‘Op de bank’ met Roger Konsten van EuroParcs

Tom JennissenAlgemeen, Sponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? Daarom wille we gedurende het seizoen meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met…”

Wie is Roger Konsten?

Roger Konsten is 51 jaar, geboren in Heerlen en woonachting in Landgraaf, getrouwd met Heidi en trotse vader van een dochter (21 jaar) en twee zonen (18 en 14 jaar). Roger is ruim 2 jaar werkzaam als parkmanager van EuroParcs Limburg (tot voorheen ook verantwoordelijk en werkzaam als parkmanager voor EuroParcs Brunssummerheide, echter door de groei en ontwikkelingen binnen EuroParcs is onlangs een nieuwe parkmanager voor het park in Brunssum aangewezen).

Roger genoot de opleiding facility management aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, waar hij in 1995 is afgestudeerd. Daarop volgende een tal van functies waaronder facilitair manager bij Thermae2000 (Valkenburg), front-office manager (Landal Hoog Vaals), parkmanager op verschillende Landal vakantieparken, waarna hij de uitdaging aanging bij EuroParcs Limburg (voorheen Landgoed Hommelheide).  

Roger is een carnavalist in hart en nieren, waar hij ruim 8 jaar president is van de carnavalsvereniging De Sjweëgelsöppers in de regio Nieuwenhagen / Landgraaf. De naam komt voort uit het verleden toen de inkomsten in Nieuwenhagen hoofdzakelijk bestonden uit kleine akkerbouw. Om in de winter toch nog enige verdiensten te hebben hield men zich bezig met het dopen van houten stokjes in zwavel. Deze zwavelstokjes werden door marskramers verkocht in de euregio.

Daarnaast is Roger ook een echte verenigingsman, waar hij al ruim 4 jaar actief is als voorzitter van gymnastiek vereniging Dynamica Parkstad. Ook zet hij zich in als vrijwilliger tijdens SummerMoves Zomerkampen (is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) waar hij ondersteunt in zowel de organisatie van het kamp als de begeleiding van een groep kinderen gedurende 7 weken dat het zomerkamp plaatsvindt.

Tot slot bezoekt Roger met enige regelmatig een voetbalwedstrijd (voornamelijk Roda JC Kerkrade) of een Grand Prix.

Waar staat EuroParcs Limburg voor (diensten/producten)?

EuroParcs Group (65 parken in 5 verschillende landen met ruim 12,500 accommodaties) is een oer-Hollands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Apeldoorn. De core business is het ontwikkelen en beheren/ exploiteren van vakantieparken, de verkoop van vakantiewoningen aan particulieren en zakelijke investeerders en de verhuur daarvan aan particuliere en zakelijke gasten gedurende het hele jaar.

EuroParcs Group wil unieke, innovatieve vakantieparken en concepten aanbieden die waardevol zijn voor alle mensen in de samenleving. Het assortiment varieert van glamping tenten tot luxe villa’s en is daarom afgestemd op de wensen van verschillende doelgroepen. Van gezinnen met kinderen, oudere en jonge stellen tot mensen die alleen op vakantie willen. Elke dag, het hele jaar door, zijn we bezig om onze gasten een verrassende service te bieden die een gemiddeld hotel overstijgt.

Daarnaast heeft het park een maatschappelijke functie, waar het park met bijbehorende faciliteiten voor de gemeente Echt-Susteren toegankelijk is en inwoners van de gemeente welkom zijn om er te recreëren.  

Hoe is EuroParcs Limburg ontstaan?

In de jaren 70 begonnen als een camping onder de naam Landgoed Hommelheide, geëxploiteerd door RCN (Recreatie Centra Nederland), waarna het park in 2006 overgenomen is door Europarcs. Na de overname hebben de uitbreidingen en de innovaties in de afgelopen jaren geleid tot het park in de huidige staat met een capaciteit van 510 huisjes, waaronder chalets en stenen woningen.

Momenteel ligt de focus met name op een kwaliteitsinjectie (innovatie en reparatie) voor de huidige faciliteiten op het park (een recent voorbeeld is het verwijderen van de glijbanen aan het zwemwater buiten vanwege de staat van deze glijbanen).

Ook is de omslag in gang gezet naar een recreatief dienende functie van het park, met name de focus om niet verhurende kopers om te zetten naar verhurende kopers (om de capaciteit van het park en de faciliteiten zo optimaal als mogelijk te benutten).

Tot slot wordt er ook nagedacht tot verdere automatisering van het park en de services / faciliteiten, echter met aandacht voor Host-manship dat het verschil moet gaan maken tov concurrerende vakantieparken.

Wat is uw connectie met Sportclub Susteren?

Samenwerkingsovereenkomst in de vorm van het hoofdsponsorschap tussen EuroParcs Limburg en Sportclub Susteren, welke was aangegaan voor mijn aanstelling.

De samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met het doel om elkaar te versterken. Echter is het behalen van dit doel de afgelopen jaren steeds uitdagender geworden doordat Europarcs besloten had de horeca uit te besteden. Inmiddels is door faillissement van de horeca pachter de horeca weer in eigen beheer gekomen. Onlangs zijn ook de benodigde vergunningen rond gekomen, waardoor de horeca sinds 6 april weer open is! Mede door de locatie binnen de gemeente en de binding willen we ons weer net als in het verleden, naast onze gasten, ook richten op de omgeving. We verwelkomen dan ook graag gasten uit de omgeving in ons restaurant.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?

Een professionele club (uiterst prettig in de omgang) met een mooie accommodatie.

Zijn er diensten/producten die u aanbiedt waarvan u het idee heeft dat onze leden geen weet hebben, of waarmee u onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?

Zoals reeds gemeld is het mogelijk om te investeren in vakantiewoningen, met name voor de verhuur, waarbij een beheer en exploitatie overeenkomst wordt aangegaan op basis van een minimaal rendement constructie, waar de meeropbrengst evenredig wordt verdeeld tussen investeerder en Europarcs.

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?

Een sportief en plezier voetbalseizoen 2022-2023 toegewenst. Na inspanning komt ontspannen (het liefst bij EuroParcs 😉)!

Tot slot een aantal luchtige stellingen:

Nr.      
1 Rechts X   Links
2 Prestatief   X Recreatief
3 Aanvallen X   Verdedigen
4 Favoriet X   Underdog
5 Eerlijk verliezen X   Oneerlijk winnen
6 Sublieme assist X   Doelpunt voor het intikken

Korte toelichting:

1 : Rechtshandig;

2 : Spreekt voor zich;

3 : Aanvallen om doelen te bereiken;

4 : Streven om de beste te zijn in het vak;

5 : Eerlijkheid brengt het meeste en duurt het langst;

6 : De sublieme assist in het kader van samenwerken. Als parkmanager alleen lukt het niet om succesvol te zijn, waar het belangrijk is om de juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment in te zetten (de voorbereiding is net zo belangrijk als zelfs belangrijker dan het succes zelf).