Gebrek aan scorend vermogen leidt tot 3de nederlaag op rij voor SCS 1

RedactieNieuws, Wedstrijdverslagen

Er zijn van die oude voetbalwijsheden die je liever niet ziet uitkomen als je favoriete voetbalploegje bezig is deze op een aangename zondagmiddag van begin tot einde wedstrijd volledig in de praktijk te brengen. Zeker niet als het de volgende oude voetbalwet betreft: als je zelf verzuimt te scoren uit de meest open en riante kansen, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Helaas was het vanmiddag in Brunssum tijdens de wedstrijd BSV/Limburgia – Sportclub Susteren niet anders.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Kai Schmitz wist met een bekeken pass door het midden de goed doorgelopen Youri Poper te bereiken. Volkomen vrij voor de BSV/Limburgiadoelman prikte deze de bal echter net naast het doel. Na deze dot van een kans ontspon zich een open wedstrijd waarin Susteren het beste van het spel had en constant op zoek was naar het doel van de thuisclub. Helaas zonder succes. Succes was er wel voor de thuisclub. In de 22e minuut profiteerde deze namelijk van zwak ingrijpen van de Susterendefensie door met een snelle aanval in feite geheel vanuit het niets de bal langs de kansloze Raf Crommentuijn te werken. Een domper voor groenwit maar zeker ook voor Raf, die na lange tijd weer eens het Susterendoel mocht verdedigen. Susteren leek aangeslagen en BSV/Limburgia vastbesloten de wedstrijd al vroeg op slot te gooien. Een mooie aanval in de 24e minuut kon maar net gepareerd worden door een knappe redding van deze zelfde Raf. Dit gaf de burger maar ook zijn medespelers weer voldoende moed en hierna was het vooral Susteren dat de klok sloeg. In de 29e minuut opnieuw een knappe pass door het midden van Kai Schmitz op de volkomen vrijstaande Youri Poper. Helaas wist de thuisclubdoelman diens schot ditmaal met een knappe reflex naast te tikken. Nog geen minuut later ging een strak schot van opnieuw Youri Poper net naast. In de 35e minuut een mooi schot van Raoul Jeurissen, dat echter een prooi werd van de doelman van BSV/Limburgia. In de 40e minuut een nieuwe poging van de onfortuinlijke Youri Poper. Opnieuw miste zijn schot het doel van de thuisclub. Vlak daarna misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd via Kai Schmitz en Youri Poper die leidde tot een tweetal schoten op het doel van de thuisclub. Helaas bleek ook nu weer de BSV/Limburgiadoelman een sta in de weg door met een paar mooie reflexen de zeer verdiende Susterense gelijkmaker te voorkomen. Blijkbaar onder de indruk van zoveel misfortuin was Susteren op slag van rust niet attent bij een slimme uitval van de thuisclub. Gelukkig wist Jules Visser op doellijn Susteren voor erger te behoeden, zodat de theepauze aanbrak met een onterechte 1-0 achterstand voor Susteren.

Na rust een Susteren dat opnieuw verwoede pogingen deed om iets te doen aan de 1-0 achterstand. Een scherpe corner van Lars Toonen werd door alles en iedereen gemist en ging rakelings voorlangs het BSV/Limburgiadoel. Een schot van diezelfde Lars Toonen had vervolgens helaas niet de juiste richting. Het zat Susteren niet echt mee en gedachtig de in het begin geciteerde oude voetbalwet liet BSV/Limburgia vervolgens wel zien hoe het moest door met een snelle uitval uiteindelijk de bal wel in het doel van de tegenstander te deponeren en de voorsprong naar 2-0 uit te breiden. Opnieuw een tik voor de gasten, die hierdoor een tiental minuten behoorlijk aangeslagen waren. Vervolgens gingen de kopjes gelukkig weer omhoog en werden weer de nodige pogingen ondernomen om de opgelopen achterstand te verkleinen. Maar zoals gezegd ontbrak het aan enig fortuin, soms ook aan het nodige zelfvertrouwen en zijn enkele bepalende spelers al enkele weken op zoek naar hun vorm van voor de winterstop. Pogingen van opnieuw Youri Poper, Kai Schmitz en Raoul Jeurissen misten de juiste richting, strandden in de muur of in handen van de prima thuisclubdoelman. Daarnaast speelde BSV/Limburgia het spelletje slim door te blijven loeren op uitvallen. In de 78e minuut ging dit voor Susteren nog net goed toen een schot net voorlangs het Susterendoel ging. In de 84e minuut was het echter opnieuw raak voor de thuisclub na Susterens balverlies op het middenveld. Met deze geflatteerde 3-0 voorsprong was de wedstrijd definitief gelopen. In de blessuretijd kreeg de ingevallen Wout Rutten nog een mooie kans voor open doel om in elk geval de eretreffer te laten noteren, maar geheel in de geest van de wedstrijd werd ook deze niet benut. Direct hierna klonk het eindsignaal en was de 3e nederlaag op rij na de winterstop voor SCS1 een feit. Jammer, want vandaag had er ondanks de uiteindelijk ruime 3-0 nederlaag zeker meer in gezeten. Het kan niet anders of de komende week wordt er tijdens de trainingen niks anders gedaan dan afwerken op het doel. Als dit namelijk slechts 50% verbetert, dan komen de punten weer vanzelf. Komende zondag in de thuiswedstrijd tegen EHC uit Hoensbroek volgt de volgende proeve van bekwaamheid. Kom onze mannen steunen in dit hopelijk kortdurend dipje. Wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in. Kom op en veel succes!!