SC Susteren

BAM! Susteren 1 geplaatst voor de TOTO KNVB Beker 2020-2021

In de categorie 'Goed nieuws' werden we vandaag verrast met een belletje van de KNVB dat het eerste elftal volgend seizoen mag deelnemen aan de eerste ronde van de officiële TOTO KNVB Beker.

Tekst loopt door onder de foto

Bovenstaande foto is de selectie van 2018-2019

Op donderdagavond 12 maart zou de 1/8 finale gespeeld worden in en tegen Venray. Echter maakte Premier Rutte om 14.00 bekend dat het land in een intelligent lockdown zou gaan en dat ook de sportwedstrijden niet meer mochten plaatsen. Op dat moment waren er nog 11 ploegen in de race (sommige hadden de 1/8 finales al gespeeld) voor 4 tickets. Op basis van de resultaten na de knock-outfase, zijn deze tickets verdeeld en daar hoorde Susteren 1 ook bij. De andere clubs in Zuid II waren Venray, Erp & NWC. Toch nog een mooie afsluiter voor het puike seizoen 2019-2020, waar ze virtueel op de 3de plaats stonden.

En nu? Hoe snel kunnen we Europa in?
De officiële documenten volgen nog via de KNVB, maar het ziet er naar uit dat eind juli de loting zal plaatsvinden. Het weekend van 29/30 augustus is gereserveerd om de eerste ronde te laten spelen. We weten op dit moment nog niet welke clubs er in allemaal meespelen, maar we vragen onze leden om 29/30 augustus alvast te reserveren in jullie agenda. Of we nu uit of thuis spelen, het zal een bijzondere wedstrijd worden.

Voor de 2de keer in de historie
In het seizoen 2011-2012 mocht Susteren ook al eens meedoen aan de eerste ronde. Toen stond een uitwedstrijd naar Zwaluwen '30 op het programma (Hoorn - boven Amsterdam). Die wedstrijd werd met 3-0 verloren. Hopelijk zal het komend seizoen een beter resultaat opleveren.

Gesprek laden