‘Op de bank met’ Joey Köhlen van Anytime Fitness Susteren

RedactieSponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? De komende tijd gaan we meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”.

Wie is Joey Köhlen?
Ik ben Joey, 30 jaar oud en ik ben trotse ouder van Mex samen met mijn vriendin Sari. Zelf voetbal ik bij Slekker Boys. Daarnaast ben ik eigenaar van de Anytime Fitness in Susteren en mede-eigenaar van de Anytime Fitness in Echt, samen met mijn vader.

Hoe is Anytime Fitness ontstaan?
Anytime Fitness is een franchiseformule en is ooit gestart in de Verenigde Staten. Circa 10 jaar geleden is de formule in Nederland geïntroduceerd, waarbij Anytime Fitness Susteren de eer had om de eerste Anytime Fitness in de Benelux te openen. Ik was toen net klaar met mijn opleiding voor gymdocent. Echter, toch heb ik toentertijd de keuze gemaakt om niet aan de slag te gaan als gymdocent, maar om te gaan werken als fitnessinstructeur bij Anytime Fitness. Achteraf is dit een hele goede keuze geweest en heb ik na vijf jaar werkzaam te zijn geweest in verschillende functies de locatie in Susteren overgenomen. Een jaar later hebben we de licentie gekocht voor de Anytime Fitness locatie in Echt en een half jaar later was ook deze locatie geopend.

Waar staat Anytime Fitness Susteren/Echt voor?
Alle mensen die bij ons komen sporten kennen ons en ons team kent iedereen die bij ons komt sporten. Hierdoor hebben we een goede binding met onze leden en kunnen wij hun optimaal begeleiden met hun doelstellingen. Dat is ook waar Anytime Fitness voor staat, namelijk een gemoedelijke club, waar iedereen op zijn gemak kan komen sporten. Deze gemoedelijke sfeer in combinatie met de professionaliteit van ons team en de hoogste kwaliteit aan toestellen is wat wij te bieden hebben aan onze leden. Onlangs zijn we bijvoorbeeld begonnen met voeding coaching BenFit, waarvan de resultaten verbluffend zijn.

Daarnaast kunnen de leden zowel in Echt als in Susteren fitnessen. Waarbij het in Susteren wat compacter en gemoedelijker is, is de locatie in Echt groter, waardoor het hier mogelijk is om groepslessen te geven. Voor elk lid is het dus mogelijk om te kiezen welke locatie het prettigste voor diegene is om te fitnessen.

Wat is jouw ervaring geweest met de Corona-crisis?
De Corona-crisis is een zware periode geweest, aangezien we een tijd lang onze locaties hebben moeten sluiten. Echter, we hebben in deze periode wel geleerd om ontzettend creatief te werk te gaan. Zo hebben we in de eerste lockdown fitness-spullen uitgeleend aan leden, via Facebook en Instagram online lessen gegeven en hebben we heel veel lessen in de buitenlucht aangeboden. In de tweede lockdown hebben we naast hetgeen wat we in de eerste lockdown al hadden aangeboden, ook nog een buitenlocatie geopend op het sportpark van de Slekkerboys. Een ideale locatie, aangezien de Slek tussen Echt en Susteren ligt. Op deze locatie hadden we allerlei materialen neergezet zoals loopbanden, crosstrainers, roeiapparaten, dumbells en toestellen. Zodoende hebben we ondanks de lockdowns alsnog onze leden kunnen laten sporten. We merken ook dat alle moeite wat wij hierin hebben gestopt ontzettend goed is ontvangen door de leden en daar doen we het voor.

Wat is jouw connectie met Sportclub Susteren?
Mijn connectie met Sportclub Susteren is voornamelijk ontstaan door de vele leden van Sportclub Susteren die ook bij mij zijn komen sporten. We hebben op deze manier de leden, maar ook de mensen van het bestuur en de leiders goed leren kennen.

Daarnaast heb ik het als voetballer van Slekker Boys meerdere keren mogen opnemen tegen verscheidene teams van Sportclub Susteren. Ongeacht de uitslag, de gezelligheid na een wedstrijd in de kantine van Sportclub Susteren kan ik altijd heel erg waarderen.

Welk beeld heb je van Sportclub Susteren?
Warme, professionele en ambitieuze vereniging. De infrastructuur is uitstekend met mooie velden en een gezellige kantine. Daarnaast heeft Susteren nog veel junioren- en senioren teams, waarbij veel van deze teams op een leuk niveau voetballen. Wat mij ook opvalt is dat zowel in het bestuur maar ook qua trainers/leiders veel jonge gasten actief zijn. Het zegt naar mijn mening toch wel wat als er in de vereniging zoveel jonge gasten bereidt zijn om iets bij te dragen aan de club. Dit zegt iets over het sterke verenigingsgevoel bij de club.

Een aantal luchtige stellingen tussendoor: 

  1. Rechts of Links? – Rechts
  2. Prestatief of Recreatief? – Recreatief
  3. Aanvallen of verdedigen? – Aanvallen
  4. Favoriet of underdog? – Underdog
  5. Eerlijk verliezen of oneerlijk winnen? – Oneerlijk winnen, kan namelijk niet tegen mijn verlies 😉
  6. Sublieme assist of doelpunt voor het intikken? – Sublieme assist

Zijn er diensten/producten die je aanbiedt waarvan jij het idee hebt dat onze leden geen weet hebben, of waarmee je onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?
Alle leden van Sportclub Susteren die 16 jaar en ouder zijn, ongeacht welk team, kunnen met een flinke korting voor €19,95 per maand 24/7 komen sporten bij Anytime Fitness. Dit is tevens inclusief begeleiding, groepslessen en metingen. Als je start met sporten dan begin je meestal met een 0-meting, want je wilt graag weten waar je staat als je begint (hoeveel spiermassa/vetpercentage je hebt). Je kan vervolgens zelfstandig aan de slag gaan of volgens een fitnessschema vanuit ons met tekst en uitleg. Daarnaast is het ook mogelijk om te starten met personal training (hier zitten wel extra kosten aan verbonden). 

Met het sleuteltje waarmee je kunt binnen komen, kun je overal ter wereld fitnessen bij een Anytime Fitness locatie. Zelfs op vakantie kun je dus bij een Anytime Fitness locatie gaan fitnessen.