Onmachtig SCS 1 loopt in Valkenswaard tegen tweede opeenvolgende nederlaag aan

RedactieNieuws, Senioren, Wedstrijdverslagen

Na alle carnavalsgeweld stond gisteren de wegens sneeuwval afgelaste wedstrijd tegen nieuwkomer Valkenswaard op het programma. Oorspronkelijk betrof dit een thuiswedstrijd voor Susteren, maar vanwege een groot internationaal jeugdvoetbaltoernooi aan het eind van de competitie bij Valkenswaard, is deze wedstrijd met goedvinden van beide betrokken clubs omgezet naar een uitwedstrijd v.v.

Als nieuwkomer en promovendus heeft Valkenswaard tot nu toe een prima seizoen gedraaid, getuige de mooie 4e plek op de ranglijst. Geen gemakkelijke tegenstander dus. Sowieso is het na carnaval altijd de vraag hoe ploegen tijdens de tweede helft van de competitie weer voor de dag komen. Voor Susteren extra spannend gezien de onverwachte en niet noodzakelijke nederlaag tegen Someren de week voor carnaval. Hopelijk kon deze uitglijder snel weer worden hersteld.
De wedstrijd kende in het begin twee aanvallend ingestelde ploegen die fel op de bal speelden en in hoog tempo op zoek waren naar snel succes. In de 4e minuut resulteerde dit in een strak schot van Lars Toonen dat ternauwernood door de Valkenswaarddoelman uit de benedenhoek kon worden getikt. Slechts 1 minuut later voorkwam een goed blok van Rick Michiels in het zestienmetergebied erger. Na dit felle begin van beide kanten nam Valkenswaard lichtjes het initiatief over. In de 18e minuut zorgde een verre pass over links voor een kans voor de linkerspits van de thuisclub. Diens schot belandde gelukkig voor Susteren slechts in het zijnet. 10 minuten later opnieuw gevaar voor Susteren als gevolg van een te zachte terugkopbal van Rick Michiels. Knap ingrijpen van doelman Dylan Creemers voorkwam een Brabantse voorsprong. In de 38e minuut kwam deze er echter toch, toen een steekpass door het midden door alles en iedereen van Susterenzijde inclusief de doelman werd gemist en Jordi van Meurs ongehinderd de 1-0 voor Valkenswaard op het scorebord kon brengen. Enkele minuten na deze verdiende voorsprong moest Dylan Creemers opnieuw handelend optreden om een grotere achterstand voor Susteren te voorkomen. Gelukkig deed hij dit met verve. Pas enkele minuten voor rust viel een nieuw wapenfeit van Susteren te noteren in de vorm van een hard schot van de voet van Bart Dings. Helaas ging dit hoog over. De rust kwam hierdoor met een teleurstellende doch verdiende 1-0 achterstand voor Susteren.

Na rust ontspon zich een eenzijdige wedstrijd. Een verdedigend ingesteld Valkenswaard dat met man en macht de 1-0 voorsprong probeerde vast te houden en een aanvallend Susteren dat op jacht ging naar minimaal de gelijkmaker of meer. Helaas bleken onze groenwitten niet bij machte echte grote uitgespeelde kansen te creëren en waren diverse spelers minder zichtbaar en nadrukkelijk aanwezig als in eerdere wedstrijden. Af en toe ontvlamde er een vonkje van het bekende mooie positiespel, zoals in de 51e minuut een aanval over diverse schijven. De zwakke voorzet van Roel Queis werd echter een prooi voor de thuisclubdoelman. Enkele minuten later belandde een strakke voorzet van links van de voet van Milan Lemmens in het drukke zestienmetergebied van Valkenswaard. Helaas kon de hard werkende Bart Dings er echter net niet zijn voet tegenaan krijgen. Weer enkele minuten later een mooi schot van diezelfde Bart Dings dat echter net over ging. Vervolgens een duel om de bal in het strafschopgebied van Valkenswaard waarbij Roel Queis tegen de grond ging en geappelleerd werd voor een strafschop. De goed opgestelde en goed leidende scheidsrechter Ulijn zag hier echter geen overtreding in. In de 81e minuut kreeg Susteren haar grootste kans op de gelijkmaker. Omdat zoals gezegd uitgespeelde mogelijkheden niet of nauwelijks konden worden gecreëerd, was hiervoor een directe vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied nodig. De door Kai Schmitz hard en fraai ingeschoten bal werd echter knap gered door de prima doelman van Valkenswaard. Susteren bleef hierna met man en macht proberen de gelijkmaker te forceren, maar moest daarbij alert zijn op uitvallen van Valkenswaard. Tot echte kansen voor de thuisclub leidde dit niet met uitzondering van de 86e minuut waarin Susterendoelman Dylan Creemers tot tweemaal toe handelend moest optreden en uiteindelijk Milan Lemmens voor open doel definitief redding kon brengen. Hierna liep de wedstrijd naar een uiteindelijk teleurstellend einde voor Susteren, dat ondanks de flinke blessuretijd er niet in slaagde minimaal nog de gelijkmaker te produceren. Jammer, maar kop op en niet bij de pakken neer gaan zitten. We weten dat het erin zit. Komende zondag een nieuwe kans en nieuwe uitdaging. Opnieuw geen makkie met het stugge BSV/Limburgia, dat in de thuiswedstrijd in het begin van het seizoen de 3 punten mee naar Brunssum wist te nemen. Des te meer reden dit recht te zetten en te gaan werken aan een nieuwe mooie reeks. Wij hebben er alle vertrouwen in. Veel succes.