SC Susteren

Susteren 1 met hakken over de sloot in bekerduel tegen Voerendaal

Middels een fraaie trap in de kruising in blessuretijd van Loek Bisschops, die gisterenavond zijn eerste speelminuten mocht maken na een lange en vervelende blessure, wist Susteren 1 uiteindelijk met pijn en moeite de laatste zestien van de beker van het district Zuid 2 te bereiken. En het zag er na een klein half uur in de eerste helft nog zo mooi uit gisterenavond.

Met fris en goed combinatievoetbal werd tegenstander Voerendaal overrompeld en werd het klassenverschil met de trotse koploper in de 4 e klasse duidelijk gemaakt. Twee goed uitgespeelde treffers van eerst Lars Toonen en vervolgens van de eveneens van een blessure teruggekeerde Bart Dings waren dan ook het logische gevolg.

Jammer genoeg werd echter geen vervolg gegeven aan het goede spel en slopen er langzaamaan steeds meer slordigheden in het spel van onze groenwitten. Nonchalance, gebrek aan concentratie, overmoed? Wie zal het zeggen. Feit is wel dat Voerendaal als gevolg hiervan vaker kon oprukken richting het doel van Joshua Cleber en bij de eerste de beste gelegenheid via een door de thuisclub slecht beoordeelde vrije trap onverwacht en onnodig de aansluitingstreffer kon produceren. Genoeg stof tot nadenken voor bij de thee. Voor de thuisclub om het goede spel van het eerste half uur weer terug te vinden en voor de bezoekers om de nieuwe hoop te koesteren en wellicht om te zetten in een kleine stunt.

Helaas voor de thuisclubsupporters bleek Voerendaal over de thee met de juiste smaak te beschikken. Susteren bleef volharden in het inspiratieloze spel van het laatste kwartier voor rust, terwijl de bezoekers steeds meer kansjes kregen op de gelijkmaker. En niet geheel onverwacht viel vlak voor tijd na zwak ingrijpen van Susterenzijde de verdiende 2-2 voor de gasten uit Voerendaal en leken strafschoppen deze bekerstrijd te gaan beslissen. Door de fraaie goal van Loek Bisschops in de slotseconden van de wedstrijd bleef Susteren echter gelukkig deze loterij en teleurstelling bespaard en werd de volgende bekerronde een feit.

Proficiat, maar duidelijk is dat komende zondag met Venray in de inhaalwedstrijd thuis voor de competitie een tegenstander van geheel ander kaliber wacht en dat uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om ook deze belangrijke wedstrijd tot een goed einde te brengen. De mannen zullen dit ongetwijfeld zelf ook wel beseffen. We zullen maar zeggen dat een slechte generale meestal leidt tot een goede uitvoering. Veel succes.

Gesprek laden