Onger de rös: ‘Wie is ’t mit Gerrit noe alles sjtop ligk?’

RedactieAccommodatie, Algemeen

In de rubriek ‘Onger de rös’ houden we de leden en supporters van SCS op de hoogte in deze stille periode. Het leek de redactie gepast om eerst eens te spreken met…… Gerrit Ermans. Ondanks zijn 80 jaar, is hij normaal gesproken volop actief om zowel het complex als ook de kleedlokalen te verzorgen. De redactie vroeg zich daarom ook af, ‘Hoe is het nu met Gerrit, nu er geen activiteiten zijn?’. We wisten het stiekem al, maar ook nu zit Gerrit niet stil.

In week 3 van de stilgelegde trainingen en competities treffen we Gerrit (in goede gezondheid met schoffel in de hand) aan op het pad langs het hoofdveld. Op 1,5 meter afstand vroegen we hem naar deze rare situatie. Uiteraard in ’t Zösters dialek.

Gerrit, wie höbs doe de afgelaupe 3 waeke belaef?
Dit is un onwerkelijke periode. Gelökkig det wer auch noe nog altied dènger kènne doon, want zoawie se kèns zeen, zuut ’t sjportpark d’r magnefiek oet. D’r is gesjnoeijd aan de ziekènj, wer höbbe onkroed oetgedaon, alles is op dit moment vees gemeijd en noe zeen w’r bezig aan ’t paad rondjom ’t hoofdveld. In dees periode kènne w’r niks anges den get ongerhoud plege, mer ’t is verdomd zunj det der neet gevoetbald wurd. Zeker op zonne sjoane daag.

Wie kumse wiejer de daag door?
Naeve de werkzaamheeje op ’t sjportpark, laup ich elke daag un oer of ongerhauf oer mit Toos door de regio. Effe de frisje loch opzeuke duit os good en den zètte wer os aaf en toe op un bènkske. ’s Aoves drènk ich mich noaädgedwonge thoes ein of twieë en den is de daag weer om.

Wat verwachse wat d’r geit gebeure?
Ich dènk neet det wer dit sezoen nog gaon voetballe. Esse kiks nao de Belgsje, den zuuse det die al alles höbbe aafgelasj en det de sjtandj op 12 mieërt de eindstandj is gewaore. Un gekke situatie, mer ’t is neet anges. Hiej zal det auch waal gaon gebeure.

Hauwt dich gezondj
Zal ich doon!

Mis jij de mensen van Sportclub Susteren ook? Mail ons met wie we het volgende interview “Onger de rös” moeten houden. Dan zal de redactie op pad gaan om telefonisch of op afstand vragen te stellen. Inzendingen mogen naar naar sportclubsusteren@gmail.com.