Maak kennis met Eric Marees, de nieuwe hoofdtrainer van Sportclub Susteren

RedactieAlgemeen, Nieuws

Met ingang van het komend seizoen is de 48-jarige Eric Marees uit Cadier en Keer aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van onze vereniging. Het bestuur is ervan overtuigd met Eric een ambitieuze en ervaren trainer te mogen verwelkomen en verheugt zich op de komende samenwerking die met vertrouwen tegemoet wordt gezien. De verdere invulling van de staf volgt.

We hebben Eric gevraagd zich kort even zelf voor te stellen.

Mijn naam is Eric Marees ik ben 48 jaar oud. Met mijn vrouw en twee kids van 14 en 17 jaar oud wonen wij in Cadier en Keer. Op 13-jarige leeftijd ben ik pas begonnen met voetballen. Ik woonde toen nog in Friesland waar mijn ouders een zeilschool hadden. Daar werd ik gescout en mocht ik 3 jaar bij SC Heerenveen spelen. Na 3 jaartjes was ik helaas niet goed genoeg en debuteerde ik op 17-jarige leeftijd in het 1ste elftal van Sneek Hovis welke in de hoofdklasse speelde. Hier heb ik 3 jaar gespeeld. Vervolgens ben ik verhuisd vanwege mijn studie (CIOS Sittard) naar Limburg.

In Limburg heb ik vervolgens gespeeld voor EHC, Chevremont, RKSV HEER, sv Meerssen, Spauwen/Moppertingen, RKSV HEER, Scharn, RKHSV en De HEEG.

Op jonge leeftijd wist ik al dat ik later voetbaltrainer wilde worden. Toen ik bij Sneek Hovis speelde, ben ik begonnen met het trainen van de jeugd onder 12. Bij EHC trainde ik de jeugd onder 19. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Roda JC waar ik 4 jaar trainer ben geweest van de jeugd onder 14. Met dit elftal werd ik Nederlands kampioen. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar MVV waar ik de onderbouw coördineerde en de jeugd onder 14 trainde.

Na deze periode heb ik meer gekozen voor mijn maatschappelijke carrière en ben toen de Sportacademie gaan doen. Hierna ben ik gaan werken op het Stella Maris College in Meerssen als docent LO waar ik nu nog steeds werkzaam ben.

Mijn eerste amateurclub waar ik begonnen ben met het trainen van een 1ste elftal was vv Standaard (nu Maastricht West). Na vv Standaard heb ik RKVV Sportclub’25, vv Schaesberg, Heidebloem, RKSV HEER, Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en nu RVU getraind.

Komend seizoen ga ik bij jullie in Susteren aan de slag. Ik ben vereerd om dit avontuur met jullie aan te gaan. Ik ben een enthousiaste en zeer gedreven trainer die met veel passie en plezier in en voor de groep staat.