SC Susteren

Susteren wint verdiend van RKSV Wittenhorst

Na 4 wedstrijden stond de teller van Susteren 1 pas op 2 schamele punten. Na de zeperd in Nuth tegen Minor (6-0 verlies), stond een uitwedstrijd tegen Wittenhorst op het programma. De club waar onze huidige trainer de laatste 5 jaar actief was. De ongeslagen status konden ze na 90 minuten gelukkig inleveren.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor het verlies van Hannie Opgenort. Op de crematie de dag ervoor waren veel leden aanwezig om Hans en Robin een hart onder de riem te steken.

Eindelijk zagen de meegereisde supporters van Susteren een strijdend team op het veld staan. Vanaf minuut 1 was er de beleving die 2 weken lang zoek leek te zijn. Het eerste kwartier was desondanks nog wisselvallig, maar daarna herpakte Susteren zich. Jammer was het uitvallen van Tom Timmermans na 10 minuten spelen. Zijn kuit begaf het en hij werd vervangen door Sven Vergoossen.

Samen met Bart Dings en Wessel Ronckers was het middenveld gemiddeld 19 jaar! Niet elke club in de eerste klas kan daarbij zeggen dat alledrie de spelers een groot gedeelte van de jeugd hebben doorlopen. De gevaarlijkste man aan Susteren-zijde was Stan Rullenraad. Hij schoot al 2x op de paal, alvorens hij verdiend de 0-1 binnenschoot. Ook Wittenhorst kreeg kansen, maar Jeremy Caessens stond goed opgesteld en hield zijn doel schoon. 0-1 was dan ook de ruststand.

De 2de helft domineerde Susteren de partij en is het eigenlijk niet in gevaar gekomen. De grootste kansen waren ook voor Susteren, waarbij Kevin Hoffmans een grote kans tegen de paal liet eindigen. Vlak daarna mocht hij aanleggen voor een penalty, nadat Bart Dings onderuit werd gehaald. Deze verdween in de rechterbenedenhoek ver uit de buurt van de keeper. Een bevrijdende 0-2. Opmerkelijk is dat 5 van de 7 doelpunten zijn gemaakt uit penalty's.

In de laatste minuut kwam een bal ongelukkig tegen de arm van Dennis Boonen en mocht ook Wittenhorst aanleggen voor een penalty. De intimidatie van de Susteren-goalie heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat Frank Peters de bal hard tegen de paal schoot. Waar Wittenhorst nog aan het treuren was, knalde Martijn Stuff de bal diep naar de ingevallen Maik Storken. Hij speelde een verdediger uit en zorgde met een schuiver voor de eindstand 0-3.

Een dik verdiende overwinning die extra lekker zal smaken bij trainer Jan Lauers. Volgende week komt Geldrop met knikkende knieën naar Sportpark Suëstra toe. De uitslag van vorig jaar zullen niet veel mensen vergeten. Het werd toen 10-2. Dat zullen nu niet veel mensen hebben ingevuld op de toto.

Gesprek laden

#