‘Op de bank met’ Petro en Danielle van Autorijschool Jeurissen

RedactieSponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? De komende tijd gaan we meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”.

Wie zijn Petro en Danielle?
Petro Jeurissen is geboren en getogen in Susteren, fervent oud-voetballer bij SCS en woont met zijn vrouw Danielle Jeurissen-Ruber, geboren en getogen in Grevenbicht en fervent oud-handbalster sinds 1993 in de buurt Middelveld in Susteren. Samen zijn ze directeur-eigenaar van Autorijschool Jeurissen.

Waar staat Autorijschool Jeurissen voor?
Autorijschool Jeurissen is een relatief kleine rijschool waar de leerling centraal staat. Kwaliteit staat bij ons voorop en mede door onze persoonlijke benadering/aanpak halen we (of proberen we…) het beste uit onze leerlingen.

Autorijschool Jeurissen biedt lespakketten op maat aan voor het halen van je autorijbewijs en is hoofdzakelijk werkzaam in de gemeentes Echt-Susteren en Sittard-Geleen.  

Hoe is Autorijschool Jeurissen ontstaan?
Petro heeft vroeger altijd bij Philips gewerkt, maar werkte daarnaast als rijinstructeur bij de autorijschool van de familie van Danielle. Hij heeft altijd al met de gedachte gespeeld om ooit zelf een rijschool te beginnen. Toen op een gegeven moment Philips de deuren moest sluiten heeft hij de stap gezet en is hij, in 2009, begonnen met Autorijschool Jeurissen.

Danielle was werkzaam in de zakelijke dienstverlening, maar omdat het steeds drukker werd bij de rijschool besloot ze haar baan op te zeggen om de opleiding tot rijinstructeur te volgen. Nadat ze deze succesvol had afgerond is ze in 2012 ook gestart in de zaak.

Vervolgens is in 2015 Saskia als rijinstructrice bij autorijschool Jeurissen gestart en weer een paar jaar later, in 2019, is hun oudste zoon Raoul het team komen versterken. De meest recente aanwinst is hun jongste zoon Youri, die in 2020 geslaagd is voor de opleiding tot rijinstructeur. Ook hij gaat, net als zijn oudere broer, een aantal uur werken ter ondersteuning van het team.

Hoe ervaart u de Corona crisis?
Gedurende de eerste golf vorig jaar maart werd alles halsoverkop stopgezet; niemand wist wat er aan de hand was en wat er zou gebeuren. Er mochten geen lessen meer gegeven worden en dat bracht enorm veel onzekerheid met zich mee, voor ons als rijschool maar vooral voor de leerlingen. Het gevolg was dat alle lessen en examens werden verschoven en in oktober 2020 hebben we nog gevolgen ervaren van de eerste golf.

Petro heeft die eerste paar maanden dat de rijschool dicht moest wel nuttig kunnen besteden in en om het huis! Uiteindelijk kwam de tweede golf en deze bleek nog erger. Ik begon me zelfs te vervelen omdat er niets meer te doen was.

Toen we eindelijk weer mochten beginnen verschoven alle datums van de geplande examens en begonnen de meeste leerlingen, begrijpelijk, met een kleine achterstand waardoor we het druk hadden met ze weer op gang helpen. Wij verwachten dat we nog tot het einde van het jaar gevolgen ervaren van de tweede golf, mede hierdoor. We willen namelijk, uiteraard, de kwaliteit van onze lessen blijven waarborgen. Dat kan echter wel betekenen dat sommige leerlingen langer moeten wachten tot ze kunnen starten met hun opleiding. Het is gewoon jammer dat de leerlingen op dit moment ook nog eens lang moeten wachten, omdat de agenda van het CBR om je theorie-examen af te leggen overvol is.

Een aantal luchtige stellingen tussendoor: 

 1. Rechts of Links? – Rechts
  ‘Ik ben rechtsbenig’
 2. Prestatief of Recreatief? – Prestatief
  In het eerste elftal vond ik het binnenhalen van de punten het belangrijkst, maar in het derde elftal werd het recreatieve deel steeds belangrijker
 3. Aanvallen of verdedigen? – Aanvallen
  ‘Aanvallen is de beste verdediging’
 4. Favoriet of underdog? – Favoriet
  ‘Wanneer je als favoriet team aan de wedstrijd begint moet de tegenstander een beetje bang zijn voor je, dat moet je uitstralen’
 5. Eerlijk verliezen of oneerlijk winnen? – Oneerlijk winnen
  ‘Het maakt niet uit hoe je wint want winnen is belangrijker dan verliezen’
 6. Sublieme assist of doelpunt voor het intikken? – Sublieme assist
  ‘De voorbereiding is vaak mooier dan het doelpunt’

Wat is uw connectie met Sportclub Susteren?
Petro heeft zelf altijd al gevoetbald in Susteren in bijna alle seniorenelftallen (1,2,3,4) en ook onze kinderen Raoul en Youri voetballen sinds ze lid mochten worden van een voetbalclub bij Susteren. Petro was en is een bekend gezicht bij de club en dat heeft hem, zeker in de beginfase, veel leerlingen opgeleverd. Toen de shirtsponsor van de A -en B-jeugdteams stopte was dat het moment voor autorijschool Jeurissen om iets terug te doen voor de club. Ze hebben toen de outfits en sporttassen voor beide teams gesponsord en werden daarmee shirtsponsor van beide elftallen.

Daarnaast hebben ze het G-team, tijdens hun jubileum, voorzien van nieuwe sporttassen. Dit werd enorm gewaardeerd door het team.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?
Ze zien SCS als een leuke, gezellige en goed georganiseerde grote familie. Ze brengen hele zondagen door op het voetbalveld, zowel met een lekker drankje bij Lilian op het terras als langs de zijlijn bij de wedstrijden van hun zonen. Het is dan ook een groot gemis dat ze sinds de coronapandemie niet meer op de zondag bij de voetbalclub kunnen en mogen zijn.

Wat is het mooiste moment dat u heeft gekend met SCS?
Voor Danielle is het mooiste moment toen de A jeugd, waar destijds Raoul en Youri in speelden, kampioen werd en promoveerde naar de hoofdklasse.

Voor Petro zijn de mooiste momenten zijn eigen successen met kampioenschappen van het eerste elftal en van het vierde elftal. De jaarlijkse eindactiviteit van het 4e is zeker ook een mooi moment en uiteraard geldt ook voor Petro het kampioenschap van de A-jeugd als een prachtig moment.

Samen vonden wij de reactie van het G-team op hun nieuwe sporttassen een heel mooi moment, maar natuurlijk genieten we ook enorm van het feit dat onze zonen in hetzelfde team voetballen.

Zijn er diensten/producten die u aanbiedt waarvan u het idee heeft dat onze leden geen weet hebben, of waarmee u onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?
Nee, zoals eerder aangegeven bieden wij lespakketten op maat aan voor het halen van je autorijbewijs.

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?
Wij willen graag nog drie wijsheden meegeven aan iedereen:

 • Ben altijd eerlijk (Bön altied iëerlik )
 • Doe je werk goed, en bedenk dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. (Doon dien werk good en kwalitatief is baeter dan kwantiteit)
 • Behandel mensen zoals jij behandeld wilt worden (Behanjel de luuj zoals zelf auch behanjeld wéls weare)