‘Op de bank’ met Twan Crombach (Plus) na een geslaagde ‘Spaar voor je club’-actie

RedactieSponsoren

Een hedendaagse voetbalclub kan gewoonweg niet zonder de steun van bedrijven. We zijn dan ook heel blij met de vele sponsoren die we hebben, maar wie zit er eigenlijk achter dat bedrijf en wat doet het precies? Daarom wille we gedurende het seizoen meerdere sponsoren (co-, hoofd- en jeugd-sponsoren) voorstellen in de rubriek “Op de bank met ….”. Vandaag zit Twan Crombach van Plus Crombach op onze bank. Met op de foto de cheque die we vanuit Plus Crombach kregen na een meer dan geslaagde ‘Spaar je club gezond’-actie.

Wie is Twan Crombach?
Twan is 33 jaar jong, geboren in Kerkrade en getogen in Sint Odiliënberg, getrouwd met Bianca en trotse vader van Anneleine en Alexander. Leuk om te melden is dat zowel Twan (in Susteren) als Bianca (in Sint Odiliënberg) werkzaam zijn bij PLUS Crombach. Thuis gaat het dan ook veelal over het onderwerp ´PLUS´.

Twan is opgegroeid met de sport rugby, waar momenteel nog af en toe deelgenomen wordt aan een recreatief toernooi. Daarnaast houdt hij van reizen (met een sterke voorkeur voor Afrika, waar hij meerdere vrijwilligersprojecten heeft gedaan en waar meerdere vriendschappen ontstaan zijn), bergbeklimmen (onder andere de Kilimanjaro) en tijd doorbrengen met vrienden en familie. 

Vanaf 13-jarige leeftijd is Twan werkzaam in een supermarkt, waar hij begonnen is binnen het bedrijf van zijn ouders. In totaal heeft hij in 9 verschillende vestigingen (in Limburg en Brabant) gewerkt, waarna hij op 32-jarige leeftijd de PLUS in Susteren heeft overgenomen.

Voordat hij in Susteren startte heeft Twan onder andere de opleiding Business Management in Eindhoven, de ondernemingsopleiding vanuit PLUS en een tweejarige wijnopleiding afgerond. De wijnopleiding wordt regelmatig gecombineerd met het reizen, waar vaker een tripje gemaakt wordt naar de herkomst van verschillende wijnen in het assortiment van PLUS Crombach.

Waar staat PLUS Crombach voor (diensten/producten)?

De landelijke slogan van PLUS is; Bij PLUS zorgen wij voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar.

Zelf kom ik uit een dorp waarbij de buurt altijd een belangrijke rol heeft gespeeld en de winkel als het ware een ontmoetingsplek binnen het dorp is. Men kent elkaar, weet wat er speelt binnen het dorp/de buurt en ook waar de behoeftes van de klant liggen. Ook het personeel komt veelal uit diezelfde gemeente waardoor er een hechte band ontstaat tussen personeel en klant. Toen ik bij Susteren startte was dat één van de dingen die me meteen opviel.

Daarnaast vind ik het ook ontzettend belangrijk om hoogwaardige, goede producten te kunnen aanbieden, naast het basis assortiment ook lokale producten waar ikzelf enthousiast over ben en waar een goed verhaal achter zit. Een goed voorbeeld is ons assortiment aan speciaal bieren, een passie van mij. Er komen wekelijks nieuwe biertjes bij ons in het assortiment wat het levendig houdt voor de bier-enthousiast, elke week is er weer wat nieuws! Ook ons hoge kwaliteit diepvries gebak van Broekmans uit Venlo is een voorbeeld van producten waar ik zelf ook echt achter sta.

Hoe is PLUS Crombach ontstaan?

Familie bedrijf Crombach vindt zijn oorsprong in de opening van een VIVO supermarkt in Kerkrade door mijn opa en oma. Dat de passie voor een eigen supermarkt bij de familie Crombach in de genen zat bleek toen mijn vader op 24-jarige leeftijd een supermarkt heeft geopend in Sint Odiliënberg. Zelf zette ik deze traditie vorig jaar voort door de PLUS in Susteren over te nemen. De vraag blijft, gaat de nieuwe generatie Crombach (bestaande uit Anneleine en Alexander) deze traditie voortzetten?

Hoe ervaar je de Corona crisis?

‘Het was een bijzondere ervaring om tijdens de Corona pandemie een bedrijf over te nemen. Zo liet de situatie het niet toe om groots te openen met een openingscampagne en waren de eerste contacten, met zowel personeel als klanten, weinig persoonlijk vanwege het verplichte mondkapje.

Ook zorgt de Corona pandemie soms voor uitdagingen in de bezetting. Door de inzet en de flexibiliteit vanuit de medewerkers is het mogelijk om de service te kunnen bieden die klanten verwachten, waarvoor dank aan alle medewerkers! Inmiddels had ik gehoopt dat het ‘oude normaal’ weer terug zou zijn. Helaas zitten we nog middenin deze pandemie.’

Wat is je connectie met Sportclub Susteren?

De binding/connectie met de buurt vind ik belangrijk, Sportclub Susteren staat middenin de buurt/omgeving, ook zij zijn een ontmoetingsplek hier in Susteren, daar hoor ik als ondernemer graag bij.

Welk beeld heeft u van Sportclub Susteren?

Ik zie ze als een ambitieuze, grote vereniging die centraal staat in de kern Susteren. Daarnaast mooi om te zien dat de vereniging beschikt over een groot aantal jeugdige bestuursleden, gecombineerd met bestuursleden met ervaring, welke voor een gezonde mix zorgt.

Wat is het mooiste moment dat u heeft gekend met SCS?

De presentatie als nieuwe jeugdsponsor van Sportclub Susteren tijdens de opening van het nieuwe voetbalseizoen 2021-2022 voor de jeugd.

Zijn er diensten/producten die u aanbiedt waarvan u het idee heeft dat onze leden geen weet hebben, of waarmee u onze leden specifiek nog mee van dienst zou kunnen zijn?

De meeste leden zullen wel weten welke producten een supermarkt aanbied. Zoals gezegd ben ik vooral trots op onze lokale producten/extra toevoegingen zoals het speciaal bier, het gebak van Broekmans of de wafels uit Maastricht van Olivers. Ook hebben we regelmatig mooie wijnen in de aanbieding die niet in ons standaard assortiment zitten.

Wilt u nog wat zeggen tegen de leden van Sportclub Susteren?
Ik ben erg blij dat ik me als ondernemer heb mogen verbinden met een mooie vereniging zoals Sportclub Susteren. Namens mijn vrouw en mezelf wil ik vooral iedereen een goede gezondheid wensen in deze lastige tijden en alvast hele fijne feestdagen!

Tot slot een aantal luchtige stellingen:

Nr.Stelling
1RechtsX Links
2Prestatief XRecreatief
3AanvallenX Verdedigen
4Favoriet XUnderdog
5Eerlijk verliezenX Oneerlijk winnen
6Sublieme assist XDoelpunt voor het intikken

Korte toelichting:

  1. : Rechtsbenig en rechts is/was de vaste positie in de scrum tijdens de rugby
  2. : Derde helft is ook een helft
  3. : Aanval is de beste verdediging
  4. : Ik hou wel van een uitdaging
  5. : Eerlijkheid duurt het langst
  6. : Niemand herinnert de assist; wel het doelpunt 😉