Gevoel van trots overheerst na uitschakeling in halve finale promotie naar 4de divisie voor SCS 1

RedactieAlgemeen

Op de warmste dag van het jaar trekt de Susteren-karavaan naar Haaren voor een uitwedstrijd tegen RKSV Nemelaer. De winnaar van de partij mag de finale spelen om een ticket te bemachtigen in de vierde divisie. Zo dichtbij naar promotie is Sportclub Susteren nog nooit geweest in haar 89-jarig bestaan.

Er was geen bus meer te verkrijgen, dus vertrokken de spelers, staf en enkele supporters met 3 spelersbusjes naar Brabant. Daar legden ze een prima eerste helft op de mat, maar vergaten ze zichzelf te belonen. In de tweede helft was het Nemelaer dat sterker werd en uiteindelijk 5 minuten voor tijd de 1-0 binnenschoot.

Wedstrijdverslag De Limburger

Een verslaggever van De Limburger sprak met coach Jurgen de Haan, die aangaf trots te zijn op de jongens. Een klein stukje uit het artikel: „Natuurlijk balen we enorm van deze late nederlaag. Maar ik ben ongelooflijk trots op de jongens. Ik heb louter complimenten. Ze hebben als team gewerkt en dit seizoen zijn er enkele jongelingen doorgebroken. Ik neem afscheid van de club, maar er staat een ploeg die verder kan groeien.”

Wedstrijdverslag op meme-account op Instagram van SCS 1

Gisteren stond de tweede wedstrijd in strijd om een plekje in de 4e divisie op de planning voor sc Susteren 1. Op een bloedhete zondagmiddag moesten onze mannen het opnemen tegen @rksv_nemelaer. Van de warmte leken onze jongens geen last te hebben want ze gingen voortvarend van start. In de eerste helft was Susteren de bovenliggende partij, maar vergaten we onszelf te belonen. In de tweede helft wist Nemelaer wel tegenstand te bieden en waren er legio kansen over en weer. Helaas voor Susteren viel de beslissing in de 80ste minuut aan de verkeerde kant. Na nog een aantal grote kansen middels een slotoffensief, mocht het balletje toch echt niet binnenvallen voor Susteren. Hierdoor lopen we kans op promotie mis. De teleurstelling is natuurlijk groot, maar wat zijn we ontzettend trots op wat onze jongens gepresteerd hebben dit seizoen. De nacompetitie voor promotie was een zeer mooie beloning voor de teamprestaties en het harde werken van ons eerste. We feliciteren Nemelaer met het behalen van de finale in de strijd om promotie en we kijken al uit naar het volgend seizoen. Met deze strijd en passie kan het volgend seizoen wel eens een heel mooi seizoen worden voor @scsusteren.