Geen typische “0-0”-wedstrijd eindigt toch in brilstand bij SCS 3

RedactieSenioren

Boshoven-Weert, 6 september 2020De tweede bekerwedstrijd voor het jonge SCS 3 tegen een goed op elkaar ingespeeld FC ODA 2 wordt na een matige eerste helft in de tweede helft “ein offener Schlagabtausch” met kansen aan beide zijden. Bij de S-side groeit gedurende het laatste half uur de spanning en bij een serie hoekschoppen van ODA en een niet bestrafte overtreding in de zestien op Delano verzucht Corina “’t Geit op de nerve”.  Uiteindelijk zou 3-3 ook niet hebben misstaan op het scorebord. Trainer Niels Schonbrodt is niet ontevreden, maar ziet zeker nog verbeterpunten: “Ze mótte onnog effe in de gate kriege wieneè ze waal of neet de drök mótte zètte”.

Actieve coaching

De S-side laat in deze wedstrijd van enkel volwassen kerels wijselijk de coaching over aan Niels, die dat goed en actief doet. Al na 5 minuten heeft hij in de gaten dat ODA’s nummer 6 de bepalende speler is van de Weertenaren en verordonneert Hay om hem niet aan de bal te laten komen. Die opdracht wordt door Hay consequent uitgevoerd. En omdat de gedachte aan Weerterzijde gelijk is zien de toeschouwers 85 minuten lang een groen-geel koppeltje het gehele veld over zwerven. Schonbrodt stimuleert met “Kort, kort, korter, korter”,  “Hay en Jip, zet die 6 vast! Dat is de enige die kan voetballen achterin!” (de relativerende S-side: “Da’s wel niet zo positief”; “Och, een tegenstander hoef je niet aan te moedigen”) , “Mark maak ruumte!”. De S-side bestaat vandaag voor 4/6e uit vrouwen, hetgeen de relativering overigens wel ten goede komt. De tweede foutieve pass van Bas verbaast Johan (“Tjonge Bas, dat kan beter”), maar wordt door 4 dames meteen vergoeilijkt: “Het idee was goed, alleen de uitvoering minder”. Diezelfde Bas kopt een vrije trap van Delano na een overtreding op Johan nipt over. Een strakke pass van Niels bereikt Mark, die Guus aanspeelt in de zestien, maar diens schot uit een moeilijke hoek wordt tot hoekschop verwerkt. Axel moet tweemaal fraai redden op een kopbal en bij een doorbraak en Delano stuit -goed weggestuurd door Guus nadat Bram goed verdedigt- op de ODA-keeper. Een interceptie van Milan verwerkt de hardwerkende Jip tot een slidingpass die te hard is voor Guus (S-side-dames: “Tja, die heeft niet de snelheid van Hay of Delano”), waarna de eerste helft eindigt met een ijselijke kreet van Delano na een gestrekt been op zijn enkel.

“Veldj is te groeët!”

Met Randy voor Mark P.  start Susteren alert met een schot van Niels over, maar blijft achterin evenzeer alertheid geboden: Johan komt goed tussenbeide, Niels en Bas passen tweemaal een –niet bestrafte- heupworp toe en Axel houdt zijn ploeg tweemaal in de wedstrijd door goed uitkomen bij doorgebroken spelers. Als Axel een hoekschop afvangt roept Niels  “Diep Delano, diep Delano, diep Delano!”, komt de uittrap ietwat gelukkig via Jip inderdaad bij Delano, die de keeper passeert en uit een scherpe hoek  in het zijnet schiet. Aangestuurd door Randy en Hay wordt diezelfde Delano vervolgens in de zestien omver geduwd (“Duidelijker krijg je ze niet”), maar het fluitsignaal blijft uit. Mark E komt dan voor Johan. 

Het spel golft op en neer en er ontstaan grote ruimtes op het veld. De ODAtrainer waarschuwt zijn spelers: “Jónges, ’t veldj is te groeët” (S-side-dames: “Nee hoor, de lijnen liggen nog op precies dezelfde plek”). Susterens middenveld blijkt meer lucht te hebben dan haar tegenspelers, maar net als vorige week komen de laatste passes net niet aan. De mooiste aanval komt 10 minuten voor tijd als Hay een ODAhoekschop wegkopt, Delano eerder bij de bal is dan zijn tegenspeler en Hay’s roep “Kaats!” goed opvolgt, waarna deze Randy wegstuurt, die even langs de lijn gaat vooraleer hij een scherpe voorzet aflevert, waar de goed ingekomen Mark de bal met buitenkant rechts net naast schampt (Mark na afloop: “Ich hej ‘m mit lènks mótte pakke”). De spanning groeit, zowel binnen het veld (een uitbal aan de westzijde moet op aangeven van de grensrechter aan de oostzijde tot drie maal toe worden overgedaan, Guus start een praatgroepje met de ODAbank) als daarbuiten (“’t Geit op de nerve” zegt Corina).  Omdat Bas de bal uit de kluts na een vrije trap van Randy niet goed kan binnentikken,  Jip, Hay en Guus nog nipt worden geblokt, Bram solide op zijn post blijft, Niels en Milan de gaten links dicht houden op twee momenten na, die Axel keurig oplost,  blijft het uiteindelijk 0-0. 

Analyse

Schonbrodt is zeker niet ontevreden. “Direct in het begin braken ze door als die 6 aan de bal kwam. Dat hebben we geneutraliseerd.  Wat pech met de kansen, maar achterin ook wel wat reddingen van Axel nodig gehad”.