‘Op de bank met’ Mike Roebroek van Mikromedia

RedactieSponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? De komende tijd gaan we meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”.

Wie is Mike Roebroek?
Mike is 40 jaar oud (zoon van de melkboer), geboren en getogen in Susteren, verloofd (bijna getrouwd) met Elles, de dochter van Math van de kaoleboer, en trouwe supporter van de hoofdmacht van Sportclub Susteren, waar zijn bonuszonen Raf en Casper momenteel voetballen.

Een droom die aan de start van het voetbalseizoen 2021-2022 binnen de familie in vervulling ging was dat na Henk (keeper) samen met broer Math (spits en opa van Raf en Casper) in het verleden, nu Raf (keeper) en Casper (spits) samen uitkwamen voor de hoofdmacht.

Zijn grootste hobby’s zijn voetbal en Vastelaovend. Waar hij tot voor kort uitkwam voor SCS4 is hij nu op oproepbasis (na het carnavalsseizoen) beschikbaar voor SCS7 en liefhebber van de derde helft. Daarnaast is hij de langst regerend prins carnaval die Susteren in haar geschiedenis gekend heeft (vanwege corona). Daarnaast is Mike actief bij de zaate hermenie “Zaateweg” als president en trombonist. Ook noemenswaardig is dat Mike sinds kort lid is van het broederschap “Ad Arbitrium Nostrum”, een goede doelen stichting waar hij onder andere de kern Susteren vertegenwoordigd.

Mike is begonnen aan de opleiding systeembeheerder, waarna hij vervolgens studeerde voor programmeur. De opleiding in combinatie met enkele jaren ervaring heeft besloten om in 2007 (op 4 januari 2007, de verjaardag van Mike) zijn eigen bedrijf te starten. Mike is niet de standaard ICT’er en past zijn creatieve ideeën toe binnen zijn eigen bedrijf.

Waar staat Mikromedia voor (diensten/producten)?
Mikromedia staat voor “Mike Roebroek Media” en is gespecialiseerd in Microsoft 365, Online Backup, WebHosting, VoIP telefonie enz.

Een eenmanszaak, gelegen in Susteren en met een bereik van +/- 300 personen, verdeeld over verschillende klanten (wereldwijd, daar waar cloud services geen grenzen kent).

Neem voor meer informatie over de diensten een kijkje op de website : Mikromedia

Een aantal luchtige stellingen tussendoor: 

 1. Rechts of Links? – Links
  Links is naar eigen zeggen het betere been
 2. Prestatief of Recreatief? – Recreatief
  Vanaf dit seizoen bij het 7de
 3. Aanvallen of verdedigen? – Aanvallen
  Dat is nl. de beste verdediging
 4. Favoriet of underdog? – Underdog
  Liever onverwacht dan verwacht
 5. Eerlijk verliezen of oneerlijk winnen? – Eerlijk verliezen
  Uit bescheidenheid
 6. Sublieme assist of doelpunt voor het intikken? – Sublieme assist
  Beide zijn niet echt van toepassing

Hoe is Mikromedia ontstaan?
Mikromedia is ontstaan op 4 januari 2007 op de zolderkamer van het woonhuis in Susteren (Salvatorstraat), waar ’s winters (-10 graden Celsius) met een sjaal en ’s zomers (+40 graden Celsius) in ondergoed gewerkt werd. Vervolgens werd Mikromedia voortgezet in een kantoorruimte aan de Bleekwal, waarna enkele jaren geleden het pand, voorheen “café Muijres” werd overgenomen. Het pand grenst aan het woonhuis van Mike en is reeds verbouwd tot kantoor/feest ruimte, waarbij de originele bar in takt is gebleven.  

Hoe ervaart u de Corona crisis?
Corona kwam niet geheel onverwacht (het nieuws werd gevolgd), echter de schrik nam toe op het moment dat landen in lockdown raakten. Daar waar ongeveer 50% van zijn werkzaamheden bij klanten op locatie plaatsvindt, verwachtte hij dat zijn werkzaamheden zouden afnemen, echter resulteerden de maatregelen (gelukkig) niet tot een algehele lockdown. Ook bood de corona-situatie nieuwe mogelijkheden, denk hierbij aan het grote aantal thuiswerkende, waar maatwerk aan huis geboden werd. Na verloop van tijd raakten ook deze markt verzadigd, waarna de opdrachten tot het actualiseren van websites toenamen.

Ook de dienst “VoIP bellen via internet” werd verder uitgebreid tijdens corona. VoIP staat voor bellen in de cloud, waar tal van functionaliteiten toepasbaar zijn die een organisatie verder professionaliseren (denk hierbij aan het automatisch doorschakelen op basis van een tijdschema of ziekte).

Wat is uw connectie met Sportclub Susteren?
De eerste kennismaking met Sportclub Susteren startte in al vroeg in het leven van Mike, waar hij 2 jaar in de jeugd (toenmalig E en D jeugd) voetbalde. Vervolgens volgde een overstap naar NOAV (handbalvereniging Susteren). Na ongeveer 10 jaar handbal maakte Mike zijn rentree in het zesde elftal van Sportclub Susteren, samen met meerdere oud-handballers. Vanaf dit moment werd de stijgende lijn (via het 5de en de veteranen) ingezet naar uiteindelijk het 4de elftal van Sportclub Susteren, waar hij een kampioenschap meemaakte als hoogtepunt.

Enige smet op dit kampioenschap was dat een week voor de kampioenswedstrijd Mike de achillespees afscheurde, waardoor hij het kampioenschap vanuit een rolstoel heeft moeten beleven. De dag na het kampioenschap (de verdoving werkte alvorens toegediend via het infuus 😉) werd Mike geopereerd en de achillespees hersteld, waardoor hij (tot teleurstelling) niet het volledige feestprogramma heeft kunnen meemaken. (zie filmpje)

Momenteel is Mike (per oproepbasis) actief bij het 7de wat goed te combineren is met het supporten van SCS 1.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?
Een goede, gezonde en bovenal (dorps)familieclub met veel uitstraling binnen de kern Susteren. Een club waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan en een sociale ontmoetingsplaats is waar iedereen met elkaar door een deur kan.

Wat is het mooiste moment dat u heeft gekend met SCS?
Zakelijk: In samenwerking met SCS een dynamische, informatieve en live up-to-date website opgezet, waarbij de integratie met sportlink services is gelegd (de data vanuit sportlink met wedstrijdprogramma en uitslagen zijn direct zichtbaar op de website). 

Sportief: Kampioenschap SCS 4.

Zijn er diensten/producten die u aanbiedt waarvan u het idee heeft dat onze leden geen weet hebben, of waarmee u onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?

Mikromedia is met name georiënteerd op de B2B (Business to Business) markt, van starter tot MKB bedrijf.  


Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren? Blijf sportief, gezond en veel voetbalplezier met veel kampioenschappen toegewenst.