Dit is het seizoenverslag van de JO10-1, -2 & -3 met mooie bedankwoordjes

RedactieJunioren

Een vreemd jaar, een moeilijk jaar, een leerzaam jaar, een mooi jaar. In een woord is dit seizoen moeilijk samen te vatten, daar is teveel voor gebeurd. Maar het belangrijkste is dat de JO10 veel geleerd heeft, mooie wedstrijden heeft gespeeld en (het allerbelangrijkste) heel veel plezier heeft gehad.

Alle drie de teams hebben dit jaar vooral laten zien dat ze uiteindelijk 1 groot team zijn en voor elkaar klaar staan. Mooiste voorbeeld is dat toen Jace te laat kwam en nog een rondje om het veld achter lag, bijna het hele team (toen Jace een bedenkelijk gezicht trok, nadat hem werd mede gedeeld dat hij een rondje achter lag) aangaf met Jace mee te rennen.

Dit jaar besloten 3 spelers midden in het seizoen plotseling te stoppen met voetballen en 1 speler is zelfs zonder iets te laten weten niet meer komen opdagen. Een beslissing om midden in het seizoen te stoppen hoort niet bij een teamsport. Je bent verantwoordelijk voor het hele team en je medespelers, die je op deze manier in de kou laat staan. Het betekende dat we veel moeite hebben gehad om vervolgens de 3 teams elke week hun wedstrijd te kunnen laten spelen. Tel daar ook nog bij op dat Ruben “de Muur” een heftige beenbreuk heeft gehad en Lihanna “Neuer” met een sleutelbeenbreuk buitenspel heeft gestaan, dan is het duidelijk dat we flink hebben moeten puzzelen. Gelukkig rennen Ruben en Lihanna ondertussen weer rond op het voetbalveld.

Het goede dat hier allemaal uit is gekomen, is dat de rest van de bende voor elkaar klaar stond en elk team onderling elkaar geholpen heeft, zodat we uiteindelijk toch nog een aantal wedstrijden met 3 teams hebben kunnen spelen. Een compliment voor de spelers en ouders voor hun flexibiliteit en bereidwilligheid.

JO10-1

Dit team heeft mooie resultaten/winstpartijen gehaald dit jaar. Onder de bezielende leiding van Ferry “Simeone” stond er een hecht team dat hard werkte voor elkaar, ook als het even tegen zat. De begaafde technicus Gilles “Valderrama” (voor de jongere onders ons: zoek hem maar op) zette de lijnen uit. Jorn “Davy Klaassen” blokt achterin de ballen en schiet ze voorin ook nog op doel. Kris “Overmars” (geen zorgen dames, gaat om de tijd 25 jaar geleden, toen hij nog voetbalde. Alles is nog veilig) die zijn tegenstanders gek maakte met zijn snelheid en inzet. Achterin hield Dex “de Generaal” het huis schoon. Levi “Sneijder” is overal te vinden op het veld en dribbelt er lustig op los (nadat hij eerst zijn haar opzij heeft geveegd). Tot slot voorin Fam “Salah” niet de grootste, maar voor de duvel niet bang en altijd naar voren voetballen (en altijd zijn veter los).

JO10-2

Dit team stond onder leiding van Guido “Klopp” die er met een beetje Echtse mentaliteit en Duitse grundlichkeit veel voetbal in heeft gekregen. Het eerste deel van het seizoen waren er net iets teveel sterke tegenstanders, maar in de rest van het seizoen werd er amper nog verloren en werden klinkende overwinningen aan elkaar geregen. Met Mart “Courtois” op het doel kan er weinig mis gaan en werd menig aanval verzorgd opgezet, met als hoogtepunt tegen Geleen Zuid vanuit het doel een puntgave assist op Servaas. Job “Japie Stam” zat bovenop de tegenstander en verzorgde de passes naar de spitsen. Jules “Dani Alves” ging tekeer aan de rechterkant en was met zijn dribbels een plaag voor menig tegenstander (zijn slidings lukken ook al soms). Jace “Pirlo”, de stylist, passeerde met gemak door zijn mooie bewegingen, zeker als hij er op tijd was. Sten “de Ligt” smeet met energie en kracht om het team op sleeptouw te nemen. Samen met Timo topscoorder van heel Limburg als we rugby score zouden tellen. Timo “Ronald Koeman” (als voetballer, de trainer gelukkig niet) schiet een paard kapot. De keeper heeft meestal alleen iets gehoord en niets gezien als Timo op doel schoot. Servaas “Romario” de kleine dribbelaar, die met buitenkantje lekker nonchalant de keeper kansloos laat, of de trainer radeloos. Tot slot Stijn “Haller” die als topscoorder altijd op de goede plaats staat om een aanval af te ronden en in de analyse altijd duidelijk kan aangeven waarom hij aan het vrijlopen is.

