Degelijk VV Gemert 2 uiteindelijk nog ruim langs SC Susteren 2

Thijs ArtsSenioren, Wedstrijdverslagen

Gemert, 29 oktober 2023Daar waar zich de eerste 40 minuten in Gemert een spelbeeld aftekent dat lijkt op de wedstrijd van twee weken geleden in Asten, vindt koploper VV Gemert 2  vlak voor rust toch een gaatje in de groenwitte defensie.  Vervolgens is het tot de 70e minuut zo’n wedstrijd waar het dubbeltje voor beide partijen goed kan vallen. Dat doet het voor de thuisploeg, die na de 2-0 meer ruimte krijgt en daar koelbloedig van profiteert: 4-0. Op de terugweg wordt de teleurstelling verwoordt met “Hie veel get te haole” en “De 2-0 waor ’t braekpuntj”.

Mini-F

De wedstrijd in Gemert begint om 10 uur. Nog geholpen door het gegeven dat deze nacht de klok terug is gezet naar wintertijd verzamelen de discipelen van Thomas Sevriens zich al om 8 uur in de kantine.  Met frisse tegenzin en [deels] lodderige ogen. Het tijdstip roept herinneringen op aan de mini-F-periode, toen de spelertjes nog minder  moeite hadden met opstaan dan hun ouders. Lilian Janssen bekijkt geamuseerd het gezelschap voor haar ogen: “Wo maak geer uch drök óm; weer höbben ’n oer extra gesjlaope!”.

VV Roosteren

Op de heenweg is er langs de Zuid-Willemsvaart (“Saai!”) tijd genoeg om de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen het eerste van Roosteren (met oud-teamgenoten Renzo en Niels) te evalueren.  Uw verslaggever kan de analyse (“Eerste helft gewonnen [2-0, red.], tweede helft was zo f*cking slecht” [eindstand 2-3, red.]) goed volgen.

Wissels

Voor aanvang van de wedstrijd passeert een Gemertspeler de bank, kijkt naar Jip en Gijs en vraagt verwonderd: “Maar twee?”. “Da’s genoeg”, straalt de S-side het Susterense vertrouwen uit.  Monique Hüllenkremer komt 6 minuten te laat (“ Foute afslag”), maar heeft dan nog niet echt iets gemist. En gedurende 40 minuten doen de bezoekers ook niet onder voor de gepromoveerde koploper. Hoewel de grootste kans na 17 minuten voor de zwartwitten is (Omar staat uitstekend opgesteld en stopt klemvast) legt Susteren meerdere goede aanvallen op de kunstgrasmat.  Michiel kaatst meermaals goed, Stijn komt goed mee op, Daan J en Sven sturen de goed werkende David en Milan een paar maal goed weg, maar Gemerts defensie verdedigt degelijk en solide.  Een vrije trap tegen David (“Fejne locatie veur eine lènkspoat”, meent de S-side) schiet David met rechts over. Daarna is het aan Stijn om op te stomen, maar Davids voorzet wordt vóór Stijn tot hoekschop verwerkt.  Een volgende aanval van de groenwitten wordt onderbroken, Gemerts schakelt razendsnel om, Omar komt uit maar kan de lob niet meer verhinderen: 1-0. Vanaf de aftrap probeert Milan hetzelfde aan de andere kant na een lange pass van Hay, maar zijn positie rechts in de zestien is beduidend lastiger.   Rust.

“In de vrieje ruumte, dao wo geine is”[1]

Nadat Bas in de 47e minuut met de dikke teen de bal in extremis voor de voeten van Gemerts linksbuiten wegtikt, komt het vervolg via Youri en Daan, wordt Sven’s schot (met een “RIET OP DIE KIS!” luidkeels daartoe uitgenodigd door zijn teamgenoten) geblokt en vangt Michiel de bal op en geeft strak laag en gevaarlijk voor, maar zijn medespelers zijn er niet op tijd om de bal binnen te lopen.  “In de vrieje ruumte, dao wo geine is”, constateert de S-side.  Daarna is het alle hens aan dek voor Bas/Youri [uitval gestuit], Omar [schot gestopt] en Stijn/Hay [drie tegenaanvallen ,twee geblokt, één landt naast Omar op de paal]. Nick is alert bij een foute terugspeelbal, maar komt een teenlengte te kort ten opzichte van de keeper. Even later speelt hij Milan vrij; diens schot wordt gestopt.  “Hie vèlt get te haole”, roept Jip. David roept Omar op om door te spelen bij een blessure van een Gemertspeler, maar Omar speelt de bal uiteraard over de zijlijn. “Geer krit ‘m toch trök”, sust de S-side. “Wie zegt dat?”, lacht Gemerts linksbuiten. “Wij”, antwoordt de S-side “Gemert is immers Helmond nie”. En aldus geschiedt.

Breekpunt

De 2-0 in de 70e minuut is vervolgens het breekpunt in de wedstrijd. Weliswaar komen Jip en Gijs nog voor Milan en Michiel, maar Gemert weet met de verhoogde aanvalsdrift van de groenwitten wel raad. De 3-0 volgt na 79 minuten. Gijs krijgt nog een vrije trap mee, waarbij Jip zijn kopduel half wint, maar als na 85 minuten een volgende uitbraak de 4-0 oplevert is de hoop bij Susteren wel weg.  

“Zunj”

“De 2-0 was inderdaad het breekpunt”, stelt Thomas Sevriens direct na het laatste fluitsignaal. “Zunj” is het oordeel van de spelers zelf tijdens de thuisreis, “Hie veel get te haole”. Plus de conclusie dat voor een aantal spelers een stijgende lijn in hun vorm valt te noteren.


[1] Gevleugelde uitspraak van oud-Fortuna SC-trainer Frans Debruyn