Competities liggen stop, hoe staan onze senioren elftallen ervoor?

RedactieSenioren, Wedstrijden

Het is jammer, maar begrijpelijk. De competities waren net gestart, of ze zijn alweer tijdelijk stilgelegd. Toch hebben we met onze 7 seniorenteams een aardig gemiddelde voor eerste paar wedstrijden. Hoog tijd om de start van de competitie te analyseren per team, startend in de 6de klasse reserve bij het 7de elftal.

Statistieken SCS 1 t/m SCS 7:
Gespeelde wedstrijden: 21
Winstpercentage: 66%
Gemiddelde punten per wedstrijd: 2,0
Doelpunten voor: 63 (3 per wedstrijd)
Doelpunten tegen: 37 (1,76 per wedstrijd)

SCS 7

Allereerst de heren met de leukste wedstrijdverslagen. Onder leiding van coach Dennis van de Bergh was het inschrijven voor de beker niet nodig. Een tweeluik met Susterse Boys 2 zou voldoende zijn. Niets is minder waar.

Analyse: Het corona-seizoen is niet goed begonnen. Er werd weliswaar 3x gescoord, maar de wisselende keepers incasseerden er ook 13 stuks. Gevolg is een laatste plaats met nog 0 punten. Heeft de tijdelijke stoplegging van de competitie een positief effect op het resultaat? We zullen het zien!

SCS 6 (Zestere)

Het team met de meeste trainingsuren sinds 1 juli is zonder meer het 6de elftal. Elke week werd 2x getraind met een goed gevulde groep. Het mooie is zelfs dat steeds meer spelers zich aanmelden voor het team van coach Frits Leurs. Voor het eerst werd ook de 2de bekerronde bereikt door overtuigende overwinningen (7-3 en 5-1). Wordt dit dan het seizoen van ‘Zestere’?

Analyse: GEDEELD KOPLOPER. Dat is de glasharde conclusie die getrokken kan worden na het spelen van 3 wedstrijden. Met 13 doelpunten voor en 3 tegen zijn het de tegenovergestelde statistieken van SCS 7. Waar gaat dit heen? Hoe lang houden ze dit vol? Wat gaat de topper tegen EVV 4 worden? Allemaal vragen, waarvan we de uitkomst nog niet weten, maar wel erg benieuwd naar zijn. Mannen, ga zo door!

SCS 5

Ook het 5de elftal heeft zich naar eigen zeggen dit seizoen versterkt. Zodanig dat coach Erik der Haag enkele uren na een trainingsavond op het terras het woord nam “Ich gaon hiej gein oetsjprake doon, mer top-3 zit d’rin. Daobiej kiek ich neet nao de ieëste twieë wedstrijden.” Ook het 5de elftal wist de 2de bekerronde te bereiken na 7 punten te hebben behaald in 3 wedstrijden.

Analyse: Met 6 punten uit 3 wedstrijden ligt de ploeg nog op koers om de doelstelling te behalen. De goal van het seizoen is ook al gemaakt. Zijn naam: Robin ‘Dennis’ Opgenort ‘Bergkamp’. Er werd gewonnen van Rios ’31 2 & Walburgia 1 en er had niet gewonnen kunnen worden in en tegen Centrum Boys 2. Vooralsnog een prima tussenstand, waar nog alles mogelijks is.

SCS 4

Als één team teleurgesteld was over het vorige seizoen, dan is het SCS 4 wel. Na de promotie stonden ze virtueel 3de, terwijl hun beste maanden nog moesten komen. Ook zij hebben enkele versterkingen en hebben het (zonder heel veel te trainen) knap gedaan in de beker tegen veelal hoger geplaatste teams. Coach Dave Vranken, leider Peter Queis en vlagger Har Peters keken echter uit naar het nieuwe seizoen!

Analyse: Slechts 2 wedstrijden hebben de mannen gespeeld, maar deze wonnen ze allebei met 3-0. Oftewel, 6 goals voor en nog geen enkele tegen. Wie kan dat straks zeggen als ze hopelijk eind november weer het veld op mogen. Het belooft veel voor het nieuwe seizoen, maar zoals gezegd moeten ze nog 18 wedstrijden voltooien.

SCS 3

Nieuw binnen de club is SCS 3. Een nieuw prestatief team onder leiding van de gebroeders Schonbrodt. Met Niels als trainer en Ward als zijn (honds)trouwe assistent. Wie er allemaal in het team gaat spelen is voor het seizoen nog niet gegoten, dus rijst vooral de vraag “Wat kunnen we verwachten van SCS 3?”. Na de bekerwedstrijden (3 wedstrijden – 4 punten) kunnen we stellen dat er een team begint te ontstaan. Wat kunnen ze in de 3de klasse reserve?

Analyse: 9 punten uit 4 wedstrijden, daar had de coach waarschijnlijk vooraf voor getekend. Maar het is best netjes te noemen voor zo’n jonge ploeg (en pappa’s Jip & Guus). Er werd 13x gescoord (met een beauty van Mark Eberson erbij) en slechts 4 tegengoals geïncasseerd. De laatste wedstrijd werd echter nipt verloren van Sittard 2. Even opladen en dan weer door?

SCS 2

Ook bij het 2de elftal is het een en ander veranderd. Zowel in de selectie als in de staf. Na vele mooie jaren met Ton Scheepers aan het roer, is Dennis van der Zee de nieuwe coach naast Ger Waaien. Ze doen al jaren mee in de top-3 van de 1ste klasse reserve en ook zij bereikten de 2de bekerronde met 9 punten en 0 tegendoelpunten. Wat brengt het dit jaar?

Analyse: Zoals je kunt zien staan ze na 4 wedstrijden op een prima 2de plaats. Het meest bijzondere? Kijk eens naar het doelsaldo. Maar liefst 26x werd er gescoord in slechts 4 wedstrijden. Grote kans dat de topscoorder van de club uit dit elftal komt.

SCS 1

En dan het 1ste elftal. De leiding bleef hetzelfde en enkele spelers meldden zich aan om in de hoofdmacht te spelen. Vorig seizoen sloten ze af als 3de, dus de tegenstanders kijken met een andere bril naar de groen-witten. De KNVB-beker eindigde in Rijssen, maar de ploeg plaatste zich wel voor de 2de ronde van de districtsbeker. En toen? Op naar de competitie!

Analyse: Slechts 2 wedstrijden zijn gespeeld door de hoofdmacht. Er werd goed gewonnen met 3-1 in Geldrop en thuis met 4-2 verloren van Wittenhorst. De 2 wedstrijden daarna werden afgelast wegens corona- / quarantainegevallen. Men kan dus nog niet veel zeggen over de resultaten. Hopelijk mogen we de mannen nog veel gaan zien om half op Sportpark Suestra.

Conclusie

We zijn goed bezig. Laat die competitie maar weer van start gaan als alles rustig is. Dan kunnen we in de winterstop (als die er al komt) eens kijken of we wat platte karren kunnen bestellen.

via GIPHY