SC Susteren

Jeugd schiet Susteren 1 naar volgende ronde beker

In een nat en “sjoeverechtig” Brunssum heeft een zeer jeugdig Susteren 1 gisteren vrij gemakkelijk de laatste 32 van de beker bereikt ten koste van 4 e klasser SV Brunssum.

In wat op papier een vrij makkelijke wedstrijd lijkt als een hoger gekwalificeerde ploeg het moet opnemen tegen een lager acterend team, blijkt dit in de praktijk vaak toch een moeilijker opgave dan men denkt. Een meestal super gemotiveerde tegenstander tegen een ploeg die het denkt op routine wel af te kunnen. Echter niets van dit alles gisterenmiddag in Brunssum. Een fris en jeugdig Susteren met zelfs diverse A-jeugdspelers in de basis en op de bank gaf SV Brunssum van begin af aan geen kans.

Geconcentreerd en goed combinerend werd de tegenstander onder druk gezet met als resultaat een duidelijke 0-3 ruststand door doelpunten van Anass Kiki, de pas 16-jarige Casper Crommentuijn en Sven Vergoossen. Na rust trok Pluvius alle registers open en waren slechts de trouwe Susterensupporters er getuige van dat de groenwitten, voor deze keer in het rood gestoken, nog 3x het net wisten te vinden via opnieuw Anass Kiki (2x) en de ingevallen Tom Houps. Ook noemenswaardig waren de invalbeurten voor Dani Ronckers (broertje van Wessel) & Jur Wolfs die sinds lange tijd weer minuten mocht maken in het eerste elftal.

Tussendoor werd SV Brunssum door een kleine onachtzaamheid in de defensie in de gelegenheid gesteld de eretreffer te scoren. Dit mocht de pret niet drukken. Ondanks het slechte weer een prima afsluiting van het jaar voor Susteren 1, waaraan vooral ook de conclusie mag worden verbonden dat met vertrouwen de toekomst tegemoet kan worden gezien. De volgende horde in de beker is opnieuw een 4e klasser. Al op donderdag 16 januari moet thuis worden aangetreden tegen Voerendaal. Zondag 19 januari volgt dan de inhaalwedstrijd thuis tegen Venray. Maar eerst even kort even genieten van een kleine welverdiende rustpauze rondom de feestdagen. Iedereen een mooi kerstfeest en “eine gooje roetsj” en tot ziens op de nieuwjaarsborrel op zondag 5 januari a.s.


Gesprek laden