Nieuwe maatregelen, maar voetbalwedstrijden gaan voor een groot gedeelte door

RedactieAlgemeen

Een puzzel met 1000 stukjes, dat is in het kort het wedstrijdprogramma van de laatste weken. En waar de KNVB de puzzel kon oplossen, hebben ze er alleen maar meer stukjes van gemaakt. Enfin, er mag op zaterdag en zondag tot 17.00 gevoetbald worden en daarom proberen we dit voor alle teams mogelijk te maken. Een kleine uitleg over mogelijke wijzigingen in het programma en nieuwe regels voor de club.

Wat is er besloten vanuit de overheid?

 • Na 17.00 is het sportcomplex gesloten. Dat wil zeggen geen trainingen, wedstrijden of horeca-activiteiten. Enkel voor onderhoudswerkzaamheden / vergaderingen mag iemand aanwezig zijn. (Mogelijk wordt de tijd verruimd na het debat in de 2de kamer van woensdag 1 december. Een beslissing volgt later)
 • Voor de A-categorie (SCS 1, 2, 4 & JO19-1) is de reguliere competitie voor dit weekend afgelast. De mogelijkheid is er wel om vrijwillig inhaalwedstrijden te spelen.
 • Voor de B-categorie (alle overige teams) gaat de competitie ‘gewoon’ door. Wel mag elk team zelf bepalen of hij wel of niet speelt.

Hoe los je de wedstrijdprogramma-puzzel op?

 1. Allereerst worden onze eigen teams gevraagd of ze überhaupt willen en kunnen voetballen. Indien akkoord, blijft de wedstrijd op het programma staan. Doorgeven kan via de coördinator of via de wedstrijdsecretaris uiterlijk woensdag.
 2. Tot donderdag 16.00 kan de tegenstander bij de KNVB aangeven dat ze niet willen of kunnen voetballen. Dit kan twee dingen betekenen die we op vrijdag pas horen.
  • Tegenstander kan/wil niet en er wordt een andere wedstrijd ingepland (thuis of uit)
  • Tegenstander kan/wil niet en er wordt geen andere wedstrijd ingepland
 3. Op vrijdag en zaterdag kan er altijd nog iets corona-gerelateerd gebeuren binnen een uit- of thuisteam. Denk aan besmettingen, quarantaine of klachten. Dit kan betekenen dat wedstrijden op het laatste moment eruit worden gegooid.
 4. De laatste factor is het weer. Deze week gaat het flink regenen en daardoor is de kans aanwezig dat we enkel het kunstgrasveld ter beschikking hebben voor wedstrijden. Ook hier zal pas vrijdag of zaterdag een ei over worden gelegd.

Bekijk het actuele programma op de site of via de voetbal.nl-app.

Nieuwe maatregelen

 • Anderhalve meter afstand houden, geldt weer voor iedereen vanaf 18 jaar (behalve tijdens het sporten). Dit geldt voor buiten, de kleedlokalen als ook voor de kantine
 • Mondkapjes zijn verplicht te dragen in binnenruimtes zolang iemand zich verplaatst. Bij het zitten mag het mondkapje af
 • Zitplaatsen zijn verplicht bij een bezoek aan de kantine
 • De kantine is op zaterdag geopend van 8.30 – 17.00 en op zondag afhankelijk van de wedstrijden/trainingen.