Fantastische seizoensafsluiting op het Suestra Sport Gala

RedactieAlgemeen, Leden

De seizoensafsluiting voor de senioren 2016-2017 is er een om in te lijsten. Het 1ste Suëstra Sport Gala werd druk bezocht en de sfeer was fantastisch! De redactie blikt terug op enkele hoogtepunten.

De feestcommissie had groot uitgepakt, want de kantine was mooi versierd. De tafels misstonden niet op een bruiloft, de lichtshow had de juiste kleurstelling, er was een chique cocktailbar, het was lekker koel en iedereen keek er al maanden naar uit. Het was dan ook een genot om te zien dat de ene na de andere voetballer, vrijwilliger, bestuurder, ouder of vrijwilliger zich enigszins aan het thema had gehouden.

Cocktailbar

Bert Goertz van www.intheglass.nl was deze avond onze cocktailshaker! Hij is erin gecertificeerd en verzorgt ook workshops (voor diegene eens iets anders willen). Voor ons had hij deze avond een Punch gemaakt en maakte hij cocktails zoals de Margarita en de Negroni. Onderstaande foto’s bewijzen de klasse!

Speler van het jaar, “De Zaeg van Zöstere” & de Gouden Veer

Voor het eerst kon er gestemd worden op een speler van het jaar en van de ruim 80 stemmen, was het duidelijk dat Milan Lemmens de beker mocht ontvangen. “Een dragende speler van de A1” die dit jaar het kampioenschap in de hoofdklasse wisten te behalen. Veel lovende reacties over deze jongen “met ook een goed karakter en een echte doorzetter”. Hij was zeer vereerd met de prijs!

Daarnaast hadden we ook een discutabel prijs te verdelen, want wie heeft de meeste kaarten gekregen op één seizoen? De twijfelachtige eer was bestemd voor Mark Peters van de B1. Door zijn nacompetitie wist hij nét 1 kaart meer te pakken dan Tom Timmermans van SCS 1. Mark, profici… oh nee, volgend jaar beter he jong!

Voor het eerst reikten we ook een gouden veer uit. Met de komst van de nieuwe site aan het begin van het seizoen zijn wedstrijdverslagen veel makkelijker weg te lezen en alle eer gaat dit seizoen naar Thijs Arts. Hijn schrijft al jaren over de jeugd en dit jaar was toevallig de B1 aan de beurt. Zijn verslagen zijn elke week anders, hebben geweldige insteken en stimuleren de jongens zelfs tot hogere prestaties! Dik en dik verdiend!

Woordjes van de teams

Presentator Kevin zou het kort houden, maar slaagde daar amper zelf in. Hij nam het woord namens het 1ste en sprak over het geweldige seizoen. Jammer genoeg gaat Timo Sevriens naar Tilburg toe, stopt verzorger Rob Rademakers en verkast de trainer na 5 seizoenen naar RKSV De Ster. Reden genoeg om een filmpje voor Timo op te nemen en naar Sarto te sturen en de trainer bedankte we met een gegraveerde horloge.

Het 2de had ook gedacht aan de verlaters. Voor diezelfde Timo kochten ze een mooi “Perfecte Krul”-pakket, vanwege zijn perfecte krul. Robbert Wouters AKA Deetere werd bedankt voor zijn dienstjaren en Robbin Korenromp kreeg een mooie speech. Daarnaast wilden ze de trainers bedanken en werden ze verrast met een (nieuwe) kladblok.

Het 3de was er helaas niet, het 4de hielt het met prins Koen I erg rustig en het 5de was helaas ook niet aanwezig.

Het “nieuwe” 6de oftewel ZESTERE werd vertegenwoordigd door Joep van de Laar. Hij vertelde over het stroeve begin, maar zag heel veel progressie tijdens het seizoen. Onder leiding van Frits Leurs werd thuis de allereerste overwinning behaald, mede door een wonderbaarlijke redding van keeper Luuk Wolfs. Na de winterstop ging het steeds beter en uiteindelijk zijn ze op een mooie 6e plaats geëindigd. DOEL 2017-2018: HET KAMPIOENSCHAP!

De A1 was ook aanwezig en Rik of Dave (volgens mij Dave) sprak over het mooie seizoen dat resulteerde in het kampioenschap! Hij bedankte ook zijn team, want Dave gaat volgend jaar voetballen bij de Susterse Boys! Succes Heikaats!

De presentatie van de A2 was erg bijzonder! Peter Versloot pakte terecht de tijd om enkele hoogtepunten van de A2 te benoemen. Een team dat niet vaak in de belangstelling staat, maar wel de aandacht verdiend. Hij had het over een hechte groep die voor de winterstop nog niet veel had klaargespeeld. Daarna wisten ze toch punten te pakken en maakten ze het de top-4 knap lastig met 2 gelijke spelen, een overwinning en een onterechte nederlaag tegen de latere kampioen. Hij reikte certificaten uit, waarbij er een echt uitsprong. De actie van het jaar ging naar Rob Vrehen die zich (terwijl de scheids niet wist wie hands had gemaakt) opofferde, omdat de speler die wel hands had gemaakt belangrijker voor het team was. Een prachtige actie die zeker een mooie oorkonde verdiende!

Namens de B1 sprak Daan Janssen! De B1, die nog altijd in een roes slaapt na het behalen van de hoofdklasse blikte terug op een mooi jaar, waarbij de trainers een grote rol speelde. Zij bleven immers geloven in een goed resultaat. Ondanks “De Zaeg van Zöstere” in het team te hebben, bereikte ze de finale in de nacompetitie en wisten ze voor veel publiek met 2-0 te winnen. Het was een mooi seizoen en zei dat ook volgend seizoen dezelfde strijd in het veld zou worden getoond!

Het bestuur kon ook niet op zich laten wachten en bedankte iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan een topseizoen voor de club! Daarnaast stond Wim stil bij het vertrek van een hoofdtrainer die misschien wel de beste is de Susteren ooit gehad heeft. Met een prachtige karikatuur van Maurice van Engelen (Vanema) bedankte Jean Maas de club voor 5 hele warme jaren. Het was een plezier om wekelijks op de club te zijn en zo’n sfeer had hij nog nooit gevoeld.

Muziek

Het babbelen liep al veel te lang uit en dus werd de microfoon uitgeschakeld en was het tijd voor John & Mister Smith. Dit duo bestaande uit een DJ & Live Saxofonist wist de kantine op de kop te zetten met lekker soul-nummers, trendy popsongs en heerlijke houseplaten. Het was een genot om er naar te luisteren. We hopen dat iedereen het leuk heeft gevonden en kijken al uit naar volgend jaar!