Dit zijn de 3 smoezen waarom SCS 7 niet kon winnen van SVH’39 5

RedactieWedstrijdverslagen

Er is weer genoeg materiaal voor een degelijke evaluatie van de wedstrijd van het 7e elftal van SCS. Waar zullen we deze keer beginnen?

Uiteraard is het naleven van de huidige regels belangrijk. Geen wedstrijdbespreking (check). Houd 1,5 meter afstand (voor, tijdens en na de wedstrijd: check). Desinfecteer de klinken en kranen (doei).

Rond 11:15 begon Susteren met haar wedstrijd en het leverde meteen een dot van een kans voor Bas op. Het bekende polletje i.c.m. een enorme vormdip, en het resultaat laat zich raden. Niet veel later, dan toch prijs! Strafschop voor Susteren, onberispelijk omgezet tot doelpunt door Quincy. Weer niet veel later…weer een strafschop!! En weer goal, dit keer Bjorn Smeets die het netje liet ballen. Hierna hield SCS de nul, zeker met dank aan keeper Bryan die lekker aan het apenkooien was.

Jammer is echter te moeten vermelden dat SVH haar wedstrijd al om 10:30 uur was begonnen. En al binnen een half uur 5x (vijf keer….) scoorde. Een 5-2 nederlaag derhalve al met al.

Tijd voor de smoesjes-top 3- waarom het niet aan ons lag- van deze week.

  1. Mike hielp het 7e uit en dat ging uiteindelijk “zo zo”. Last van koude voeten, zei ie. Bryan keek voor de wedstrijd al bedenkelijk en in de trant van: “Slippers voor de wedstrijd, slippertjes onder de wedstrijd”.  Naast Mike hielp Ferry van de VETS en Dennis Wilms van Zestere ons uit. We zijn oprecht heel blij met hun hulp. Bijna traditoneel krijgt ons team vanuit elke hoek hulp. Werkelijk iedereen wilt natuurlijk dan ook met ons naar de Karkol in Maastricht, wanneer het weer mag. Volgens de laatste richtlijnen mogen een man of 30 wel. Met een beetje puzzelwerk, blijven we vast onder dit aantal.

2. Ja, en dan de scheids. Die de hele wedstrijd tegen ons aan het zeggen was, dat we niet moesten zeiken. Ja scheids. Welkom in de Kelderklasse. Die krijg je bij deze terug. De beste man presteerde het eerst om te laat aan de aftrap te verschijnen. Iets met een Herkenbosche Grillroom vermoed ik. En daarna, en kijk Richard daar eens goed de eerste paal bemannen, staat hij ongegeneerd te urineren onder de wedstrijd.

De dienstdoende grensrechter wist dit tafereel goed vast te leggen op de gevoelige plaat. Een speler van SVH vroeg nog, of hij die foto mocht hebben, maar werd vriendelijk doorverwezen naar de site van Sportclub Susteren.

3. En tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, het veld. Mogen wij alsjeblieft op een veld met rechte lijnen voetballen? Kom op, niet zo van die slingerlijnen, maar van die strakke witte kalklijnen. Waarlangs wij de ene splijtende pass na de andere kunnen geven. Of waar we met een simpel maar mooi driehoekje, de tegenstander het bos in sturen. Haastige spoed is zelden goed, blijkt maar weer. De lijnentrekker had 10 uur doorgekregen, maar moest dat niet zaterdag 10 uur zijn? 

Enfin, het was me het ochtendje wel weer. Op de terugweg was er meer genoeg bedrijvigheid. Macdonalds en snacks bij A2. Als een warme deken….