Pijnlijke nederlaag SCS1 tegen laagvlieger Someren

RedactieAlgemeen

Ondanks een zeer geslaagde verkoop van de 61e vasteloavesgezèt, een evenzeer geslaagde 2e editie van Bombarie Basilca afgelopen zaterdag en de aanwezigheid van jeugdprins Sten I en graasboerin Sylvia III voor het verrichten van de aftrap, helaas geen Bombarie Suestra gisterenmiddag in Susteren bij de wedstrijd Sportclub Susteren 1 – SV Someren 1. Het enige vasteloavesgevoel dat na afloop heerste was een lichte kater als gevolg van de 0-1 nederlaag tegen de Brabantse gasten. Een nederlaag die de groenwitten, ondanks het stevige verweer van een hard werkend en gemotiveerd Someren, in feite voor een groot deel aan zichzelf te wijten hebben. Zelfs ondanks het gebrek aan scherpte en de vele slordigheden werden er namelijk een vier à vijftal echte doelkansen gecreëerd, die helaas voor de thuisclub ofwel jammerlijk werden gemist dan wel een prooi werden voor de uitstekende gastendoelman.

Susteren kwam prima uit de startblokken. Al in de 2e minuut werd een hard schot van Bart Dings nog geblokt door de Somerenverdediging. Een minuutje later had Bart het vizier beter gericht, getuige een mooi schot dat hard op weg was naar de linkerdriehoek van het gastendoel. Een formidabele redding van de Somerendoelman voorkwam echter een vroege Susterenvoorsprong. Na deze bliksemstart van de thuisclub ontspon zich een open wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten en zonder echte grote mogelijkheden. In de 27e minuut kreeg Susteren opnieuw een dot van een kans om de score te openen. Een mooie combinatie tussen Bart Dings en Kai Schmitz resulteerde uiteindelijk in een open schietkans voor Youri Poper, die helaas hoog over het gastendoel schoot. In de 37e minuut was het aan de andere kant wel raak, toen balverlies op het middenveld onvoldoende gecorrigeerd kon worden door de Susterenverdediging. Via via belandde de bal in de voeten van Somerenaanvaller Sonnemans die met een strak schot, laag in de hoek Dylan Creemers kansloos liet. Een tegenvaller voor de thuisclub, maar nog alle tijd om de opgelopen schade te repareren. En het moet gezegd, er werd hard gewerkt, maar op de een of andere manier ontbrak het aan de juiste finesse. Het bekende vlotte combinatiespel vlotte niet, individuele acties waren nauwelijks te zien of lukten niet etc. Uiteraard is dit ook de verdienste van tegenstander Someren. Desondanks ontstonden er zoals eerder gezegd toch diverse kansen. Zo bereikte in de 41e minuut een mooie pass van Lars Toonen de geheel vrijstaande Kai Schmitz. Doch ook dit schot ging hoog over, zodat beide teams konden gaan rusten met een 0-1 stand in het voordeel van Someren.

Na rust ontspon zich een eenzijdige wedstrijd. Een sterk verdedigend Someren tegen een thuisclub, die weliswaar een fors veldoverwicht had, maar beperkt in staat bleek echte uitgespeelde kansen te creëren, laat staan deze ook nog te benutten. Het verhaal van de tweede helft is jammer genoeg voor Susteren dan ook gauw verteld. De enkele mogelijkheden die zich voordeden waren niet besteed aan onder meer Youri Poper, Lars Toonen en Kai Schmitz. Ook de ingevallen Milan Lemmens, Wout Rutten en Joeri Korste konden helaas het tij niet keren. Tussendoor moest doelman Dylan Creemers nog een keer handelend optreden bij een van de schaarse uitvallen van Someren. Gelukkig deed hij dit wederom met verve, waardoor hij een nog grotere achterstand wist te voorkomen. Al met al kwam het einde van de wedstrijd hierdoor met een onverwachte 0-1 nederlaag. Geluk bij een ongeluk was dat ook naaste belager Volharding opnieuw puntenverlies leed, waardoor de schade nog enigszins beperkt is gebleven en de koppositie geconsolideerd kan worden met een voorsprong van 3 punten op Mierlo Hout. Ondanks het bittere pilletje van gisterenmiddag een mooie uitgangspositie voor de tweede helft van de competitie. Velen hadden vooraf hiervoor getekend. Nu eerst tijd voor een paar mooie bonte dagen. Alaaf.