JO10-3

Dit team werd het hardst getroffen door afhakende teamgenoten (zoals ze zouden moeten heten/zijn) en blessures. De overblijvende harde kern heeft echter laten zien waar een team voor staat. Met behulp van de andere twee teams en JO9 (ontzettend bedankt voor alle hulp!!!) hebben we het seizoen gelukkig kunnen afmaken.

De trainer Joery “Fred Rutten” werd geinspireerd door brandweerman Sam en door zijn carriere switch was hij nog maar beperkt beschikbaar. Gelukkig was hij er, op de momenten dat hij wel kon, denk ik. Dan komen we bij de vrijwilliger van het jaar. De taken van Joery werden op zaterdag waargenomen door Maurice “ten Hag”. Maurice “ten Hag” is eigenlijk trainer van zijn oudste zoon Max, maar is elke keer bereid geweest om eerst de JO10-3 te coachen en daarna nog eens aan te sluiten bij zijn eigen team. Een enorme dank je wel en een diepe buiging hiervoor. Terecht als vrijwilliger van het jaar aangewezen! De prijs is een gratis ticket voor deelname aan de Kennedy mars 2023.

JO10-3 heeft een mooi seizoen achter de rug. Elke competitie waren leuke en spannende wedstrijden en na het eerste deel werden de meeste wedstrijden gewonnen. Lihanna “Neuer” keepte fantastische wedstrijden, bijna doelpunten werden door haar stoicijns als altijd uit het doel geranseld. Ruben “de muur” stond achterin en niemand kwam hem voorbij, zelfs hij zelf niet. Toen Ruben “de Muur” door zijn blessure wegviel, nam Simon “de Rots” de honneurs waar en passeerde er nog steeds niemand en als dat wel dreigde te gebeuren, kletste hij zolang tegen de tegenstander dat die er geen zin meer in had. Femke “Berghuis” aan de bal is genieten. Ze combineert een heerlijke techniek met het altijd naar voren spelen: aanvallen! Zeyd “Ziyech”kwam regelmatig opdagen op zaterdag en trainingsdagen en passeerde dan menig tegenstander en pikte zijn doelpuntjes mee. Bram “Mbappe” snel, behendig en scoren, wat wil je als trainer nog meer. Freek “Mane” passen, passeren, schieten en veters strikken, hij kan het allemaal. Het is niet 100% zeker, maar het kan zijn dat het soms andersom was bij de laatste twee, maar dat nemen we voor lief.

Selectie SCS bedankt voor het verzorgen van de circuittraining. De JO10 heeft er heel veel van geleerd en waarschijnlijk jullie ook (en bij sommige heeft het geholpen om een en ander uit te stellen, toch Freek?). Niels en Maurits, bedankt voor het telkens weer regelen, uitzetten en organizeren van de circuittraining.

Ouders bedankt. Bedankt voor het meerijden, voor het vertrouwen in ons, voor broodnodige koffie en de positieve aanmoedigingen richting de jeugd. Geen enkel negatief woord is gevallen tijdens wedstrijden, heel mooi om te zien (horen).

Gerrit, John, Lilian en het hele team rondom, bedankt voor de goede zorgen en het mogelijk maken dat we altijd weer terecht kunnen.

Tot slot, volgend jaar gaan we naar JO11, op een groter veld spelen. Dit betekent dat we niet meer onder de hoede van Bas Stams vallen. Gelukkig worden we uitstekend opgevangen door Rob Lumens, maar ik wil Bas toch enorm bedanken. Altijd helpen en beschikbaar. Altijd positief en denken in oplossingen. Altijd enthousiast! Helpen met JO9 om 3 teams van JO10 te kunnen laten voetballen. Complimenten Bas, hoe jij dit invult. Een heel grote hulp voor ons.

Tot volgend jaar

Ferry, Guido en Luuk