Gehavend SCS 1 sprokkelt thuis tegen EHC puntje na drie nederlagen op rij

RedactieNieuws, Wedstrijdverslagen

Soms zit het mee en soms zit het tegen. Zo gaat het in het leven. Na een periode van voorspoed kent onze hoofdmacht de laatste maanden/weken een wat mindere periode. Waar het aan ligt? Vaak is dat moeilijk te achterhalen of uit te leggen. Feit is in elk geval dat enkele zogenaamde bepalende spelers de laatste weken beduidend in mindere doen zijn dan in de periode voor de winterstop. Bovendien worden ook de meeste mooie kansen, die voorheen bijna allemaal tot een doelpunt werden gepromoveerd, tegenwoordig om onverklaarbare redenen om zeep worden geholpen. Last but not least is de ziekenboeg gevuld met de nodige spelers. Kortom, het zit inderdaad even echt niet mee. Het is derhalve de komende tijd elke zondag figuurlijk knokken geblazen.

Onder een stralend voorjaarszonnetje moesten gisteren de mouwen omhoog tegen het gerenommeerde EHC uit Hoensbroek, dat volgens krantenberichten van de laatste weken hele andere zorgen kent en om diverse redenen onzeker is over haar toekomst. Het huidige dipje van onze groenwitten is daar gelukkig niks bij. Dat is dadelijk weer over, daar zijn we van overtuigd. En al in de 1e minuut werden we gisteren op onze wenken bediend. Wout Rutten, die bij afwezigheid van Lars Toonen en Bart Dings, de spitspositie innam, was attent na goed doorzetten van Kai Schmitz. Diens pass bracht hem vrij voor de gastendoelman die hij knap op het verkeerde been wist te zetten. Complimenten hierbij eveneens voor de goed leidende scheidsrechter van Helden uit Prinsenbeek, die hierbij voordeel aan de thuisclub gaf na een voorafgaande overtreding. Helaas mochten de groenwitten niet lang van hun voorsprong genieten. Al in de 12 minuut stelde zwak ingrijpen van de Susterenachterhoede en -doelman EHC in de gelegenheid de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Susteren was hierna even de kluts kwijt en had geluk dat doelman Raf Crommentuijn zijn aarzelend optreden van even tevoren knap corrigeerde met een schitterende redding op een hard schot dat richting de linkerbovenhoek van het doel zeilde. In plaats van 1-2 bleef de stand hierdoor gelukkig in evenwicht en kon Susteren opgelucht ademhalen en slechts een paar minuten later zelf weer op voorsprong komen door een mooi kopdoelpunt van Raoul Jeurissen uit een corner van de voet van Milan Lemmens. Na deze turbulente beginfase ontspon zich een open snelle wedstrijd van twee kanten, met helaas veel foute passes en onzorgvuldigheden. Echte grote kansen werden hierbij niet gecreëerd. Bovendien stonden beide doelmannen prima op hun post. Enige uitzondering vormde een mooie pass van Luc Joordens richting opnieuw Wout Rutten, die echter ditmaal een teenlengte te kort kwam om opnieuw succesvol te zijn. De rust brak derhalve aan met een verdiende doch onvoldoende geruststellende voorsprong voor de thuisclub, gezien het slordige en te gehaaste spelbeeld.

Na rust veranderde er in het begin weinig aan dit beeld. Het spel golfde van links naar rechts over het veld, waarbij zowel van de zijde van Susteren als van EHC de bal vaak al na 1 of 2 passes in de voeten van de tegenstander werd gedeponeerd. Na enige tijd voerde EHC de druk echter op en moest Susteren terug. Hierdoor ontstonden er echter ook kansen op een uitbraak. In de 66e minuut lukte het daarbij Youri Poper helaas net niet om de meegelopen Tom Houps te bereiken en een kleine twee minuten later vond Kai Schmitz de gastendoelman op zijn weg. Weer enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak toen een corner van de gasten slecht werd verwerkt door de thuisclubdefensie. Na deze tegenslag kreeg Susteren toch nog enkele kansen om de zo gewenste 3 punten binnen te halen. Opnieuw Kai Schmitz en Youri Poper wisten echter vrij voor doel het net niet te vinden. Vooral de laatste mogelijkheid in de 90e minuut die eindige op de lat, had een beter lot verdiend. Het laatste fluitsignaal kwam dus met een 2-2 eindstand, die uiteindelijk gezien het wedstrijdverloop ook een terechte uitslag was. Komende week weer ruimte en tijd om flink aan de bak te gaan tijdens de training en hopelijk ook een snel herstel van enkele van de diverse blessures. Komende zondag wacht de altijd zware uitwedstrijd in en tegen Deurne. Hoewel niet alle kansen werden benut, is gisteren gebleken dat men het scoren gelukkig nog niet verleerd is. Nu nog wat scherper in de verdediging en wat meer rust in de opbouw en een positief resultaat in Brabant moet zeker tot de mogelijkheden behoren. Veel succes.