Gekleed in het blauw weet JO15-2 helaas niet te stunten

Sportclub Susteren JO15-2 – Bunde JO15-2, zaterdag 10 oktober 14 uur.

Onze groenwitten spelen vandaag in het blauw tegen de groenwitten van Bunde. Achter gesloten deuren, zodat de concurrentie in elk geval niet kan komen spioneren.
Bunde trapt af om 14.03 uur. Wij hebben maar liefst vijf wissels op de bank: Sten, Milo, Enzo, Yonatan en Qing. In de voorhoede beginnen we met Indy, Kas en Noah, op het middelveld staan Levy, Dean en Yannick en achterin houden Mart, Daan, Ryan en Erik de boel dicht, althans, dat is de bedoeling natuurlijk. Gianluca staat zoals vertrouwd in de goal. Chris is onze scheids dus dat geeft vertrouwen, Ramon vlagt en Jeroen zit
in de dug-out om onze jongens te coachen.

De eerste minuten golft het spel wat heen en weer, maar in de derde minuut is er een eerste kansje voor Bunde. Een paar minuten later krijgen we onze eerste corner die we niet kunnen verzilveren. Kort daarna krijgen we een vrije trap tegen die we goed wegwerken. De eerste echte redding door Gianluca zien we na 12 minuten. Een minuutje later krijgen we een corner tegen die we uitstekend wegwerken achterin.

Dan volgt er een vrije trap van Bunde, het is wat rommelig achterin, maar de bal gaat er uiteindelijk niet in gelukkig. Na een kwartiertje spelen komt Sten voor Noah in de ploeg. Gianluca geeft een verre uittrap mooi op Indy, maar deze komt toch in handen van de keeper. Tot zover 0-0 en de kansen liggen open voor beide teams.

Ryan gaat fanatiek te werk als rechtsback en weet heel wat ballen te ondervangen. Mart en Daan houden centraal achterin de boel onder controle. Maar dan vindt Bunde een gaatje in onze verdediging en in de 18e minuut kijken we tegen een 0-1 achterstand aan. Yannick besluit direct daarna dat we dit recht moeten zetten en schiet de bal prachtig in de goal, 1-1, we houden de moed erin zo!

Erik gooit in op Sten en hij creëert een kansje om op voorsprong te komen, maar helaas strandt deze aanval. Qing komt erin voor Kas. Sten is aan de bal en hij speelt zichzelf geweldig vrij en schiet, de bal komt niet echt strak voor de goal, maar verdwijnt uiteindelijk tergend langzaam over de doellijn, yes 2-1 dus!

Na ongeveer 25 minuten spelen houden we deze voorsprong helaas slechts enkele minuten vast. Een boogballetje gaat over Gianluca heen en het staat 2-2.
Dan komt er een kans voor Indy, maar die gaat net over. Enzo komt in het veld voor Ryan. We krijgen een corner en deze gaat via de verdediging net naast. Een nieuwe corner volgt, deze keer vanaf de rechterkant.

Linkspoot Erik komt van linksachter gauw diagonaal over het veld om deze corner te nemen. De bal krult prachtig richting de goal, maar helaas weet niemand ‘m te raken. De volgende corner krijgen we al snel. Daan neemt deze van de linkerkant en de bal wordt knap weggekopt door Bunde. De bal gaat nog een beetje
heen en weer, Levy en Dean controleren het middenveld prima, en dan is het tijd voor de rust. Een mooie tussenstand. We hebben een prima eerste helft gezien waarin veel werd gecombineerd en opgebouwd over links. Op naar de tweede helft!

Na de rust is de windkracht flink toegenomen en Bunde heeft de wind nu mee, dat belooft niet veel goeds wellicht?! Bunde breekt door en Gianluca komt goed uit en trapt de bal hard weg. Maar dan, wat een aanval van Bunde! Onze laatste man wordt uitgespeeld en we staan plots achter met 2-3. En dat is nog niet alles, want helaas blijkt Gianluca geblesseerd en laat zich wisselen. Daan gaat in de goal en Kas komt terug in het veld en neemt
de rol van laatste man op zich. Yonatan komt erin voor Levy. Nu volhouden mannen! Er komt een doelkansje voor Qing.

Enzo speelt de bal koelbloedig terug op Daan. Daan is het keepen nog niet verleerd en geeft deze bal goed naar voren waardoor Indy bijna scoort. De handen van de keeper zaten er helaas net tussen, jammer! De corner die hieruit volgt verdwijnt roemloos over de achterlijn. Ryan komt in het veld voor Dean. Er volgt een mooie aanval over links van Erik en Sten. Mart wordt gewisseld voor Noah. Qing speelt de bal mooi op Noah, maar de verdediging weet ‘m te onderscheppen. Erik trapt de bal vanuit een vrije trap tot voorin maar we zijn net niet scherp genoeg om het oh zo nodig doelpunt te maken.

De druk neemt toe en Bunde komt op 2-4 dankzij een doorgebroken speler. Milo komt in het veld
en Indy mag gaan uitrusten. Kansje van Bunde gaat naast, maar dan wordt het toch snel 2-5. De koppies gaan hangen als het 2-6 en 2-7 wordt. We blijven proberen, maar de spirit is eruit.

Sten wordt aan zijn shirt getrokken en we krijgen nog een vrije trap. Yonatan doet nog een uiterste poging om de bal richting het doel te krijgen. We zijn toe aan het verlossende fluitsignaal ‘einde wedstrijd’, dank je wel Chris!