SC Susteren

Voorlopige indeling jeugdteams seizoen 2020-2021 bekend

Laten ons beginnen met een dikke pluim te geven aan iedereen die in het seizoen 2019-2020 zijn handen uit de mouwen heeft gestoken. Allereerst naar de coördinatoren toe, de trainers/leiders van de teams en diegene die daarnaast mee hebben geholpen om de jeugd te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. Helaas mocht het niet zo zijn om het seizoen af te maken, des te groter de honger is naar het nieuwe seizoen.

Nieuwe aanpak rondom de jeugd: “Jeugdraad”
Daar waar dit jaar Raymond Houps & Bas Stams onze coördinatoren waren, gaan we het vanaf volgend seizoen anders aanpakken. We zijn zeer verheugd te melden dat we gaan werken met een “Jeugdraad” waarin 3 coördinatoren gaan deelnemen. Naast Bas & Raymond zal Rob Lumens volgend jaar ook al coördinator actief zijn. Daarmee is de verdeling als volgt:

  • Bas Stams: JO O7 t/m JO 10
  • Rob Lumens: JO 11 t/m JO 14
  • Raymond Houps: JO 15 t/m JO 19

Naast de coördinatoren zal de jeugdraad bestaan uit bestuurslid Peter Versloot, bestuurslid Jeugdzaken (nog vacant, wordt tijdelijk opgevuld door bestuurslid Jos Wackers en bestuurslid Wilbert Smeets) en Pieter Bexkens.

Nieuwe aanpak KNVB: Teamindex
Het maken van de voorlopige indeling had dit jaar een andere opzet dan normaal. De KNVB bepaalt namelijk vanaf dit jaar de klasse-indeling op basis van een Teamindex-algoritme. Dit geldt voor de teams vanaf de JO 13 (op de JO 17-1 & JO 19-1 na). Hierin kijkt de KNVB naar resultaten in het verleden en bepaalt dan de klasse-indeling. Het doel is om het verschil in kwaliteit tussen teams te verkleinen. Hiervoor moesten we vóór 12 juli de indeling hebben gemaakt. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. De klasse-indeling volgt dus op een later moment.

Puzzelen
Ook dit jaar was het een grote puzzel met de indeling. Omdat we het aantal teams en de categorieën al vóór 15 juni moesten doorgeven, hebben we toentertijd gekeken naar de leeftijden binnen de jeugd. Nieuw voor ons dit jaar is dat we met een JO 14 gaan starten. Een categorie die voor het district KNVB Zuid II recent is gestart. Uiteindelijk zijn alle puzzelstukjes in elkaar gevallen en hebben we de voorlopige indeling kunnen maken. We noemen het bewust voorlopig, want er kan nog van alles veranderen in aantallen, in kwaliteit of in gedrag.

Bekijk de voorlopige indelingen in onderstaande PDF.

Voorlopige indeling 2020-2021
Gesprek laden