SC Susteren 2 verdient meer dan gelijkspel tegen VV Gemert 2

Thijs ArtsWedstrijdverslagen

Susteren, 17 maart 2024- Met een geschat verschil in gemiddelde leeftijd van ruim 10 jaar (23 vs ruim 33) spelen SC Susteren 2 en VV Gemert 2 vandaag een open wedstrijd. Het jeugdig enthousiasme van de thuisploeg heeft duidelijk de overhand, de routine van de bezoekers maakt dat er altijd gevaar blijft voor snelle doorbraken. Uiteindelijk blijft het resultaat steken op 1-1, het eerste gelijkspel van Sevriens’ ploeg in twee seizoenen. “Ein euverwinning waor zeker verdeend gewaes”,  meent de S-side.

Veel supporters

Met de nog altijd gekwetste Brecht als verzorger en Hay als toegevoegde materiaalman (“Angesj maogse neet op de bank zitte”) en gadegeslagen door een grote schare supporters (inclusief de eveneens geblesseerden Daan D en Bram) schiet de thuisploeg uit de startblokken. Binnen 2 minuten zijn er al kansen voor Kaylen en Casper, na goed voorbereidende werk van Sven, David en Tom. Gemert mist na 6 minuten een grote kans en twee minuten later ontstaan via acties van Tom weer mogelijkheden voor Bas (over) en Kaylen (net te kort), terwijl Omar weer redding moet brengen bij een snelle doorbraak. Het spel golft op en neer, maar met Stijn, Michiel, Daan J en Jelle achterin en Sven, Bas en Tom in het midden houden de groenwitten overall gezien de controle.

De ban gebroken

De geblesseerde Hay heeft Tom 1 pils bij 1 doelpunt en 1 halve liter bij twee doelpunten beloofd. De overal aanwezige Houps ontpopt zich tot Man of the Match en nadat eerst Daan, daarna Michiel en vervolgens Omar achterin redding moeten brengen en drie aanvallen van Susteren stuiten op doelman of goed opgestelde verdedigers, valt in de 38e minuut de 0-1 na verwarring in de groenwitte defensie, maar volgt een minuut later al de gelijkmaker na een mooie combinatie Bas-Sven-Casper-David-Tom. De laatste rondt keurig af en breekt daarmee eindelijk en verdiend de ban van meerdere wedstrijden zonder doelpunt.

“Gooi de energie er in, mannen!”

Vanaf minuut 45 gaat de thuisploeg vol voor de overwinning, maar mist geluk en ‘het laatste zetje’ in de afronding:

• 45e: schot van Tom naast;
  • 48e: uittrap Omar wordt bijna assist voor Kaylen: bal via de keeper gesmoord;
  • 49e: schot Tom ketst tegen Casper; keeper redt;
  • 51e: schot Bas gestopt;
  • 55e: Tom onderbreekt, David rakelings voorlangs;
  • 58e: scherpe vrije trap Tom door iedereen gemist;
  • 62e: hoekschop Sven tegen de paal, Youri legt terug op Tom, die geen 20 cm naast schiet.

Inmiddels zijn Youri en Milan gekomen voor David en Michiel en even later komt Gijs voor Casper.  Hoewel de ruimtes groot worden, lijken beide teams het tempo te laten zakken en roept Thomas zijn spelers op om “de energie er in te gooien!”.  Dat lijkt niets te veel gevraagd. Mirjam Hermsen analyseert het scherp: “Een wedstrijd waarvan je denkt dat je die eigenlijk moet winnen, maar voor hetzelfde geld ga je hem verliezen” .

• 89e: Omar vangt een grote kans van Gemert af;
  • 90e: mooie pass Daan, steekpass Tom, Milans schot geblokt.

“Euverwinning zou verdeend zeen gewaes”

De S-side is unaniem van mening dat drie punten verdiend zouden zijn geweest. Dat het jeugdig elan op energie en werklust gedurende de gehele wedstrijd feitelijk beter heeft gevoetbald dan de met zeer veel ervaring spelende bezoekers stemt echter tot tevredenheid. En dat voor het eerst gedurende de afgelopen twee seizoenen een gelijkspel op het scorebord staat is –voor hen die dat interesseert- ook weer een bijzondere constatering.