‘Op de bank’ met Cyril Ermans van Baat

Tom JennissenAlgemeen, Sponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? Daarom wille we gedurende het seizoen meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met…”

Wie is Cyril Ermans?
Ik ben Cyril Ermans, 54 jaar, getrouwd en heb 4 kinderen. Ik ben woonachtig in Susteren, hier ben ik ook opgegroeid. Voor mijn studie heb ik een tijdje een uitstapje gemaakt naar Tilburg, maar hierna ben ik weer met veel plezier teruggekomen naar Susteren. Vanaf dat moment ben ik ook weer actief in het verenigingsleven en de dorpse aangelegenheden.

Waar staat Baat voor (diensten/producten)?
BAAT is het bedrijf waar ik aan verbonden ben, dit is een accountants- en adviesorganisatie. In Limburg hebben wij vestigingen in Maastricht, Sittard, Roermond en in België hebben wij een vestiging in Maasmechelen. In totaal hebben we 100 medewerkers verdeeld over deze vestigingen. Wij ontzorgen onze klanten op het gebied van hun financiële huishouding zoals bijvoorbeeld de aangiftes, financiën, bedrijfseconomische vraagstukken, fiscale en juridische vraagstukken. Enige tijd terug hebben we ook een gedeelte HR toegevoegd, in totaliteit bieden wij breed palet aan diensten aan ondernemend Limburg.

Hoe is BAAT ontstaan?
Het bedrijf BAAT is in 2000 ontstaan naar aanleiding van een fusie van een aantal bestaande kantoren. Zelf ben ik een aantal jaar hiervoor samen met een collega, Gisbert van Gennep, bij mij in Susteren in de kelder thuis begonnen. Dit is het oorspronkelijke bedrijf van BAAT en heette toen ‘Ermans, van Gennep en Partners’. Wij gingen samenwerken met een aantal fiscalisten uit Maastricht en het bedrijf kreeg de naam ‘Bemelmans Bollen de Wever en Ermans en van Gennep’. Maar toen er nog een aantal personen bijkwamen werd de naam te lang en hebben wij er ‘BAAT’ van gemaakt. De ontstaansgeschiedenis van BAAT kan dus worden teruggeleid naar Susteren.

Wat is de connectie tussen Sportclub Susteren, Baat en Cyril?
De geschiedenis tussen de familie Ermans en de sportclub gaat al geruime tijd terug. Iedereen die actief is binnen de sportclub kent Gerrit Ermans wel, dat is een oom van mij. De verwevenheid met de sportclub zit dus breed vertakt in de familie. Helaas is het nooit zover gekomen dat ik actief gevoetbald heb, maar ik heb me wel altijd betrokken gevoeld bij de club. Vaak geldt dit dan als sponsor of over de bedrijfsmatige as, wij zijn met BAAT namelijk al een ruim aantal jaren de accountant van de sportclub.

Ook organiseren wij al verschillende jaren met groot plezier onze jaarlijkse sportdag van BAAT op het sportcomplex. Door COVID hebben wij dit enkele jaren niet kunnen organiseren, maar dit hopen wij vanaf dit jaar weer nieuw leven in te blazen.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?
Ik heb het beeld dat het een sterk verankerde club is in de Susterse gemeenschap waar ik al mijn gehele leven deel van uitmaak. Voetbal leeft, het is natuurlijk de volkssport nummer 1. De club heeft veel leden, is wijd vertakt, altijd actief voor de jeugd en heeft altijd contact met de carnavalsvereniging waar ik zelf lid van ben. De sportclub en carnavalsvereniging werken fijn samen met het uitbrengen van de ‘Vastelaovesgezet’. Ook doen ze uiteraard hun best om sportief gezien een leuk deuntje mee te blazen.

Al met al een sterke vereniging met veel vrijwilligers die bereid zijn om een extra stap te zetten voor hun vereniging. Ik kan dit alleen maar onderstrepen en mooi vinden, dat hoort bij een dorp als Susteren en dat heeft een dorp als Susteren nodig. De sportclub heeft een belangrijke maatschappelijke functie.

Zijn er diensten/producten die u aanbiedt waarvan u het idee heeft dat onze leden geen weet hebben, of waarmee u onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?
Vaak wordt er door mensen gedacht dat BAAT enkel gericht is op de grotere bedrijven. Dit is ook waar tot op zekere hoogte, maar BAAT begeleidt startende ondernemers en helpt ze in het vinden van een eigen bestaan. Leden die overwegen om te starten of gestart zijn kunnen zeer zeker bij ons terecht. 

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?
Ga zo door, blijf de club ondersteunen, houd de betrokkenheid en KEEP UP THE GOOD WORK !

Tot slot een aantal luchtige stellingen:

Nr.
1RechtsXLinks
2PrestatiefXRecreatief
3AanvallenXVerdedigen
4FavorietXUnderdog
5Eerlijk verliezenXOneerlijk winnen
6Sublieme assistXDoelpunt voor het intikken

Korte toelichting:

  1. : Rechtsbenig, rechtshandig en wellicht politiek ook wat op de rechtervleugel georiënteerd.
  2. : Het is altijd goed om prestatief te ondernemen en naar het beste te streven, maar ik denk dat bij de sport een recreatief element heel belangrijk is.
  3. : Nao veure!
  4. : Je kunt soms profiteren van de rol als underdog, maar ik denk dat ik van nature neig naar de favoriet.
  5. : Eerlijk verliezen zonder enige twijfel!
  6. : Ik geef liever de assist zodat iemand anders het kan afmaken.