Ondanks zeges SCS 2 nog voldoende werk voor van der Zee en Waaijen

RedactieSenioren, Wedstrijdverslagen

Susteren/Nuth, 25/30 augustus 2020Na een pauze van een half jaar als gevolg van de wereldwijde coronapandemie start in augustus het voetbal weer op. Susteren 2 oefent twee maal tegen eerste elftallen in de aanloop naar de eerste bekerwedstrijd tegen Minor 3. Waar de één fris uit de gedwongen pauze lijkt te zijn gekomen, is het voor anderen nog wennen aan elkaar en is er zichtbaar behoefte aan wedstrijdritme. Tegen SVH en HBC worden achterstanden keurig gelijkgetrokken cq omgebogen, tegen Minor is de ploeg van van der Zee/Waayen duidelijk beter, maar zijn precisie en tempo nog vaak ver te zoeken. De aanhoudende slechte voorzetten creëren voor het trainersduo wel duidelijkheid: “Ich weit al wat veur training veer deez waek gaon gaeve”. “Ich ouch: veurzètte!”

Hattrick

Met een brede selectie voor 1, 2 en 3 kunnen blessures van Daan en Brecht gemakkelijk worden opgevangen en start Susteren tegen HBC met Axel, Maurits, Jur, Hay, Bram, Christian, Roel, Tom, Quint, Jip en Stef en worden Delano, Niels en Dani en Milan Q nog ingebracht. Schoten van Quint, Tom en Christian na acties van de beweeglijke Stef, de goed kaatsende Jip en Roel illustreren dat Susteren beter is, totdat Hay over de bal struikelt, de 0-1 in het doel achter Axel ligt, gevolgd door de 0-2 na een snelle tegenaanval. Goede passes van Hay op de snelle Bram en van Jur en Maurits op Tom leiden nog niet tot resultaat. Roel overlegt tijdens een blessurebehandeling met Dennis, waarop Lilian zachtjes zegt: “Gein discussies mit d’n trainer; dat deise mer thoes mit mich”. Ger roept nog heel mild “Hei, flappie” naar de grensrechter die –uiteraard- ten onrechte vlagt, vooraleer de groenwitten in de 2e helft via de dynamische Tom, die door Jur, Maurits/Roel respectievelijk Niels/Hay keurig wordt weggestuurd en een onvervalste hattrick scoort, HBC alsnog met een nederlaag naar huis sturen. 

Lauw-loene

In een opstelling Raf, Hay, Jules, Jur, Maurits, Tom, Christian, Roel, Chris, Sven, Stef beginnen de groenwitten op zondag de 30e augustus hun eerste officiële wedstrijd tegen Minor 3 voor de beker.  Jules moet na een kwartier met een liesblessure het veld verlaten; Niels neemt zijn plek in. De eerste kansen zijn voor Minor. De ploeg van van der Zee/Waayen lijkt met de handrem aangetrokken te spelen en de verschillende spelers moeten zichtbaar nog aan elkaar en elkaars posities wennen. Als Lilian op de tribune verzucht: “’T is allemaol get lauw-loene; ich dènk dat ze in de rös èns good wakker gemaak mótte waere” komt een voorzet van Stef bij Sven, die met een zacht rollertje het net vindt: 0-1. En als Thijs bij een hoekschop zegt dat de bezoekers met Niels, Sven, Chris en Hay ruim de lengte hebben en “dasse zós verwachte dat zónne cörner bie ein van die veer terecht zou mótte kènne kómme” gooit Tom de hoekschop goed voor, mist de keeper half en tikt Christian rustig binnen: 0-2. Het feit dat de tribune Milan volgt op weg naar de kleedkamer, waar hij even later weer uit komt (“Is dae alvas ’t theèwater gaon opzètte?”) geeft aan dat de wedstrijd nog niet echt enorm boeit.

Sneller handelen

Met Milan L. voor Hay en even later Jip V voor Stef blijkt Susteren in de tweede helft conditioneel beter dan de thuisploeg. Drie aanvallers en vier verdedigers reageren in de 51e minuut op een lepe scherpe vrije trap van Milan vanaf de punt van de zestien, maar niemand raakt het leder, dat ongehinderd het doel in gaat: 0-3. Jip slalomt nog een keer door de Minorverdediging maar vergeet te schieten (Dennis:  “Jip, doe maogs sjeete bie ós”), Tom schiet hoog over (S-side: “Ja jao, dae van der Zee zaet ‘doe mós sjeete’”), Raf heeft nog een goede reflex en laat vervolgens in een Mickey-van-der-Hart-momentje de bal lopen (zonder erg) en Christian lobt over. Vervolgens ramt Chris de paal en is de rebound voor de alerte Jip: 0-4. Het slotakkoord is voor de Minorspeler die Maurits van achteren op de hielen trapt en als antwoord op diens verontwaardigde “Wat doe jij nou?” aangeeft “Jij moet ook sneller handelen!”.