SC Susteren 2 delft in slotfase alsnog onderspit tegen SV Someren 2

Thijs ArtsWedstrijdverslagen

Someren, 4 februari 2024- Daar waar de oefenwedstrijd op dinsdag tegen Veritas 2 de belofte in zich houdt van een goede overwintering, volgt vandaag in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen Someren 2 een tegenvaller. Terwijl het SC Susteren 2 van Thomas Sevriens voor de rust het betere van het spel heeft, vallen de groenwitten na rust sterk terug. De rode kaart voor Daan J. (twee keer geel) blijkt een definitief breekpunt. Uiteindelijk valt de 2-1 in de 83e minuut en is de 3-1 na 90+2 minuten nog slechts voor de statistieken van belang.  

Hoge druk

Sevriens heeft met zijn ploeg getraind op “hoog druk zetten”. Dat wordt ook de thuisploeg duidelijk, die daar veel moeite mee heeft.  Opgejaagd door Kaylen, Raoul en Nick en afgeschermd door Daan J, Sven en Youri verspelen de blauwwitten in de beginfase meerdere ballen. Het levert een aanval op via Raoul-Sven-Nick, wiens scherpe voorzet door Kaylen maar half wordt geraakt. Even later komt een botsende bal voor de voeten van Nick, roept Hay duidelijk hoorbaar wat Nick moet doen (“BOEM!”), maar deze legt terug op Bas. Diens schot gaat over.

Het fenomeen “buitenspel”

Wilfried Janssen heeft op de tribune plaatsgenomen direct naast de schare Somnerenfans. Die hele groep maakt de scheidsrechter luidkeels attent op het feit dat hun grensrechter heeft gevlagd na een pass van Loek. Als Nick wordt gevloerd (geel voor Someren), Hay en Kaylen snel vervolgen en Loek weer de lange bal geeft, tikt Youri bekeken binnen, maar wordt afgevlagd. Wilfried –op één lijn met de verdediging- roept vol overtuiging “NOOIT!”, maar de hele Somerentribune heeft dat –uiteraard-  anders gezien: “JA, JA, JA”.  De Susterense S-side doet er in de 41e minuut wijselijk het zwijgen toe, als Daan J eerst appelleert voor een vrije trap, op tijd begrijpt dat er niet is gefloten, de bal oppikt en via Kaylen de bal bij Raoul krijgt, die volgens Wilfried en Thijs “toch wel een beetje buitenspel stond”. Raouls pass op Nick is goed, Nicks schot binnenkant verre paal ook: 0-1.

Bloed

Raoul vecht stevige duels uit met zijn tegenstander, die hem ongeveer in de ‘bènnetesj’ kruipt. Bij een kopduel trekt Raoul zich los en raakt zijn opponent in het gezicht. Die moet zijn bloedende lip buiten het veld laten behandelen. Dezelfde verdediger loopt daarna nog eens tegen een groenwitte schoen aan en krijgt in de tweede helft pardoes een [beoogde lange] pass van Loek vol in zijn gezicht. “Het is niet zijn zondag”, merkt een Somerensupporter droogjes op.

Reddingen

Naast de kansen voor de bezoekers zijn er zeker ook mogelijkheden voor Someren. Omar en Michiel redden éénmaal samen in extremis, Michiel zit er ook bij de volgende Somerenaanval goed tussen, Omar tikt miraculeus een schot van dichtbij over de lat en Bas, Loek en Hay moeten alert blijven.

Geel, rood, tegendoelpunt

Tom komt na rust voor Youri, Daan K. voor Nick.  Als Bas ‘wegen Mekkerens” geel krijgt verwijst Thijs met “Kalle doon veer op zittinge, neet op ’t veldj” naar de lopende Vastelaovesperiode. In de 55e minuut valt de 1-1 uit het niets, als een voorzet niet goed wordt geruimd en Somerens rechtsbuiten zo maar raak mag schieten. De aanvallen van Susteren worden schaars. Een schot van Tom na voorbereiding door Sven en Daan K. gaat naast. Sven redt even later op de doellijn na een hoekschop. Stijn komt voor Michiel en leidt een mooie aanval via Tom, Raoul en Daan J. in, die Tom afsluit met een schot dat wordt gestopt. Dan volgt voor de S-side verrassend een geel-rood voor Daan J. (Monique, Wilfried en Thijs vragen elkaar “Had die al geel, dan?”) en lijkt het voor de groenwitten zaaks om het punt over de eindstreep te halen. Hoewel Omar nog twee maal goed redt is hij in de 83e minuut kansloos op een loeihard zondagsschot vanaf de 16. De laatste vertwijfelde pogingen van Susteren om nog een gelijkmaker te forceren stranden en in minuut 90+2 ketst een schotje ongelukkig via Sven in het doel: 3-1. Waarna de scheidsrechter meteen affluit.

Conclusie

De drie Susterensupporters hebben –zich door de druilerige regen naar hun auto spoedend- hun conclusie snel getrokken:  “Goede eerste, slechte tweede helft. Jammer”.