Hard werkend SC Susteren 2 verrast koploper HVCH 2

Thijs ArtsScheidsrechters, Senioren, Wedstrijdverslagen

Susteren, 25 februari 2024Een “feldüberlegen” tegenstander, grote kansen voor de thuisploeg, een wasari na een perfecte heupworp, een vrije trap die “3 slag, 4 wijd” oplevert, 4 gele kaarten “wegen Mekkerens”, een standvastige scheidsrechter bij een late 2-1 en een gestopte strafschop in minuut 90+4: de wedstrijd van vandaag had alles in zich waarom supporters naar sportpark Suëstra willen komen. Koploper HVCH 2, in de heenwedstrijd in de laatste minuut nog gelukkig voorbij Susteren 2, heeft vandaag het beste van het spel, maar vindt een sterke Omar tegenover zich en mist te veel kansen. De ploeg van Sevriens werkt hard, creëert meerdere grote kansen, moet achterin alle zeilen bijzetten, komt tegen de verhouding in op 2-1 en heeft in Omar de absolute Man of the Match, als hij in blessuretijd zowel de strafschop als de rebound stopt. Een bespiegeling per speler.

Gebroeders Jeurissen

Vandaag er niet bij, maar verleden week op de Hei  nadrukkelijk wel.  De broers weten elkaar in het samenspel goed te vinden. Raoul maakt na zijn 0-2 met beide handen aan zijn oren ‘wappie’-bewegingen naar het terras met de Boys-aanhang en ontvangt glimlachend het gejoel dat hem ten deel valt.

Omar

Mist bij een viertal momenten de Pritt aan zijn handschoenen, maar heerst vandaag in de zestien. Redt een paar maal alert bij een doorbraak van HVCH. Is kansloos bij de mooie lob die in minuut 85 1-1 betekent. Kroont zich diep in blessuretijd tot absolute Man of the Match als hij met een katachtige reflex de strafschop uit de rechterbenedenhoek ranselt, om de rebound nog liggend klemvast te vangen.

Joeri

Krijgt gaandeweg de wedstrijd steeds beter grip op de linksbuiten. Goed samenspel met Loek achterin en met Kaylen,  Gijs en Tom voorin. Speelt een uitermate degelijke wedstrijd.

Loek

Sterk met het hoofd, goed positiespel. Lange pass komt meestal bij de medespeler. Als Susteren van minuut 46 tot minuut 61 het betere van het spel heeft staat Loek vaak aan de basis van de opbouw.

Hay

Verdedigt degelijk, bewaart vaak goed de rust bij het uitverdedigen. Pakt in een fel duel aan de zijlijn uiteindelijk zijn tegenstander op en scoort een wasari met een perfecte heupworp, die overigens onbestraft blijft. Glijdt samen met Bas onderuit in de eigen zestien en krijgt daarmee de strafschop tegen. Kijkt nadat de strafschop is gestopt en de wedstijd verder gaat nog even samen met zijn HVCH-tegenstander wie de ander het hardst tegen de borst kan duwen.

Jelle

Groeit na een moeizaam begin goed in de wedstrijd. Verdedigt solide en schakelt goed mee in de aanval. Bedient Nick, zowel  voor diens voorzet op Kaylen als op weg naar diens assist bij de 1-0. Blijft tegen het sterk fysiek spelende HVCH ook fysiek overeind.

Tom

Met zijn snelheid en demarrages een voortdurend gevaar voor de blauwwitten. Krijgt complimenten van de S-side (“Dae haet toch waal heèl väöl sprints getrokke vandaag”). Mist weliswaar alleen voor de HVCHdoelman en is zichtbaar ontevreden over zichzelf. De S-side is duidelijk een andere mening toegedaan, omdat Tom zich al kaatsend, passend en aanvallend van meerwaarde toont voor Sevriens’ team.

Bas

Toonbeeld van onverzettelijkheid en werklust. Vandaag geen discussies met de scheidsrechter en dat komt zijn spel zeker ten goede. Heeft het –met Sven en Tom- lastig genoeg op het middenveld. Redt koppend en ruimend meermaals, bouwt mee op waar hij kan.

Sven

Ook hij moet in grote delen van de wedstrijd alle zeilen bijzetten. Betrokken bij een paar goede aanvallen met Tom, Kaylen, Gijs en Michiel. Loopt tot aan het einde veel gaten dicht. Behoudt onder de druk van HVCH toch goed het overzicht met openingen op Joeri, Nick en Stijn.

Nick

Moet meestentijds meeverdedigen, maar vindt desondanks energie voor rushes langs de lijn, weggestuurd door Jelle, Loek en Sven. Ontworstelt zich op aangeven van Jelle goed aan zijn tegenstander en geeft vanaf de achterlijn de perfecte assist op Gijs.

Gijs

“Gijs is back”, concludeert de S-side. Hard werkend als spits, verwoede duels uitvechtend op het middenveld en als bekroning voor zijn basisplaats een zeer fraaie afronding van Nicks voorzet, waarmee hij vanaf de rand zestien de verrassende 1-0 binnenschiet. Pakt na afloop van de eerste helft toch nog even geel “wegen Mekkerens”.

