Offday SCS 1 resulteert in ruime nederlaag in en tegen Chevremont

RedactieNieuws, Wedstrijdverslagen

Doe höbs van die daag….. Een Limburgse uitdrukking die de meesten wel bekend in de oren zal klinken. Een uitdrukking die meestal gebezigd wordt onder omstandigheden dat alles niet zo loopt als gehoopt of gedacht of alles een beetje tegenzit. Een uitdrukking die je dus meestal liever niet hoort of bezigt. Maar toch was het deze uitdrukking of opmerking, gemaakt door een fervente Susterensupporter na ca. 1 uur voetballen gisterenmiddag in Kerkrade tussen de teams van Chevremont en Susteren, die veel zo niet ongeveer alles zegt over het spel van SCS 1 tijdens deze wedstrijd. Weinig lukte en veel ging er fout. Het leek wel alsof een grote onzichtbare hand Susteren tegenhield, waardoor veel ballen niet aankwamen of spelers net steeds een stapje te kort kwamen. We zullen het maar scharen onder de mysterieuze krachten in de sport, want een andere verklaring is lastig te geven.

Het begin van de wedstrijd was nog best aardig. Twee ploegen, die beide nog genoeg belang hadden bij de 3 punten, traden elkaar met open vizier tegemoet. Het spel golfde op en neer en het eerste kansje was in de 5e minuut voor Chevremont. Gelukkig ging het schot van de vrijstaande rechtsbuiten net naast. Een paar minuten later een eerste poging van Youri Poper voor Susteren. Diens schot was te zwak om de thuisclubdoelman te verontrusten. Vlak daarna een mooie actie van Bart Dings op links die Daan Katzenbauer in een kansrijke schietpositie bracht. Helaas belandde dit schot via een tegenstander naast het doel. Daarmee had Susteren, zo bleek later, haar kruit verschoten. Erger nog, enkele minuten later ging ook de verdediging in de fout door zwak in te grijpen bij een onschuldig lijkende Chevremontaanval. 1-0 was hierdoor het resultaat na een overigens mooi schot van een van de geheel vrijstaande Chevremontvoorwaartsen.   In een poging wat aan deze achterstand te doen, vergat Susteren echter de organisatie te bewaken, zodat er regelmatig hachelijke situaties voor het doel van Dylan Creemers ontstonden. Zo ook in de 30e minuut toen veel mensen van Susteren zich voor de bal bevonden. Door een snelle uitval van Chevremont kon Loek Bisschops in een 1 tegen 1 situatie zijn directe tegenstander slechts onreglementair stuiten. Omdat dit in het strafschopgebied gebeurde, was een terechte penalty het gevolg. Deze werd vervolgens onberispelijk door Chevremontspits Blättler benut. Dylan Creemers was opnieuw kansloos tegen het harde en geplaatste schot. Slechts een paar minuten later werd de schade voor Susteren nog groter toen diezelfde Blättler ongehinderd kon inkoppen bij een goed genomen vrije trap vanaf links. Hoewel het een fraaie kopbal was zagen verdediging en doelman hierbij niet echt goed uit. Na deze tegenvaller volgden vlak voor rust nog enkele speldenprikjes van Susteren via Daan Katzenbauer en Youri Poper. Hun schoten waren echter opnieuw te zwak of te hoog gericht. 3-0 was en bleef dus de teleurstellende ruststand.

De 2e helft had vervolgens in feite schriftelijk kunnen worden afgedaan. Wie nog stilletjes hoop had op een wonderbaarlijke wederopstanding van Susteren, zoals enkele weken geleden na de 3-0 achterstand tegen SHH in Herten, kwam helaas bedrogen uit. Susteren was niet bij machte ook maar enig gericht gevaar te stichten en Chevremont beperkte zich tot het consolideren van de riante 3-0 voorsprong. De wedstrijd ging dan ook jammer genoeg uit als de spreekwoordelijke nachtkaars. Helaas had ze daar ditmaal dik 45 minuten voor nodig.

Komende zondag wacht opnieuw een opponent uit het diepe zuiden, Sportclub’25 uit Bocholtz dat nog vol aan de bak moet om directe degradatie dan wel de nacompetitie te ontlopen. Opnieuw geen makkie dus. We gaan ervan uit dat komende week tijdens de training alle zeilen worden bij gezet om ook deze tot nu toe mooie competitie niet als een nachtkaars uit te laten gaan. We vertrouwen erop dat zondag het bewijs wordt geleverd dat gisteren een incidentje was. Veel succes.