SC Susteren 2 sluipt subtop binnen na zwaarbevochten zege

Thijs ArtsSenioren, Wedstrijdverslagen

Susteren, 19 november 2023In een wedstrijd waarin het kwartje alle kanten op kan vallen trekt SC Susteren 2 vandaag een zwaarbevochten zege tegen ZSV 2 over de streep. Door de wind beïnvloed komen veel passes [net] niet aan. De thuisploeg heeft weliswaar veldoverwicht, maar de bezoekers uit Deurne krijgen desondanks zeker 5 grote kansen. Ze stuiten op de werklust van de groenwitten en meerdere uitstekende reddingen van Raf.  Uiteindelijk blijkt één doelpunt voldoende voor de overwinning. Met de overige verrassende uitslagen in deze Hoofdklasse HFK staat de ploeg van Sevriens nu ineens op een vierde plek op 1 puntje van koploper Gemert 2.

Weinig hoogtepunten

Vertrouwend op buienradar die na een kletsnatte week nu voorspelt dat de regen pas na 14.00 uur gaat komen zijn de trouwe supporters van de S-side in grote getale naar Suëstra gekomen. SCS 2 en ZSV 2 staan vóór de wedstrijd gedeeld 6e en 7e De winnaar van vandaag zal richting de subtop kunnen schuiven. De thuisploeg begint met de harde wind frontaal tegen. Kaylen merkt dat als hij vanaf de 16 een bal in de lange hoek wil plaatsen, die weggeduwd door de wind richting Baakhoven lijkt te gaan. Tom’s schot zoeft rakelings over. Vervolgens moet Raf met de voet redden bij een doorbraak, daarna bij een te korte terugspeelbal van Daan J en vervolgens bij een passje van David dat vermoedelijk bedoeld is voor Bas, maar ergens blijft hangen. De hoekschop die daar het gevolg van is (S-side: “Dae kènt mit deze wèndj zoa ónger de lat valle”) valt inderdaad onder de  lat, waar Raf wordt weggeduwd en het doelpunt van ZSV dus wordt afgekeurd. In de tegenaanval mikt Daan J verrassend van afstand op de paal. Met een uittrap van Raf, die daarbij de aanstormende ZSV-midvoor ook deels meeneemt en een kopbal van David na een kaats van Michiel, de pass van Sven en de voorzet van Bas, sluit de eerste helft met weinig hoogtepunten.

Goede thee

Dat op de kwaliteit van Gerrits thee niets valt aan te merken blijkt meteen na rust. Bas kopt een hoekschop van David goed naar de grond, ZSV’s keeper redt goed en Michiel en Milan slagen er in de mêlee van spelers niet in het leder alsnog over de lijn te werken. In de tegenstoot tikt Raf een schot naast, waar alle toeschouwers al een doelpunt telden. Met Jort voor Daan J en met de wind in de rug bouwen de groenwitten via Loek, Youri, Kaylen en Bas geduldig op.  Gaten in de geelzwarte defensie zijn echter spaarzaam en schotpogingen van Sven en Tom smoren. Totdat Bas David aanspeelt, die goed wegdraait en Milan met een bekeken passje de zestien in stuurt. Na vorige week (2 doelpunten) is Milan weer doeltreffend. Zijn schot gaat onhoudbaar de rechterbovenhoek in: 1-0.

“Vervaelend”

Met Hay en Gijs voor Loek en de moegestreden Michiel blijft de thuisploeg dominant. Na een 1-2 met Gijs schiet Sven met buitenkant rechts van ver juist rechts van de rechterkruising. David wordt onderuit gehaald door ZSV’s nummer 6 en  wordt meteen tot rust gemaand, maar Yvonne Simons ziet ook de andere kant van het verhaal: “Dae nummer 6 is ouch vervaelend; dat wil ich toch effe gezag höbbe!” Na weer een redding van Raf gaat David opnieuw onderuit tegen ZSV’s 6. Kaylen en Jort bemoeien zich er mee, halen daarmee beiden een gele kaart op, terwijl tot tevredenheid van de S-side Gijs buiten ‘het gedoe’ blijft. 

Curieus

Als Kaylen (zeer goede wedstrijd) en Hay ruimen, schiet Jort de bal hoog naar voren (S-side: “Lestige bal veur eine verdediger”), waar Tom het slimste en het snelste is en van buiten de 16 de bal over de uitgekomen keeper lobt. Gedragen door de wind stuit de bal door en landt op de lat. Tom is zelf weer het eerste bij de bal, brengt hem onder controle, maar als hij schiet werpen de keeper en een verdediger zich met ware doodsverachting voor de bal. Curieus. En geen doelpunt.

Laatste tien minuten

Terwijl de Deurnenaren nu vol op de aanval zetten, brengt Sevriens Daan D nog voor David. Achterin hebben Bas, Youri (die heel degelijk verdedigt), Hay en Kaylen nu hun handen vol, maar verdedigen solide. Hay (kopbal), Sven (ruimend) en Raf (boksend en vangend)  halen het gevaar uit de hoekschoppen. Een lange uittrap van Raf lijkt weer een prooi voor de snelle Tom, maar hij botst in volle vaart uiterst pijnlijk tegen de uitgekomen doelman. De bal rolt tergend langzaam nipt naast. Sevriens roept op om druk te blijven zetten, maar de koek lijkt bij de meeste spelers wel op.  De S-side is er nog niet gerust op: “Ich vèng ’t ummer sjpannend es ‘t 1-0 is” en “Ze gaon te wied nao achter; sjrief mer op: dalik wurt ‘t 1-1”. Een  schot voorlangs is echter ZSV’s laatste wapenfeit.

Zwaarbevochten

Moegestreden verlaten de spelers het veld. “Zwaarbevochten zege”, vat Bas de wedstrijd samen.  En dat is de S-side zeker met hem eens.  Nadat in de namiddag de overige uitslagen bekend zijn, inclusief de wekelijkse verrassingen, blijken de groenwitten ineens doorgeschoven te zijn naar plek 4, met slechts 1 puntje achterstand op Gemert 2.