Kaylen

Vandaag uitgerust met duracellbatterijen. Bijna bij alle Susterenaanvallen betrokken en schier onvermoeibaar. Komt met zijn hoofd net niet bij een voorzet van Nick. Stuurt Tom twee maal goed weg in de eerste helft.  Zet met een schouderduw zijn tegenstander in de tweede helft reglementair opzij en stoort zich hoorbaar aan diens toneelspel.

Michiel

Neemt na 54 minuten de plek over van Gijs. Houdt als targetman de bal goed vast. Heeft nochtans geluk dat een sliding met gestrekt been vooruit slechts met geel wordt bestraft. Zijn sliding in de 89e minuut op de strakke voorzet van Stijn getuigt dan weer van alertheid en doorzettingsvermogen: 2-1.

Stijn

Mag het als aanvallend ingestelde linksback vandaag als linksbuiten proberen. Komt onder de druk van de bezoekers aanvankelijk niet of nauwelijks aan aanvallen toe, maar laat in de 89e minuut zien waarom Sevriens hem wel dat vertrouwen geeft: een snelle voetbeweging, een korte  versnelling en een scherpe voorzet leiden de onverwachte hernieuwde voorsprong voor de thuisclub in.

Daan J en David

Beiden zitten de schorsing in verband met hun rode kaarten uit. Daan J. acteert op de Hei zeker niet onverdienstelijk als grensrechter.

Thomas

Houdt zijn team vandaag bij de les en blijft daarbij, anders dan de HVCHcoach, keurig binnen zijn coachingsvak. Zijn glimlach na afloop spreekt boekdelen.

De scheidsrechter

Fluit een uitstekende pot. Behoudt bij alle emoties de rust en brengt de HVCHcoach, die raast en tiert na Hay’s heupworp met een “U staat ver buiten uw coachingsvak te coachen; mag ik u verzoeken binnen de lijnen te blijven?” tot bedaren. Blijft bij zijn eigen waarneming bij de 2-1 van Michiel (“geen buitenspel”) en durft in minuut 90+4 ‘gewoon’ nog een terechte strafschop te geven.

De S-side

Vandaag weer aangevuld met vader en zoon Duut. Voorziet als gewoon de wedstrijd van passende analyses en gaat vanaf minuut 85 tot 90+6 luidkeels mee in de emotie van de slotminuten. Een paar quotes.

“Oh, wordt het zo’n wedstrijd?!”

Als de HVCHspelers en coach in minuut 1 collectief schreeuwen om elkaar te stimuleren in het storen van de tegenstander.

“Zo te zeen haet ‘r dat vaker gehad”

Als de HVCHlinksback ter aarde stort na een pass waar geen Susterenspeler in de buurt is. Hij verlaat het veld met een hamstringblessure.

“3 slag, 4 wijd”

Verwijzing naar het honkbal als HVCH een vrije trap over het vangnet schiet.

“Ze beginne te voetballe”

Als de thuisploeg van minuut 46 tot minuut 61 verrassend de controle over de wedstrijd overneemt.

“Hae kènt nog ummer gaon judoë”

Als Hay geïrriteerd zijn tegenstander oppakt en met een heupworp buiten de lijnen werkt.

“Dómme gael kaarte”

Als een HVCHspeler geen hoekschop meekrijgt en de scheidsrechter maant “beter op te letten!”

“’T is kunst- en vliegwerk”

Als Susteren rond de 80e minuut niet meer onder de druk van de blauwwitten uit komt”

“Weer gelök”

Als HVCH van dichtbij naast schiet.

“Dat kènt neet blieve doere”

De opmerking in minuut 84 wordt in minuut 85 gevolgd door de 1-1

“Ze höbbe al 2 sezoene neet geliek gesjpeeld”

HVCH schreeuwt na de gelijkmaker dat de bal zo snel mogelijk naar de middenstip moet. De koploper gaat voor de overwinning. Het voorgevoel van de S-side dat met nog 5 minuten te gaan nog niets is beslist krijgt in minuut 89 een onverwachte invulling met de 2-1.

“’t Zou get zeen esser dem noe euversjut”

De werkelijkheid is nog fraaier met een flitsende redding van Omar op de goed ingeschoten strafschop.

Epiloog

“Eine wedstrijd wo-se veur nao ’t stadion kumps”, rapporteert Mart Arts na afloop in de familie-app. “Dit zeen leuke euverwinninge”, glimlacht Hay bij thuiskomst.  Met 6 punten verschil tussen de nummer 1 (HVCH 2, 26 punten) en nummer 9 op de ranglijst (SV Someren 2, 20 punten) en alleen de reserveteams van Bekkerveld, Groene Ster en SV Meerssen met 10, 8 en 1 punt[en] ver afgeslagen onderin, is ook vandaag duidelijk dat in deze hoofdklasse HFK iedereen van iedereen kan winnen.