‘Op de bank’ met Har van Har Dullens Schilderwerken

Tom JennissenAlgemeen

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? Daarom wille we gedurende het seizoen meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met…”

Wie is Har Dullens?

Har Dullens Schilderwerken is als zelfstandig schilders bedrijf gestart in 2004 en is er voor al uw binnen en buitenschilderwerk.

Nadat Har Dullens twintig jaar had gewerkt in de jeugdhulpverlening was het tijd voor verandering. En meteen dan maar een radicale verandering. Alhoewel Har Dullens als jonge tiener al heel wat jaren in het weekend en in vakanties bij het voormalige bedrijf Mostard Carrosseriebouw in Dieteren, vrachtwagens voorbewerkte en spuitklaar maakte was het met de handen werken voor Har dus niet vreemd.

De beslissing om zelfstandig schilder te worden was een stap die niet zomaar even genomen werd. Er moest wel zekerheid zijn dat er brood op de plank kwam en ondernemen is een risico, maar dat was ook meteen de uitdaging. Het schildersvak moet je leuk vinden anders moet je er echt niet aan beginnen.

Vanaf de start moest een klantenkring worden opgebouwd en dat ging doormiddel van het aanspreken van mensen, veelal binnen de verenigingen waarin Har Dullens actief was en door het benaderen van vrienden en kennissen. Al gauw kwamen de eerste opdrachten binnen en binnen afzienbare tijd kon al een extra kracht mee om de vele aanvragen aan te kunnen. De overstap naar het schildersvak bleek voor Har Dullens al gauw de juiste.

Waar staat Har Dullens Schilderwerken voor (diensten/producten)?

Het belangrijkste waar Har Dullens Schilderwerken voor staat is het nakomen van afspraken.

Vooraf een duidelijke uitleg geven aan de klant over de uit te voeren werkzaamheden en de daarbij behorende kosten is eveneens een belangrijk punt.

Daarnaast moet de opdracht natuurlijk correct naar wens van de klant worden uitgevoerd. Pas als de klant tevreden is, is Har Dullens dat ook. Ondertussen is een grote klantenkring opgebouwd. Natuurlijk door naamsbekendheid op te bouwen doormiddel van adverteren, reclame uitingen maar toch vooral door mond op mond reclame, betere reclame is er niet. Aan het eind van 2024 bestaat het bedrijf alweer 20 jaar, een lange periode waar Har met een goed en voldaan gevoel op terug kijkt.

Hoe ervaart u de huidige economische tijd?

Na de recessie in 2008 waarin met name in de winterperiode de opdrachten wat terug liepen is het alleen maar crescendo gegaan. De opdrachten blijven gestaag binnenkomen. Helaas kunnen we niet iedereen direct helpen maar is er altijd wel een oplossing. Lukt het echt niet om opdrachten uit te voeren door de vele aanvragen dan vinden wij het belangrijk om dit aan de klant duidelijk uit te leggen en geen loze beloftes te doen. Eerlijkheid en duidelijkheid daar staan wij voor!

Wat is uw connectie met Sportclub Susteren?

Al in mijn prille jeugd was ik lid van Sportclub Susteren. Als pupil voetbalde ik in het Heerenstraatje achter het spoor. Tot en met de A-jeugd heb ik gevoetbald, daarna ben ik enige tijd gestopt en later weer in een van de lagere senioren elftallen opnieuw gestart. Jarenlang heb ik in meerdere elftallen

geweldige zondagen beleefd tijdens maar ook zeker na de wedstrijden. Na nog enige tijd in het veteranenteam gespeeld te hebben heb ik in het jaar 2000 de voetbalschoenen voor goed aan de wilgen gehangen. Echter ben ik wel nog jaren actief betrokken gebleven bij Sportclub Susteren. Zo heb ik een aantal jaren deel uit gemaakt van de jeugdcommissie, het bestuur en later de activiteitencommissie. De jaarlijkse Luikse markt en “Bal oppe wei” om maar een paar activiteiten te noemen zijn onvergetelijke evenementen waarbij ik betrokken was en heel veel plezier aan heb beleefd. Het organiseren van de jeugdkampen, sponsoravonden en de Sinterklaas activiteiten zijn eveneens onvergetelijk. Nadat mijn zoon Bram enkele jaren geleden gestopt is met voetballen bij Sportclub Susteren kom ik nog maar weinig bij de club, maar het blijft mijn club waar ik mooie mensen heb leren kennen.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?

Zoals ik al aangaf kom ik nog nauwelijks bij de Sportclub maar desondanks blijf ik zeggen;

“greuën en wit det zit ós in ’t blood”

Ik hoor geregeld dat de vereniging het goed doet en prima dat de jonge garde het samen oppakt. Natuurlijk is er altijd een te kort aan vrijwilligers dat is niet alleen bij Sportclub Susteren maar bij alle verenigingen een blijvend probleem. De vereniging beschikt over een prachtig sportcomplex waar wij al vele jaren trots op mogen zijn.

Wat is het mooiste moment dat u heeft gekend met Sportclub Susteren?

Dat zijn er zo ontzettend veel. De Sinterklaasactiviteiten (tijdens en vooral de nazit),de sponsoravonden, bal oppe wei, de jubileumfeesten, het opnemen en inzingen van ons clublied bij studio Theelen, het kampioenschap met Susteren 4, kampioenschappen met Susteren 1 en ga zo maar door. Allemaal onvergetelijke momenten die eigenlijk zo mooi waren dat ze niet te beschrijven zijn.

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?

Geniet van jullie hobby het voetbal maar steek ook, indien nodig, de handen uit de mouwen als de vereniging om hulp vraagt. Zonder vrijwillige inzet van de leden bij de vele activiteiten is het onmogelijk om iets te organiseren. Het is gemakkelijk om alleen maar kritiek te uiten op zaken die misschien niet zo goed gaan. De volgende regel uit ons clublied vat goed samen wat ik bedoel: “weer zeen ’n klup van vrunj, det maak ós SAME SJTERK”

Tot slot een aantal luchtige stellingen:

Nr.      
1 Rechts X   Links
2 Prestatief   X Recreatief
3 Aanvallen   X Verdedigen
4 Favoriet X   Underdog
5 Eerlijk verliezen X   Oneerlijk winnen
6 Sublieme assist   X Doelpunt voor het intikken