G-team van SCS begint compeitite sterk dankzij hattrick, sterk keeperswerk, maar vooral door teamgeest

RedactieG-Voetbal, Wedstrijden

Daarmee werd de afwezigheid van Adje en Jason (beiden geblesseerd) en kleine Martijn (gestopt) prima opgevangen. In het veld ook een debutant in de spits: Jens. Die speelde een prima eerste wedstrijd maar kwam niet aan scoren toe.

SC Susteren G1 begon scherp aan het duel en kwam aan enkele kansen. Het was duidelijk de baas maar liep plots op een messcherpe counter (1-0). Cyriel kreeg nog een hand achter de bal, maar dat mocht niet baten.

Het zorgde geen moment voor onrust of onzekerheid. De 1-1 (Bryan) kon door de druk op het doel en het afjagen op het middenveld niet uitblijven. Daarna zorgden Denise (2 keer) en Max (na sterk doorzetten) voor de doelpunten. Nóg een scherpe counter van Fc Oda maakte dat met 2-4 voor rust werd gefloten.

De coaches hamerden erop scherp te beginnen aan de tweede helft. Desondanks waren de eerste kansen voor Fc Oda. Cyriel had echter een paar fraaie reflexen in huis. Na de 2-5 (Denise) was het verzet gebroken. Cindy profiteerde als eerste met een strak schot in de hoek, haar broers Ronald en Arno wilden niet achterblijven. Tiffany en Bryan bepaalden de eindstand op 5-10.

Martijn, doorgaans een zekerheid op het wedstrijdformulier, scoorde niet. Maar hij leverde vier assists af en werd na de wedstrijd terecht uitgeroepen tot Man of the Match.