SC Susteren

Jeugd Sportclub Susteren hervat trainingen op maandag 11 mei

Ook Sportclub Susteren gaat de trainingen voor jeugd hervatten en wel op maandag 11 mei, tegelijk met de heropening van de scholen. We moeten echter enkele maatregelen treffen om het veilig sporten mogelijk te maken. Lees daarom goed onderstaand bericht.

Op vrijdag 1 mei hebben we van de Gemeente Echt-Susteren de richtlijnen gekregen om het sporten voor jongeren weer mogelijk te maken. Roger Beulen als bestuurslid jeugdzaken aangewezen als Corona Coördinator. Hij is de contactpersoon voor de gemeente en het verlengstuk van Bas Stams en Raymond Houps. In dit artikel komen 4 belangrijke punten aan bod:

  1. Aanmelden voor trainingen
  2. Trainingstijden
  3. Voorwaarden / Richtlijnen
  4. Hulp bij trainingen

Aanmelden voor trainingen

Om in kaart te krijgen hoeveel personen per team deel zullen nemen aan de trainingen, vragen we aan de ouders om een formulier in te vullen. Het zit namelijk zo dat per 10 spelers, één begeleider/trainer aanwezig moet zijn. Aan het formulier koppelen we gelijk een aantal gegevens, zodat we het ledenbestand actueel kunnen maken. Ook wordt er gevraagd of de voetballers volgend seizoen blijven voetballen en/of de leiders/trainers door willen gaan. Dit helpt ons enorm bij het maken van de indelingen. Het formulier kun je invullen via onderstaande link. (graag het formulier delen in de groepsapp van de ouders)

>> INVULFORMULIER - SCS - JEUGDTRAINING

Trainingstijden

Het is wat puzzelwerk geweest, maar het is gelukt om alle jeugdteams 2x te laten trainen. Omdat de grasvelden in onderhoud zijn, kunnen we enkel gebruik maken van het kunstgrasveld. We hebben rekening moeten houden met de twee verschillende categorieën en met de tijden. Samen met de coördinatoren is dit het trainingsschema geworden:

Richtlijnen voor club, sporters, trainers en ouders

Vanuit diverse partijen zijn richtlijnen opgesteld voor ons als club, voor de sporters, voor trainers en voor ouders. Deze kun je via onderstaande links bekijken. Daarnaast hebben we alles samengevat in een grote poster.

Hulp bij trainingen

Samen met de coördinatoren kan gekeken worden naar de invulling van trainingen. Met name de JO13 en hoger zal anders worden ingevuld dan normaal. De RINUS-app helpt hier enorm bij.

Daarnaast zijn we bezig met het idee dat de hoofdtrainers Jurgen de Haan en Jan Lauers en de selectiespelers mee willen helpen met de invulling van de trainingen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dit uiteraard delen.

Mochten er verder nog vragen zijn, dan kun je je richten bij de trainer, de coördinator of bij Roger Beulen. Elke dag zal iemand van het bestuur aanwezig zijn om te kijken naar de gang van zaken. Het is belangrijk om alle richtlijnen te volgen, daar waar de Gemeente mag handhaven (en boetes uitdelen) als we in overtreding zijn. Hopelijk hoeft het niet te komen tot het uitdelen van gele en rode kaarten :D

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Gesprek laden