Oud-bestuurslid Hennie Claessen overleden

RedactieLeden, Nieuws

Vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat na een geduldig gedragen ziektebed ons oud-bestuurslid Hennie Claessen op 81-jarige leeftijd is overleden. Zeker in de gloriejaren van onze club op het vorige sportpark aan de Molenveldweg was Hennie een gedreven en markante groenwitter. Niet voor niets is hij onderscheiden als lid van verdienste van Sportclub Susteren met de zilveren speld.

Zo heeft hij diverse jaren samen met maat Jo Gulikers de kantine gerund aan de Molenveldweg, heeft hij deel uitgemaakt van het bestuur van Sportclub Susteren, maar staat hij vooral ook bekend als fanatiek leider van het roemruchte “vijfde” elftal in de 80-er en 90-er jaren van de vorige eeuw. Voor zijn jongens ging hij door het vuur.

Door een aflatende gezondheid heeft Hennie echter in de loop van de jaren steeds meer vrijwilligerstaken bij onze vereniging uit handen moeten geven. Steeds is hij echter een trouwe supporter gebleven. Vooral de thuiswedstrijden van het 1e elftal heeft hij zo lang als het enigszins mogelijk was bezocht. Steevast was hij dan te vinden op zijn vaste stekkie op zijn scootmobiel aan de rand van het hoofdveld.

De laatste jaren werd helaas ook dit bezoek steeds minder frequent. Zijn belangstelling voor onze club bleef echter onverminderd groot. We verliezen in Hennie een ouderwetse clubman met een door en door groenwit hart. We zijn hem dankbaar voor alles wat hij in de loop der jaren voor onze vereniging gedaan en betekend heeft. Mede door hem is onze vereniging in staat gebleken zich tot het huidige niveau te ontwikkelen. Enkele jaren geleden werd Hennie gehuldigd als 60-jarig lid. Op het moment van overlijden was hij maar liefst 69 jaar lid van onze club.

Bedankt Hennie voor alles. We wensen zijn naaste familie heel veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies. Zo gauw nadere informatie bekend is over de uitvaart van Hennie, dan zullen wij dit ook op deze site bekend maken.