Fris en enthousiast SCS 3 verslaat ervaren Born

RedactieSenioren, Wedstrijdverslagen

Born, 13 september 2020- Met enthousiasme en fris voetbal treedt een jong Susteren vandaag onbevangen het ervaren derde van Born tegemoet. Daar waar de thuisploeg meer op elkaar ingespeeld lijkt werken vechtlust en teamspirit onmiskenbaar in het voordeel van de bezoekers, die zeker in de tweede helft het betere van het spel  krijgen.  De 1-2 via een prachtige vrije trap betekent het breekpunt in de wedstrijd, waarna de ploeg van Niels Schonbrodt de klus keurig klaart: “Zeker, het ging heel aardig vandaag. We legden vandaag voldoende voetballend vermogen op de mat .”

Bajkes

De trouw elke wedstrijd meereizende moeders Yvonne en Jozette moeten telkens weer even wennen aan het feit dat er nu alleen nog maar volwassen mannen op het veld staan. “Wat ein bajkes”, zegt Yvonne. “Kiek Jip, dae kènt op niveau kalle”, wijst Jozette naar de aanvoerder van Susteren, die tegenover een iets minder brede, maar even lange (1,98 meter) centrumverdediger van Born staat. “’T lieke waal allemaol senioren”, meent Yvonne, waarop John voor alle duidelijkheid nuchter opmerkt: “Dat is bie de senioren: ’t zeen allenej senioren”. 

Keuzestress

De opbouw verloopt heel aardig. Omar, vandaag vanuit de A in het doel bij 3, speelt Bas, Milan, Niels of Bram in. Niels zorgt met zijn opmerking “speel zelf of via Bas” voor iets van keuzestress bij Bram, die dat via Guus en Delano keurig invult. Quinn lost na een pass van Bas en een kaats van Jip het eerste schot en als Delano een hoekschop versiert legt hij de bal goed voor, waar Hay goed timet maar zijn kopbal via de lat over ziet ketsen.  

Andere stress

Born blijft gevaarlijk, maar Bram laat zich niet zo maar wegzetten en Omar pakt een schot van dichtbij. Aan de andere kant neemt Quinn een vrije trap die wordt weggewerkt en door Bas met een harde kopbal vanaf de middencirkel meteen weer terug de zestien gebracht, waar Niels nog staat, die de bal goed opvangt en in één beweging in het net kogelt. Er wordt gevlagd en gefloten, uiteraard tot ongenoegen van de Maasbrachtenaar, die lichtelijk gestresst terug naar zijn positie loopt. 

Milan doet het goed als linksback en dwingt zijn tegenspeler tot een pass naar niemand en nergens, hetgeen de gestresste Bornspeler de kreet “G**verdomme, wat eine k*tzooi” ontlokt. John relativeert ook hier: “Doe duis es ofse ’t normaal waal good duis”.

Blessurestress

Als Milan tegen Hay aanloopt (of andersom, dat blijft onduidelijk) als de beide Susterenspelers eendrachtig verdedigen valt Hay met een kreet tegen de grond en blijft huilend van de pijn liggen. Het blijkt de knie die ook vorig jaar een tik heeft gekregen. Jip en verzorger Ward dragen hem van het veld, Mark P. neemt zijn linkshalfpositie over en Johan pakt de vlag van Mark op.

Als meteen daarna Quinn de score voor Susteren opent  ontgaat dat doelpunt een deel van de S-side, die buiten de lijnen de verzorging van Hay heeft overgenomen.  De 0-1 is verdiend.

Even houden de toeschouwers hun adem in als Guus zijn knie blesseert bij een verdedigende actie, maar hij kan doorspelen.

“Esse ze zelf neet maaks…”

Niels zet met een prachtige pass de goed gestarte Stef alleen voor de doelman, die echter goed redt. De alerte Stef schiet nog eens over nadat een vrije trap van Quinn is afgeketst, maar ook Born krijgt nog tweede grote kansen en kopt op slag van rust de derde hoekschop op rij binnen: 1-1. “Tja”, zegt Thijs “Esse ze zelf neet maaks…”.

Beauty

De logistieke verwikkelingen in vervolg op de blessure van Hay maken dat uw verslaggever een deel van de tweede helft mist. Als hij het spel weer kan volgen is Mark E voor Niels in de ploeg en Randy voor Guus. Jip speelt nu centraal op het middenveld. De ploeg van Schonbrodt krijgt steeds meer grip op het spel. Quinn neemt vanaf rechts een vrije trap die hij zelf meekreeg, Stef vangt de afvallende bal op, wordt ook onderuit gehaald en ook hij neemt de vrije trap zelf. “Waor dat sjlum?”, vraagt Jip hem na afloop, maar dan heeft de lachende Janssen het gelijk al aan zijn zijde: hij krult de bal perfect linksboven in de driehoek: 1-2. Een beauty. 

“Moer sjteit fout”

De gedouchte Hay staat vervolgens precies in de lijn van een vrije trap die de felle Bram tegen krijgt. “De moer sjteit fout”, constateert Hay “eine lènkspoot zou ‘m noe drómhaer kènne krulle”. De theorie klopt, Born blijkt het echter niet in praktijk te kunnen brengen. “Sjun denaeve”, stellen Yvonne en Corina.

Gespeeld

Bas en Bram blokkeren nog tijdig een slalommende Bornspeler, Omar redt twee maal goed uitkomend, vangt een voorzet en hoekschop goed op en Mark P en Randy verdedigen over links sterk, waarna Randy de bal bij Stef krijgt, die in het midden Mark E ziet. De jonge Eberson draait keurig weg van zijn ervaren tegenstander en bedient perfect op tijd Delano. Milan gaat goed mee op rechts, waardoor “D” zijn kans schoon ziet en de bal netjes in de lange hoek mikt: 1-3. De wedstrijd is gespeeld.

Aanvoerder

Wederom een goede pass van Mark E biedt Quinn nog een schietkans, maar het schot gaat over. Felle duels van Mark P, Bas, Randy, Delano (een geblokkeerd Zinedientje) en Jip leiden nog tot een stevige woordenwisseling. “Jip pak zien rol es aanveurder good op”, stelt Thijs “hae hilt ’t good röstig”. Hay corrigeert: “Nae. Noe waor Jip aan ’t zeike”.

Coronaproof, maar niet echt

Het feit dat VV Born blijkbaar onvoldoende kleedlokalen beschikbaar heeft om elk team over twee lokalen te verdelen biedt het voordeel dat de geluidbox van Bas slechts op 110 dB(A) hoeft te worden afgesteld om alle spelers iets van arbeidsvitaminen mee te geven onder het douchen. Coronaproof oogt het niet, de tevredenheid over het mooie spel en de prima overwinning is er niet minder om.