Clubicoon Johan Nelissen overleden

RedactieNieuws

Op dinsdagavond is Johan Nelissen op 71-jarige leeftijd overleden. Voor veel mensen was hij “een clubicoon op zien eige meneer” en daarom is de verslagenheid bij leden en het bestuur groot.

Graag blikken we terug naar de mooie tijd die we met Johan gekend hebben en daarvoor starten we in 1957, waar hij zich heeft aangemeld om lid te worden van Sportclub Susteren. Dit jaar zou hij 61 jaar lid zijn geworden. Hij heeft vroeger zelf gevoetbald en werd in het seizoen 1963/1964 met de A-jeugd kampioen. U herkent hem waarschijnlijk wel, maar het is de jongen met de bloemen in de hand.

Na zijn voetbalcarrière is hij tal van dingen blijven doen voor de club. Zo is hij jarenlang leider geweest van een lager elftal en floot hij regelmatig zijn wedstrijdjes.

Daarnaast is hij vele jaren actief geweest als bestuurslid en heeft hij samen met zijn vriend Math gedurende 10 jaar het kantinebeheer verzorgd op het oude sportpark. Onderstaande foto laat zien dat de sfeer achter de bar in orde was.

Hij was altijd zeer nauw betrokken bij de club en volgde de resultaten van alle teams. Groen-wit in hart en nieren. Ook was hij actief bij de totstandkoming / verkoop van de carnavalskrant. Liever op de achtergrond, zoals hij het zelf wilde.

Johan was een handige jongen en heeft veel betekend in de bouw van het nieuwe sportpark dat in 1998 gerealiseerd is geworden. Zijn technische kennis heeft hij later gebruikt als ondersteuning bij het accommodatieonderhoud. Tijdens de opening werd Johan vanwege zijn verdiensten al benoemd tot Lid van Verdienste met de zilveren speld van Sportclub Susteren.

Tijdens het 75-jarig jubileum mocht Johan wederom naar voren komen en werd hij gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap.

Ook toen bekend was dat Johan ongeneeslijk ziek was, bleef hij actief. Zo had hij er plezier in om als grillmaster op diverse BBQ-feestjes het vlees te bereiden.

Al met al nemen we niet alleen afscheid van een lid, maar ook van iemand die jarenlang heeft meegewerkt om Sportclub Susteren te laten draaien. We wensen alle nabestaanden, familie en kennissen veel sterkte in deze tijd en sluiten af met deze mooie woorden die we vandaag als rouwadvertentie in De Limburger hebben laten zetten.

‘sjterk en sjtil ging hae ziene waeg
mer de sjeids haet neet ieërlik geflaote
helaas blif ziene sjtool noe laeg
het book is veurgood gesjlaote’