SC Susteren 2 in tweede helft alsnog ruim langs Groene Ster 2

Thijs ArtsSenioren, Wedstrijdverslagen

Heerlerheide, 12 november 2023- Gadegeslagen door evenveel supporters uit Susteren als uit Heerlerheide verslaat het team van Thomas Sevriens streekgenoot Groene Ster 2 vandaag met ruime cijfers. Naar de 0-5 ziet het na 45 minuten echter nog niet uit. Wel is duidelijk dat de groenwitten meer kwaliteit in huis hebben dan de witgroenen, maar er zijn veel slordige balaannames en onnauwkeurige passes.  De Groene Stertrainer amuseert op zijn beurt met nieuw trainersidioom het publiek, maar lijkt voor het goede begrip van zijn aanwijzingen de komende week tijdens de trainingen toch nog eens het woordenboek ter hand te moeten nemen.

Herinneringen

Zonder Hay (concertreis Amsterdam), Bram en Daan D (gekwetst), maar met Raf (weer geruild met Omar), Daan K, Wout en Loek domineren de bezoekers uit Susteren vanaf minuut één, maar echt dreigend voor het Groene Sterdoel wordt het nog niet echt. Tijd genoeg voor de S-side om langs de lijn enkele oude herinneringen op te halen aan een voetbalverleden bij Minor, Doenrade en Sweikhuizer Boys.

“Doe sjteis boetesjpel”

Ook Groene Ster heeft een alert vlaggende grensrechter, zodanig dat Daan K besluit om David niet diep te sturen. Diens vertwijfelde kreet “Hei!” beantwoordt Daan met “Doe sjteis boetesjpel!”. David kiest voor zijn repliek uit de gebruikelijke multiple choice-antwoorden:

a. Nae!

b. Kènt nooit!

c. Waat sjtuis doe noe te vlagge![1]

Fabuleuze redding

Na een schotje van Daan K (vrijgespeeld door Wout) komt in de 28e minuut de eerste echt grote kans verrassenderwijs toch voor de thuisclub. Een fabuleuze redding van Raf, die het schot vanaf 13 meter met een  flitsende reflex over de lat duwt, houdt de stand op 0-0.

Veel schijven

In de 30e minuut komt een geplaatste lange bal van Raf bij Nick, die doorschuift naar David, die doorschuift naar Sven, die doorschuift naar Daan K, en terwijl de S-side wil gaan smeken om een schot heeft Daan het net al gevonden: 0-1. Meedenkend als altijd vraagt Mirjam Hermsen uw verslaggever: “Dat waren veel schijven. Heb je ze allemaal?”

Coachidioom

Susteren bouwt rustig op van achteruit, waar Youri en Loek de ruimte vinden die Stijn en Kaylen op de vleugels creëren en Sven en Daan J op het middenveld. Na de zoveelste lange pass van Loek wijst de Groene Stertrainer zijn spelers op dat patroon: “Die nummer 3 geeft steeds de lange bal; daar moet je vóór staan!”, nader uitgewerkt via “Hij geeft weer die lange bal; jongens, dat willen we niet! Dat willen we niet!” “Niet willen” blijkt hier echter niet omgezet te worden in “begrijpen en verhinderen”. Nieuw (ten opzichte van eerder gehoord coachidioom) is zijn aansporing bij een vrije trap voor zijn ploeg, waarbij aanvallers en verdedigers zich op de rand van de Susterense zestien positioneren. Nog vóór de bal wordt getrapt roept hij: “Ik wil lopende mensen zien! Lopen, lopen, lopen!” Zijn oproep vindt –voor zo ver de toeschouwers kunnen zien- geen gehoor. Youri, Loek en Stijn ruimen eendrachtig. “Wellicht met het woordenboek erbij komende week nog eens theorie vertalen naar praktijk”, meent de S-side.

Vertrouwen

Net voor rust mist Wout nog een door hem en Nick mooi uitgespeelde kans. In het vertrouwen dat Susteren 2 de voorsprong zal vasthouden, verlaat uw verslaggever complex Ponsebroek, om achteraf te horen dat Wout de 0-2 heeft aangetekend, Daan K de 0-3 en dat de ingewisselde Michiel, Bas en Milan hebben bijgedragen aan de 0-4 en 0-5 via Milan. Het vertrouwen is terecht gebleken.


[1] Juiste antwoord is a.