Gedreven SC Susteren 2 laat VV Bekkerveld 2 kansloos

Thijs ArtsSenioren, Wedstrijdverslagen

Susteren, 5 november 2023- Een fel, alert en gedreven spelend SC Susteren 2 boekt vandaag een even verdiende als overtuigende zege op promovendus Bekkerveld. Het reserveteam van de Heerlense voetbalclub heeft het tot nu toe niet gemakkelijk in de Hoofdklasse HFK. De thuisclub is gedurende 90 minuten de betere ploeg, ziet routinier Loek Bisschops twee maal scoren, krijgt verder nog legio kansen, waarvan er nog twee door David worden benut. Aandachtspuntje wordt het nemen van strafschoppen, nu vandaag ook aangewezen schutter Sven de pingel naast schiet. “Oefenen op strafschoppen lijkt geen overbodige luxe”, meent de altijd meedenkende S-side.

“Hauwt dich vas veur 100€”

Om 11.15 vangen John en Lilian Janssen gastvrij de scheidsrechter op, die aangeeft dat zijn ontvangst bij meerdere clubs nogal eens te wensen over laat. Tijdens het drinken van het hem aangeboden kopje koffie merkt de helemaal uit Eindhoven afgereisde leidsman nog op dat hij eigenlijk alleen eerste elftallen fluit. John begeleidt hem vervolgens naar zijn kleedlokaal en verzucht terugkomend: “Hauwt dich mer vas veur 100€; dat zeen de men die gaer sjtruie mit gael kaarte”. Het blijkt anders te gaan: de wedstrijd verloopt in zeer goede sfeer en naast een enkele corrigerende opmerking heeft deze scheidsrechter geen kaarten nodig.

“Det deujt dae normaal noait!”

Loek maakt vandaag in SCS 2 zijn rentree na enig blessureleed.  Hij voegt zich naadloos in in het team dat door Thomas Sevriens telkens opnieuw wordt aangezet tot alert en agressief storen en verdedigen. Kansen komen er via de goed kaatsende Michiel en passes van Loek, Sven en Daan J. Schoten van Milan, Nick en David worden geblokt, een vermeende handsbal van Bekkerveld wordt door de scheids anders gezien en direct daarna kopt Loek een vrije trap van David mooi binnen. Heidi Dewaide roept nog verbaasd “Det deujt dae normaal noait!”, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.  Vier minuten later legt Sven de bal wederom op Loeks hoofd, is de 1-0 een feit en begrijpt de S-side niet wat “noait” zou moeten betekenen.

Sterk

Tweemaal worden de gasten nog gevaarlijk, maar Hay (weer met een sliding op kunstgras) en Omar, attent uitkomend respectievelijk klemvast vangend, maken de pogingen onschadelijk. Op de vleugels spelen Youri en Stijn uitermate sterk. De aanvoer naar Nick en David loopt vooral via Michiel, Sven en Daan J, terwijl Milan Q als stoorzender en hangende spits gevaarlijk wordt. “Ze maoge get dèkker sjeete”, meent de S-side. David geeft gehoor aan die wens, door een voorzet van Nick vanuit een moeilijke hoek hard in de touwen te jagen: 2-0.

Verdwaalde bal, verdwaalde opmerking

De geblesseerde Jip kijkt op veld 3 naar de derby SCS 5 tegen Slekker Boys 3 en draait zich even om naar veld 2, waar Stijn juist een verdwaalde crosspass van niks naar nergens van Bekkervelds linkshalf rustig over de zijlijn laat stuiten. “Nette bal, Hay!” roept Jip. Om vervolgens de verbaasde blikken naar aanleiding van zijn verdwaalde opmerking te beantwoorden met: “Ja, ich mót ‘m toch complimenteere”.

Opgaande lijn

Met de wind en de soms striemende regen in de rug gaan de groenwitten de tweede helft op zoek naar de derde goal om de wedstrijd in het slot te gooien. Twee hoekschoppen van David/Sven bieden daartoe al even zo veel mogelijkheden (Milan, Michiel), een mooie pass van Hay brengt Daan J in positie, Loek stuurt Nick goed weg, maar het duurt tot minuut 55, als Youri bouwt, Nick de vrije trap mee krijgt, David deze neemt en Loek zijn tweede binnenkopt: 3-0.  Langs de lijn zijn Milan L en Bas aangenaam verrast door de opgaande lijn van Davids vrije trappen.  Loek probeert nog vanaf eigen helft Bekkervelds doelman te verschalken (nipt naast), waarna Gijs, Daan D en Kaylen komen voor Hay, Michiel en Daan J. En terwijl de blauwwitten gedurende de tweede helft het doel van Omar niet meer echt van dichtbij zien, rijgen aan de andere kant de kansen zich aaneen.  De Heerlenaren strijden echter voor wat ze waard zijn. Een goede inworp van Stijn op Gijs en een goede voorzet van diens voet stellen David desondanks in staat de 4-0 binnen te schieten.

Naast

Tchaikovsky’s Zwanenmeer in gedachten benut Gijs in de 85e minuut een duw in de rug om een strafschop mee te krijgen. Zijn duik wordt door de scheidsrechter naar waarde geschat. Aangewezen schutter Sven schiet echter verrassend naast.  Vijf minuten later verijdelt Bekkerveld’s doelman tot slot nog de 5-0 door in een één op één situatie David’s inzet te stuiten.  Een overtuigende zege.

Kwaliteit

Tijdens de persconferentie maakt Thomas Sevriens geen woorden meer vuil aan de gemiste strafschop. “Kan altijd gebeuren, zelfs bij hen die toch een zeer goede traptechniek hebben. En daar hebben we er gelukkig veel van in ons team”.