SC Susteren

Update: Wanneer mag de jeugd weer beginnen met trainen?

Afgelopen dinsdag kondigde Minister-President Mark Rutte aan dat de jeugd t/m 18 jaar voorzichtig weer het veld op mag. Ook voor ons klonk dat als muziek in de oren. Het kost echter wat tijd om het op een zo veilig mogelijke manier in te regelen. Vandaar een update hoe het in zijn werk gaat.

NOC*NSF is woensdag samen met deskundigen begonnen met het opstellen van een sportprotocol voor alle verenigingen. Vrijdagmiddag kwam het bericht dat een eerste versie daarvan te bekijken is. Het protocol bestaat uit 12 pagina's met adviezen aan verschillende doelgroepen:

  • Advies voor iedereen (Algemene veiligheids- en hygiëneregels )
  • Advies voor gemeenten
  • Advies voor sportaanbieders / bestuursleden
  • Advies voor trainers, begeleiders en vrijwilligers
  • Advies voor sporters
  • Advies voor ouders en verzorgers

Het belangrijkste is de samenwerking met de Gemeente Echt-Susteren. Zij bepalen onder welke condities de verenigingen binnen de gemeentegrenzen hun accommodaties beschikbaar mogen stellen. Er gelden bv. andere regels tussen een gemeente uit Friesland waar weinig besmettingen zijn en tussen een gemeente in Limburg of Brabant.

> Bekijk hier het sportprotocol

Omdat het protocol vrijdagmiddag pas is verschenen, heeft de gemeente daar nog geen standpunt over kunnen vormen. Maandag is vervolgens Koningsdag / Woningsdag en daarom zal dinsdag weer geschakeld worden met ambtenaren om samen met alle verenigingen in de gemeente toe te werken naar een veilige sportsituatie.

Verwachting
Concreet verwachten wij komende week nog geen trainingen / openstellen van het sportcomplex. Ook andere clubs door heel het land werken samen met lokale overheden en maken liever iets meer tijd vrij om te zorgen dat er veilig gesport kan worden en laten de datum van 29 april los.

Achter de schermen zijn wij al bezig de adviezen voor ons als club / onze vrijwilligers, trainers, sporters en ouders. Zo kunnen we zodra de gemeente akkoord is, zo snel mogelijk verantwoord het veld op gaan. Het doet ons ook goed dat er meerdere mensen binnen de club zijn, die aangegeven hebben mee te willen denken over de aanpak.

We houden jullie op de hoogte.

Bestuur

Gesprek laden