Excellente eerste helft basis voor nieuwe overwinning SCS1

Jos WackersAlgemeen, Senioren, Wedstrijdverslagen

In de 6e wedstrijd van de tot nu toe prima verlopen competitie trof onze hoofdmacht promovendus en streekgenoot SHH uit Herten. Voor zover bekend en nagegaan, de eerste keer in de historie dat beide teams de degens kruisten in de 1e klasse. Vooraf was het dan ook moeilijk in te schatten hoe de inmiddels toch wel ervaren groenwitten uit Susteren het er vanaf zouden gaan brengen tegen de dit keer noodzakelijkerwijs in het zwart gestoken eveneens groenwitte nieuwkomer uit Herten.

Een goed gevulde hoofdtribune en (een gedeelte van) een eveneens goed gevulde kantine zagen de gasten uit Herten het beste uit de startblokken komen. Al in de 2e minuut zorgde niet attent ingrijpen van de thuisclubachterhoede ervoor dat een van de SHHvoorwaartsen oog in oog kwam te staan met Susterenkeeper Dylan Cremers. Met een prima reflex voorkwam deze een snelle achterstand van de thuisclub. Gelukkig bleken de groenwitten hierna flink wakker geschud. Een paar minuten later bereikte een mooie pass vanuit het middenveld de snelle Youri Poper, die zich echter volgens het arbitrale trio net in buitenspelpositie bevond. Zijn succesvolle doelpoging vond derhalve geen genade in de ogen van dit trio onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter van dienst, de nog jonge maar talentvolle Wendy Gijsbers uit Eindhoven, die liet zien niet voor niets al diverse wedstrijden op eredivisieniveau dames en ook in de hogere divisies van het mannenvoetbal, achter haar naam te hebben. Haar naam zullen wij ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gaan horen.

Gelukkig bleek het afgekeurde doelpunt de thuisclub niet te deren en ging men naarstig op zoek naar nieuw succes. Dit liet niet lang op zich wachten. In de 11e minuut zette Lars Toonen een van zijn befaamde rushes over links in, gevolgd door een strakke voorzet die vervolgens door de prima voor z’n man gekomen Bart Dings succesvol over de doellijn werd gewerkt. Slechts enkele minuten later stond reeds de 2-0 op het scorebord toen dezelfde Lars Toonen een foutieve pass vanuit de SHH achterhoede met een bekeken schot wist af te straffen. Na deze overrompelende start van de thuisclub kroop ook SHH een beetje uit de schulp middels een lastige voorzet van rechts die Dylan Cremers knap over het doel wist te tikken en een geplaatst schot dat niet ver naast ging. Ondanks deze plaagstootjes van de gasten bleef Susteren echter duidelijk de bovenliggende partij. Vrij voor de gastenkeeper kwam aanvoerder Kai Schmitz slechts een teenlengte te kort na een mooi aangesneden vrije trap van Lars Toonen. Een geplaatst schot van opnieuw Lars Toonen in de 38e minuut werd een prooi voor de SHHdoelman. Evenals een te zwak ingeschoten bal enkele minuten later uit een voorzet van Youri Poper die schitterend weggestuurd was door rechtsachter Len Schmitz. Weer een paar minuten later kwam vlak voor rust dan toch de verdiende 3-0 op het scorebord toen Bart Dings na een mooie lichaamsbeweging onreglementair werd gestuit in het 16 meter gebied. Een kolfje naar de hand van aanvoerder Kai Schmitz. Koel en beheerst liet hij de gastendoel man met een geplaatst schot kansloos. Vervolgens konden beide ploegen met een duidelijke en dik verdiende 3-0 voorsprong voor Susteren aan de thee.

Na de pauze was het opnieuw SHH dat het beste uit de startblokken kwam. Maar gelukkig wist Dylan Cremers opnieuw met een prima redding een snelle treffer van de gasten te voorkomen. Hierna nam Susteren het initiatief weer snel over, maar helaas hadden de groenwitten het vizier niet zo goed afgesteld als in de 1e helft. In de 50e minuut raakte Bart Dings na goed doorgaan slechts de paal en enkele minuten hierna miste hij een open kans net voor de doellijn. In de 56e minuut was het vervolgens Luc Joordens die met een prachtig schot de lat teisterde, waarna de kopbal van Kai Schmitz in de rebound voldoende kracht miste. Na deze mooie kansen leek het alsof Susteren de teugels wat liet vieren. Persoonlijke duels werden niet meer allemaal gewonnen en diverse passes waren onzorgvuldig en kwamen regelmatig in de voeten van de tegenstander terecht. Naast het feit dat SHH ondanks de fikse achterstand bleef geloven in een beter resultaat, kwamen de Hertenaren ook hierdoor steeds beter in de wedstrijd. In de 63e minuut resulteerde dit in een treffer van de ijverige linkerspits Roel van Melick, die vanuit het middenveld vrij kon opstomen richting het Susterendoel en vervolgens ook in het strafschopgebied geen strobreed in de weg werd gelegd. Na deze toch wel snelle 3-1 van de gasten ontspon zich een open wedstrijd van beide kanten. Uiteraard ging SHH op zoek naar de echte aansluitingstreffer, waardoor het nog onverwacht spannend zou kunnen worden. Maar ook Susteren bleef gevaarlijk met vooral haar snelle buitenspelers. Met name de ingevallen Tom Houps en Lars Toonen kregen namens de thuisclub nog diverse mogelijkheden. Echter omdat zowel de thuisclubdoelman als die van de gasten een solide partij speelden en bij de diverse mogelijkheden prima handelend optraden, kwam er geen verandering meer in de 3-1 stand, waardoor Susteren opnieuw een mooie en verdiende overwinning wist te behalen. Een overwinning die na het bekend worden van de overige uitslagen in de 1e klasse F zelfs goed bleek voor een mooie koppositie met 15 punten uit de eerste 6 duels.

Een prima start van de competitie, dat mag dus gerust gezegd worden. Complimenten aan trainersstaf en spelers voor deze mooie resultaten die ook nog behaald worden met leuk en aantrekkelijk voetbal. Komend weekend kan en mag men genieten van een vrij weekend als gevolg van het oneven aantal ploegen in de 1e klasse F. Tijd om de accu weer opnieuw op te laden en de eventuele pijntjes wat te laten helen om vervolgens aan de slag te kunnen met een hopelijk mooi vervolg van de competitie, te beginnen op zondag 19 november met de altijd lastige uitwedstrijd in Stein tegen de Ster en vervolgens op zondag 26 november thuis tegen het sterke Chevremont. Veel succes.