SC Susteren 2 verslaapt eerste helft tegen NWC 2

Thijs ArtsWedstrijdverslagen

Susteren, 10 maart 2024- Daar waar SC Susteren 2 vorige week tegen Volharding 2 60 minuten lang domineerde en uiteindelijk een 0-2 voorsprong zag eindigen in een geflatteerde 5-2 nederlaag, staat vandaag gedurende 45 minuten een tamme ploeg op het veld, die de eerste helft verslaapt en geen kans weet te creëren. Het is aan een ook weinig verheffend spelend NWC te danken dat de ruststand 0-1 blijft. Een betere tweede helft levert meer inzet en meer gevaar op, maar ook nu krijgen de bezoekers de betere kansen en springen daar zeer slordig mee om.  In die zin is ook nu de 0-1 nederlaag geflatteerd.

Eerste helft

Een hoekschop in de 2e minuut die Hay ineens op de slof wil nemen, maar de bal maar half raakt, schept verwachtingen, die snel wegebben. Er zit geen energie in het spel van de thuisploeg.  Thomas probeert coachend de lijn terug te brengen (“Bas, je staat te ver naar binnen! Vul die ruimte eens op, man!”), vindt daarin Raymond aan zijn zijde, terwijl Yvonne en Mirjam nog vergoeilijkend een andere toon aanslaan: “als je er toch bent, zou je dan misschien…?” Raymond geeft aan dat vragen in deze fase geen zin heeft. Achterin is het inderdaad een gatenkaas en het duurt wonderlijk genoeg tot minuut 19 vooraleer de 0-1 een feit is. Een bal tegen de paal volgt, Omar redt drie keer en Bas nog een keer op de lijn. Yvonne merkt op: “’T liek waal of ze mit angere sjpelers es veurige waek aan ’t sjpeele zeen”.  Een mooie pass van Tom op Nick levert in minuut 43 een vrije trap op, die Daan via de muur naast schiet.

Tweede helft

Met Casper, Milan en David voor Bas, Gijs en Daan gebruikt Thomas meteen al zijn beschikbare wissels. Het levert een heel ander spelbeeld op dan de eerste helft.  De groenwitten nemen het heft in handen met aanvallen Sven-Casper-David-Tom-Nick, maar blijven achterin kwetsbaar, waar Hay en Jelle op de lijn moeten redden en een kopbal van NWC op de lat landt. Tom breekt in minuut 60 door op pass van Hay, maar NWC’s keeper redt.  Thomas roept: “Hay, we doen het nu!”, waarop Hay mee naar voren stormt, zich verstapt en geblesseerd uitvalt. Kevin Hoffmans wordt uit de kantine opgetrommeld, zodat Casper achterin de plek naast Michiel overneemt, door Thomas wordt bijgepraat over “plan B”, waarbij Thomas Jelle meteen meegeeft: “Leg jij hem dat ook nog eens uit”. Het meest gevaarlijk wordt Susteren nog door twee pogingen van heel ver van Kevin en Tom, waarbij de ene naast gaat en de ander door de keeper wordt opgevangen. NWC speelt de grote ruimtes inmiddels onthutsend slecht uit, zodat Omar kan redden en ook de achterhoede met Jelle, Stijn, Michiel en Casper overeind blijft. Sven, Nick en David werken hard, maar zijn ongelukkig in hun acties.  Een wedstrijd om snel te vergeten.