Gratis AED-cursus op 9 of 16 mei voor leden/supporters van Sportclub Susteren

RedactieActiviteiten

Veilig sporten staat bij Sportclub Susteren hoog aangeschreven. Na de ontwikkeling van het nieuwe voetbal ontwikkelingsplan en het besluit om een VOG te verplichten voor alle vrijwilligers die in contact komen met jeugdleden, heeft de club in het kader van veilig sporten een nieuwe AED gekocht. De AED komt te hangt bij de ingang van de kleedlokalen, zodat de AED altijd bereikbaar is bij een calamiteit.

We kennen allemaal wel een verhaal over iemand die op of rond een voetbalveld een hartaanval krijgt. Velen van hen leven nog dankzij het snelle en bekwame handelen door omstanders.

Jaarlijks worden er 17.000 mensen buiten een ziekenhuis getroffen door een hartstilstand.
Als binnen een tijdsbestek van 6 minuten een AED wordt aangesloten, is de kans dat iemand de hartstilstand overleeft 50 tot 70 procent. Wanneer er geen AED voorhanden is, is die kans vele malen kleiner. Sportclub Susteren wil dat haar leden in geval van nood zo goed mogelijk kunnen handelen en daarom biedt de club vanaf nu alle leden de mogelijkheid aan een kosteloos een AED-cursus te volgen. 

De AED-cursus is volledig gratis voor leden/supporters van Sportclub Susteren en wie de cursus wilt volgen kan zich aanmelden via onderstaand formulier. Een cursus duurt ongeveer 2 uur en ze worden gegeven in de kantine op maandag 9 mei en maandag 16 mei. Op beide avonden is er plek voor 10 personen. Aanvangstijd is 18:30.