SC Susteren

Susteren 1 steelt puntje in Heeze

Na de belangrijke overwinning afgelopen zondag tegen het veel te laag geklasseerde Venray, moest onze hoofdmacht aantreden tegen het eveneens in de onderste regionen vertoevende VV Heeze.

En net als vorige week bleek ook deze tegenstander een goed voetballende ploeg die Susteren van het begin af aan flink aanpakte en onder druk zette. En net als vorige week kende Susteren een zwakke eerste helft en mocht het blij zijn dat de ruststand slechts 1-0 in het voordeel van de tegenstander was. Een tegenstander, die vergat zichzelf te belonen en enkele mooie opgelegde kansen miste, waardoor Susteren in de wedstrijd kon blijven en, zoals gezegd, slechts met een 1-0 achterstand als gevolg van onnauwkeurig uitverdedigen de rust in kon gaan.

Na rust bleef Heeze aandringen, maar kwam Susteren geleidelijk aan gelukkig toch beter in de wedstrijd en werd er al naar gelang de wedstrijd vorderde steeds meer druk naar voren gezet. Dit leverde diverse corners op, die echter in eerste instantie weinig opleverden. De eerste de beste corner van invaller Rik Teunissen, ongeveer tien minuten voor tijd, zorgde echter voor dusdanige verwarring in de verdediging van Heeze dat Stan Rullenraad kon profiteren en van dichtbij de gelijkmaker kon binnen tikken. Over effectiviteit gesproken.

Opluchting bij Susteren en teleurstelling bij de thuisclub. Zeker toen even later het eindsignaal klonk en Susteren weer een puntje kon bijschrijven bij het toch al mooie aantal op de ranglijst. Komende zondag wacht thuis het sterke ZSV uit Zeilberg-Deurne. In Zeilberg wist Susteren in het begin van het seizoen een verrassende 0-1 overwinning te behalen door een mooi doelpunt van youngster Sven Vergoossen. Om zondag opnieuw een positief resultaat te halen tegen deze sterke tegenstander, zullen de mouwen opgestroopt moeten worden en zal er tot het gaatje gegaan moeten worden vanaf het eerste fluitsignaal. Veel succes.

Gesprek laden