Effectief Susteren 1 pakt 3 belangrijke punten bij seizoensouverture in Someren

RedactieSenioren

Een effectief en goed georganiseerd Susteren 1 heeft zondagmiddag een verdiende 0-3 overwinning behaald in de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen in en tegen Someren.

Al in de 1e minuut was het raak toen de volledig vrijstaande Lars Toonen met een simpele voetbeweging de Somerendoelman wist te verschalken na een snelle aanval over diverse schijven, waarbij de Somerendefensie even helemaal de weg kwijt was. Na deze snelle openingstreffer ging Someren snel op zoek naar de gelijkmaker en kwam het Susterendoel diverse malen flink onder druk te staan.

Tot 2 x toe werd de bovenkant van de lat geraakt en in de 23e minuut wist Susterendoelman Dylan Cremers de 1-1 te voorkomen met een mooie snelle reflex. Een minuutje later liet Susteren zien hoe het wel moest toen opnieuw Lars Toonen het overzicht bewaarde na een snelle en goed uitgevoerde counter en hij aanvoerder Kay Schmitz de bal op een presenteerblaadje aanbood voor de 0-2. Enkele minuten later stond bijna de 0-3 op het scorebord na een mooie actie van Raoul Jeurissen die het Somerendoel echter op enkele centimeters miste.

Na rust ging Someren zoals verwacht voor de laatste kans. Optisch opnieuw een veldoverwicht, maar afgezien van opnieuw een bal op de bovenkant van de lat in de 51e minuut, leverde dat weinig echte kansen op. Susteren bleef rustig en goed georganiseerd loeren op haar kansje en deed de wedstrijd in de 69e minuut definitief op slot. Een mooie pass van Raoul Jeurissen bereikte de vrijstaande Lars Toonen, die na een snelle rush opnieuw het overzicht behield en de goed meegelopen Youri Poper een niet te missen kans bood om de 0-3 op het scorebord te brengen. Hiermee was het verzet van Someren definitief gebroken.

Het was dat met name Bart Dings tot 2 keer toe na mooie voorzetten van invaller Tom Houps en de eveneens ingevallen Wout Rutten het vizier niet helemaal scherp hadden afgesteld, anders had de score nog veel hoger in het voordeel van Susteren kunnen uitvallen. Dit was echter een beetje tegen de verhouding in geweest. Een kniesoor ook die hier op let. Een 0-3 uitzege bij het begin van het seizoen is een prestatie die er zijn mag. Komende zondag wordt de competitie vervolgd met de thuiswedstrijd tegen BSV Limburgia Kamerland. Hopelijk wordt deze prima start van het seizoen dan een mooi vervolg gegeven.