensen besmet raken hierdoor. 

Dus nogmaals een oproep van onze kant: we moeten het samen doen, dus hou rekening met elkaar en houd je aan de regels.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van Sportclub Susteren,

Peter Versloot